|
|
Przesunięty przez: janusz 2012-08-09, 16:44 |
CALA EUROPA 2012 |
Autor |
Wiadomość |
artanek
weteran

|
Wysłany: 2012-02-06, 22:12 Re: artanek
|
|
|
angela_camp napisał/a: | artanek napisał/a: | Ja mam telewizje na karte (telewizjaN) Można wykupic karte na przykład na trzy miesiace i spokojnie odbierac pełno kanałów polskich.jak sie nie ma takiego dekodera to można zakupic karte z dekoderem.Odbierałem już w tym systemie w Chorwacji i wielu innych panstwach
.http://telewizjanakarte.pl/ |
artanekNo dobrze mamy taka w domu cyfrowy polsat dekoder i karte do dekodera ale w innych panstwa trzeba wykupic cos osobnego czy to co w polsce przeniesc do kampa i bedzie dzialac?? | Nic nie trzeba tylko sprzęt może byc domowy to nie ma znaczenia .Ja mam mały telewizorek 17 calowy i oczywiscie dekoder plus talerz .Malutki a odbieram bez przeszkód i problemów.Czasami są małe problemy z ustawieniem gdy sie ustawie w jakims zalesionym miejscu ale staram sie wtedy tak postawic aby kierunek południowy mi drzewa nie przysłaniały.Żadnych nie trzeba miec zezwolen na odbiór - jesli to mieliscie na mysli. |
|
 |
angela_camp
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Peugeot J5 Challenger
|
Wysłany: 2012-02-06, 22:22
|
|
|
ok dziekujemy juz wszystko jasne |
|
|
|
 |
angela_camp
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Peugeot J5 Challenger
|
Wysłany: 2012-02-06, 22:22
|
|
|
ok dziekujemy juz wszystko jasne |
|
|
|
 |
artanek
weteran

|
Wysłany: 2012-02-07, 10:50
|
|
|
Wiecie co? Ja mysle że powinnien powstac taki temat jak gdzie jestesmy ?
Jak to widze ? Po prostu osoba która jest w podróży wpisuje w nim gdzie sie aktualnie znajduje i w którym kierunku zmierza.Oczywiscie krótko i na temat.Taki wontek nie powinnien byc zasmiecany jakimis zbytecznymi dyskusjami.Po prostu wchodze na niego i czytam że załoga taka a taka jedzie prawie w mojim kierunku czy po tej samej trasie ale jest gdzies pare godzin z tyłu.Lub na przykład spogladam w temat i widze że jestesmy w tym samym rejonie pare kilometrów od siebie .W ten sposób bysmy sie często nie mijali na trasach pare metrów od siebie. Można by sie wtedy spotkac chodzby na chwile wymienic poglądy czy nawet spędzic troche czasu w grupie.Ten temat oczywiscie idzie jakos dopracowac i nie jeden by podrzuciłł ostateczny krztałt jak by miał wyglądac. Dam przykład jak to widze
artanek- Wyjechałem do Grecji 10 MAJA
smieszek- Wyjechałem do Chorwacji 15 maja
ada - wyjechałam do Serbi i Grecji 17 maja
W ten sposób już wiem kto sie znajduje w tym samym rejonie i kogo sie moge spodziewac że spotkam na trasie.
Moge na przykład na pw.czy za pomocą sms zapytac gdzie jestes ?
To tylko taki temat do przemyslenia. |
|
 |
Skwarek
Kombatant

Twój sprzęt: Trigano Carioca
Nazwa załogi: Ania i Michał
Pomógł: 6 razy Dołączył: 29 Mar 2011 Piwa: 353/133 Skąd: Świebodzice
|
Wysłany: 2012-02-07, 16:50
|
|
|
Witam.
Niedawno wróciłem z zimowej kamperowej wyprawy do Portugalii i w związku z planowanym przez Was wyjazdem chciałbym podzielić się informacją o zmianach w opłatach za autostrady jakie obowiązują tam od grudnia. Wszystkie autostrady są płatne! Niektóre obwodnice są bezpłatne. Nie ma już pobierania opłat na bramkach (za wyjątkiem niektórych mostów), płatność tylko i wyłącznie za pomocą elektronicznego urządzenia, można je wykupić w zarządach autostrad i przedpłacić kwotą min 50EU. Dotyczy to samochodów ciężarowych i OSOBOWYCH. Podróżowałem omijając autostrady ale niesforna nawigacja niekiedy chciała mnie wyprowadzić na minę. O opłatach informują niepozorne niebieskie tablice. Piszę o tym by ostrzec przed nieprzyjemnym spotkaniem z ichnimi krokodylami.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 23 Lip 2010 Piwa: 357/407 Skąd: krakow
|
Wysłany: 2012-03-29, 12:43
|
|
|
dobry pomysl,ale cos malo dyskusji pod tematem.Teraz swieta.1maja bedzie sporo wyjazdow,ciekawa jestem czy ktos napisze ,jade tu i tu data.Ja napisze w dniu wyjazdu,juz sie szykujem,kierunek:Udine ,Rzym,potem Toscsnia bez planu,Barbara |
|
|
|
 |
artanek
weteran

|
Wysłany: 2012-03-29, 13:00
|
|
|
Zbigniew Muzyk napisał/a: | dobry pomysl,ale cos malo dyskusji pod tematem.Teraz swieta.1maja bedzie sporo wyjazdow,ciekawa jestem czy ktos napisze ,jade tu i tu data.Ja napisze w dniu wyjazdu,juz sie szykujem,kierunek:Udine ,Rzym,potem Toscsnia bez planu,Barbara | My również jedziemy już za 12 dni i dzien przed wyjazdem wpiszemy sie na taką liste.Jestesmy na etapie zakupów niezbędnych do wyjazdu .Pakowac zaczniemy sie już w niedziele bo w sobote odbieramy kampera po remoncie i malowaniu.Powoli nas bieże choroba która sie nazywa .Raize fiber.(gorączka przed podróżą.) |
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|