|
"Visit Rusia 2012" - oczami Elwood'ków |
| Autor |
Wiadomość |
Kotek
Kombatant Mam na imię Danusia!

Twój sprzęt: Fiat Ducato Toskana 1,9 TD
Nazwa załogi: MisioKot
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 07 Paź 2010 Piwa: 407/449 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2012-06-08, 08:56
|
|
|
No i dobrze. |
_________________ Pozdrawiamy - Danusia-Kotek i Henio-Misio
Denerwować się to znaczy mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych.
 |
|
|
|
 |
eMKa
Kombatant

Twój sprzęt: Ducato 2,3 09 CAMPERIA
Nazwa załogi: eMKa
Pomógł: 18 razy Dołączył: 22 Sty 2010 Piwa: 297/156 Skąd: Kalisz
|
Wysłany: 2012-06-08, 09:22
|
|
|
Elek, piszesz wspaniale, nie zaśmiecamy Twojej relacji, potwierdzamy to co piszesz i mamy te same odczucia dotyczące wyjazdu.
Umieszczę parę fotek, ale w równoległym temacie aby pokazać temat z ostatniego samochodu. |
_________________ Gosia & Krzysiek
 |
|
|
|
 |
koko
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO C-LINE 4.8 I
Pomógł: 9 razy Dołączył: 19 Sty 2007 Piwa: 71/31 Skąd: Radom
|
Wysłany: 2012-06-08, 10:07
|
|
|
Nie wiem dlaczego moje posty poszły do kosza? Czy kogoś obrażały czy były nie na temat czy głupie?widocznie nie lzja nie nada tak połuczyłoś.
Wszystkich uczestników wyprawy znam osobiście i zawsze życzyłem i życzę im tylko wszystkiego najlepszego a relacja jest b.ciekawa jak pisał emka bez odbioru |
_________________ KoKo
Piszę tylko merytorycznie.
Mądrzy ludzie wiedzą przed a nie po |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2012-06-08, 10:28
|
|
|
| koko napisał/a: | | Nie wiem dlaczego moje posty poszły do kosza? |
Nie wszystkie
Wyleciał te który które załapały się do do trendu dalszej dyskusji.
Przypominam, temat jest "Visit Rusia 2012" - oczami Elwood'ków"
Nie Darka 1968 czy przesympatycznymi oczami Konrada.
Macie ochotę przestrzec innych przed ryzykiem wyjazdu do Rosji załóżcie taki watek a Elkowi dajecie pisać to co uważa za ważne i interesujące podczas ich wyprawy. |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
koko
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO C-LINE 4.8 I
Pomógł: 9 razy Dołączył: 19 Sty 2007 Piwa: 71/31 Skąd: Radom
|
Wysłany: 2012-06-08, 15:47
|
|
|
| Proszę o wycofanie moich postów z tematu dlaczego nie warto jechać do Rosji ja nigdy nie dawałem rad innym tylko pisałem o swoich odczuciach nie róbcie ze mnie Rusofoba jestem raczej umiarkowanym Rusofilem tak to majstrowanie przy postach wychodzi że jeden zawinił a mnie powieśsili |
_________________ KoKo
Piszę tylko merytorycznie.
Mądrzy ludzie wiedzą przed a nie po |
|
|
|
 |
ARCADARKA
Kombatant
Twój sprzęt: Pojazd specjalny
Pomógł: 7 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Piwa: 85/99 Skąd: STOLYCA
|
Wysłany: 2012-06-08, 16:52
|
|
|
| koko napisał/a: | | Proszę o wycofanie moich postów z tematu dlaczego nie warto jechać do Rosji ja nigdy nie dawałem rad innym tylko pisałem o swoich odczuciach nie róbcie ze mnie Rusofoba jestem raczej umiarkowanym Rusofilem tak to majstrowanie przy postach wychodzi że jeden zawinił a mnie powieśsili |
Winny musi być ,Konrad przyjacielu wyluzuj mordko |
_________________ Darek |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

|
Wysłany: 2012-06-08, 19:04
|
|
|
| koko napisał/a: | | Proszę o wycofanie moich postów z tematu dlaczego nie warto jechać do Rosji |
Koko ale teraz jest w porządku, tak jak powinno być od początku. (rym pym łapa klapa)
Elek pisze o swoich doznaniach a Ty o swoich doświadczeniach. Potrzeba takich dyskusji i moim zdaniem jest OK.
| koko napisał/a: | | Czy po kilkuletnim pobycie w latach 90 dziwicie się że mimo znajomości języka obyczajów mentalności przyjaciół mineła mi ochota na zwiedzanie tamtych stron |
Przecież to jest osobiste i Twoje zdanie. Każdy ma jakoś wyrobione spojrzenie na rzeczywistość i tak powinno być. Czemu nie masz mówić o tym co wiesz i sprawdziłeś osobiście. Jeżeli ktoś po przeczytaniu tych słów zastanowi się czy jechać czy może jeszcze poczekać to tylko pochwalić. |
|
|
|
 |
svat-brat
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Rimor Katamarano 7
Nazwa załogi: Russia Club of Caravaners
|
Wysłany: 2012-06-17, 20:28 Re: "Visit Rusia 2012" - oczami Elwood'ków
|
|
|
| Elwood napisał/a: | | Ostatecznie ustaliliśmy kwotę 570 euro od osoby. |
Почитай тему, почему вам снизили стоимость с 1000 евро с человека до 570 евро с человека http://avtotravel.com/For...ки/ |
|
|
|
 |
BRUTALIY
doświadczony pisarz Ukraińskie samochody turystyczne

Twój sprzęt: Skoda Oct.A5 + Fendt Joker 530
Nazwa załogi: BRUTALIY
|
Wysłany: 2012-06-17, 21:12
|
|
|
Mam zamiar iść na promocyjnym tournee. Ale myślałem, że
to jako reklamę, czyli nieodpłatnie. I do 570 euro i mogę jechać sam. |
_________________ Caravaners Club of Ukraine
caravaning.in.ua
 |
|
|
|
 |
ARCADARKA
Kombatant
|
Wysłany: 2012-06-17, 21:46
|
|
|
Tak zastanawiam się ,,,,,,,,,,dlaczego ceny w euro ,przecie na wschodzie oficjalnie chyba ruble ,może ktosik mnie to wytłumaczyć |
_________________ Darek |
|
|
|
 |
KECZER
weteran

Twój sprzęt: Gold Camper/Ford Transit. 2,0 TDCI-2006r.
|
Wysłany: 2012-06-18, 07:24
|
|
|
Darek na wschodzie o dawna istnieje pojecie "условная единица"
(czyli jednostka umowna.
Prze lata byl nia dolar USA
dzisja jest nia Euro
a wlasny rubel mimo oczekiwan wladz i administracji opanstwowej nie wzbudza zaufania - traktuja go chyba po staremu jak "drewniany rubel"
pozdrawiam
Wasz wschodni delegat
ps/ JAnusz moze relacje Svat - Brata przerzucic w inny temat - bo zlot w St, Peterdburgu to nie relacja Elwooda z trasy po Rosji
Grzegorz |
_________________ A teraz chwilowo w kraju ojczystym-
Koniec z ROSJA- ciekawe na jak dlugo.....??? |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

|
Wysłany: 2012-06-18, 07:39
|
|
|
| KECZER napisał/a: | | ps/ JAnusz moze relacje Svat - Brata przerzucic w inny temat - bo zlot w St, Peterdburgu to nie relacja Elwooda z trasy po Rosji |
OK.
| KECZER napisał/a: | | czyli jednostka umowna. |
A pamiętacie jak w handlu RWPG międzynarodowym panował "rubel transferowy" |
|
|
|
 |
KECZER
weteran

Twój sprzęt: Gold Camper/Ford Transit. 2,0 TDCI-2006r.
|
Wysłany: 2012-06-18, 07:46
|
|
|
| svat-brat napisał/a: | | Почитай тему, почему вам снизили стоимость с 1000 евро с человека до 570 евро с человека |
Дорогой Svat-brat зачем Вам выносить за границу Ваши внутри русские сорры.
Вы думаете что это нам в Польше интересно, что 2 русских клуба не поладили.
Почемы ВЫ не можете жить в дружбе.????
Вы не предложили европейским караванером такой трассы всьречи в декабре 2011 в Суздале!!! для первичного знакомства , Лига Караванеров это сделала и спасибо им за это! Вопрос цены он второстепенный - у нас в Польше немного другой подход к караванингу, коллеги из Лиги думали по другому - вот и все- договорились на месте поменяли немного программу и счестливо проехали все трассу.
Вы такой большой клыб что то смогли предложить иностранцам (Полякам) в таком духе????.
Ждем от ВАС предложении (а может посмотрите на сайт где наши пишут о выезде на Белые Ночи в Питер и их проблемы с русскими визами)
я поставил копию одного только поста
http://www.camperteam.pl/...der=asc&start=0
Wysłany: 2012-05-24, 16:59
Pół dnia straciłem w konsulacie i KGBistan wygrywa. Wizy turystycznej nie chcą dać bo chcą zaproszenie od organizatora na odpowiednim druku z programem imprezy itd a organizator się nie odzywa. Poprosiłem o wizę tranzytową do Finladii funkcjonariuszka w okienku powiedziała że nie może wydać takiej wizy bo rosja nie graniczy z Finlandią. Poprosiłem o rozmowę z konsulem, ten przyznał że jeszcze niestety jest granica między rosją i Finlandią ale skoro mogę tam dolecieć samolotem lub dopłynąć promem to wizy nie dostanę. Próbowałem tłumaczyć że jadę samochodem wyprawowym z planem objazdu na kołach Bałtyku i rosja znajduje się na trasie przejazdu. Usłyszałem że to mój problem a nie jego i wizy na takie fanaberie nie dostanę. Mogę sobie jeździć po Unii gdzie chcę a w rosji jest porządek i jest to niemożliwe,trzasnął drzwiami i poszedł. Zastanawiam się czy nie zrezygnować a zdugiej strony obawiam się że nie dożyję do ich ucywilizowania a Petersburg chciałbym zobaczyć
-----------------------------
закончивая Svat-Brat - Россия интересная многим страна в том числе и караванером
визовый и пограничные проблемы это не проблемы
давайте как говорил кот Леопольд "жить дружно" ждем и от ВАС предложени приглашении и помощи
тем более что для Ваших членов мы такое уже оказываем ( Ваш колега из Егоревска и его отчет на Вашем сайте)
Гжегож Москва |
_________________ A teraz chwilowo w kraju ojczystym-
Koniec z ROSJA- ciekawe na jak dlugo.....??? |
|
|
|
 |
sum [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-06-18, 21:35
|
|
|
Wypada poruszyć jeszcze jedną kwestię podróżowania po Rosji a mianowicie zachowanie szczególnej ostrożności i czujności której ja nie zachowałem i dlatego podróż na Lofoty skończyła się w Petersburgu, ponieważ straciłem prawo jazdy, dowód osobisty, karty kredytowe, dowód rejestracyjny samochodu, iphona o pieniądzach nie wspominając. Szczęśliwie paszporty miała pod opieką Anna dlatego udało się nam prawie bez problemów wrócić.
Po za tym jesteśmy zachwyceni Petersburgiem i okolicą, zabytkami, czystością miasta i rozwiązaniami komunikacyjnymi. Droga od granicy z Łotwą do Petersburga bardzo przyzwoita a jedyny problem to kierowcy którzy z uma zaszli. Byliśmy mile zaskoczeni niewielką ilością kontroli policyjnych bez prób wyłudzania łapówek. |
|
|
|
 |
ARCADARKA
Kombatant
|
Wysłany: 2012-06-18, 22:03
|
|