|
|
Przesunięty przez: janusz 2013-12-31, 13:24 |
Wędkowanie z plaży-surfcasting |
Autor |
Wiadomość |
bryzby
stary wyga
Twój sprzęt: Fiat Ducato Granduca 2,8 JTD
Nazwa załogi: bryzby
|
Wysłany: 2013-01-08, 13:48
|
|
|
Myślę że się spotkamy na belonce a może i na łowach z wody. Od dawna po głowie mi chodzi chęć zakupu pontonu, nie mogłem się jednak zdecydować na wielkość i markę.Ponadto nigdy nie sądziłem ,że można taką skorupką łowić na Bałtyku.Dopiero zdjęcia, które zobaczyłem w Kolegi wydaniu ożywiły moje chęci do realizacji zamierzenia.Jednak mam obawy bo nigdy poza kutrem nie pływałem po Bałtyku.Na śródlądziu od dziecka ale Bałtyk?Mam nadzieję że jak byśmy się kiedyś spotkali to będzie dużo tematów do pogadania.Z wyrazami szacunku Zbyszek. |
|
|
|
 |
krzysztofCz
weteran
Twój sprzęt: Frankia 460A Fiat Talento 1,9D 1992
Pomógł: 4 razy Dołączył: 20 Wrz 2009 Piwa: 47/53 Skąd: z nad morza
|
Wysłany: 2013-01-08, 14:01
|
|
|
Pływa się tak jak po jeziorach, tylko... trochę inaczej bo i wody więcej
Właśnie dostałem multiplikator, a że to mój pierwszy w życiu to kombinuję do czego wszystkie te przyciski i dźwigienki |
_________________ I NIE ŻAL NIC...
I ŻAL TAK WIELE...
/NIEMEN/ |
|
|
|
 |
bryzby
stary wyga
|
Wysłany: 2013-01-08, 14:23
|
|
|
W późnych latach 60 tych miałem chyba ruski , ale po splątaniu 3 szpulek żyłki poszedł w odstawkę.W związku z tym życzę powodzenia.Na spining to nie mam przekonania(opinie są różne) ale na pilker chyba byłby niezły. |
|
|
|
 |
ARCADARKA
Kombatant
Twój sprzęt: Pojazd specjalny
Pomógł: 7 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Piwa: 85/99 Skąd: STOLYCA
|
Wysłany: 2013-01-08, 14:33
|
|
|
Krzysiu miałem parę sztuk ,,,,,,,,,,,,,,multiplikatorów,jest to dobry kołowrotek ,bo nie skręca żyłki ,,,,ale dużo czasu upłynie jak dojdziesz do wprawy przy rzutach,,sporo żyłki zniszczyłem ,,nie sugeruj się hamulcami wyrzutu ,,najlepszy kciuk i wiesz o tym ,że są specjalne kije do multiplikatorów z dzyndzelkiem , ,,, ,ale na morze podobno jest rewelacyjny,,,,,,,,,,,,,,ja jeszcze nigdy nie łowiłem z morza rybek ,trza będzie spróbować
pozdrowionka |
_________________ Darek |
|
|
|
 |
bryzby
stary wyga
|
Wysłany: 2013-01-08, 14:52
|
|
|
Załogo arcadarca jak wyżej napisał Kocurek, będziemy łowili rybki od wiosny i chętnych mile powitamy.W miarę skromnych możliwości początkującym służę pomocą. |
|
|
|
 |
krzysztofCz
weteran
|
Wysłany: 2013-01-08, 15:29
|
|
|
Darek na ten dzyndzelek właśnie jeszcze czekam, ma mieć 1,98cm (kij a nie dzyndzelek ). Kupiłem Multiplikator KONGER Imperial Multi Cast 9200LH i właśnie ten srebrny malutki przycisk widoczny na fotce mnie intryguje. Lekko się wciska, ale nie ma żadnych skutków ubocznych. |
I ŻAL TAK WIELE...
/NIEMEN/ |
|
|
|
 |
ARCADARKA
Kombatant
|
Wysłany: 2013-01-08, 15:47
|
|
|
krzysztofCz napisał/a: | Darek na ten dzyndzelek właśnie jeszcze czekam, ma mieć 1,98cm (kij a nie dzyndzelek ). Kupiłem Multiplikator KONGER Imperial Multi Cast 9200LH i właśnie ten srebrny malutki przycisk widoczny na fotce mnie intryguje. Lekko się wciska, ale nie ma żadnych skutków ubocznych. |
Mordko ,dopiero zacznie działać przycisk ,przy wyrzucie,w zależności jaką blachę będziesz rzucał,i jaka jest akcja szczytówki aczkolwiek ten kołowrotek jest ubogi w zabezpieczenia ,lekka blacha potrzebuje większej siły na szczytówce ,ale mniejsza siła jest na bębnie tzn żyłka nie robi pętelki,czyli kokonu z żyłki na bębnie ,ale jak założysz cięższą blachę i zobaczysz daleko fajne miejsce pod trzcinkami szczytówka zrobi swoje i już nie rozplączesz kokonu i tu zaczyna się zabawa żebyś nie musiał zrobić siadu i bawić się z żyłką na bębnie i przeklinać multiplikator ,po co ja go kupiłem
Krzysiu powodzenia,można dojść do wprawy,ale zupełnie inna technika rzutów jest z tego kołowrotka
proponuję suchą zaprawę na lądzie,,,,,aby pierwsza wyprawa na połów z multiplikatorem ,nie skończyła się wyrzuceniem go do wody |
|
|
|
 |
ARCADARKA
Kombatant
|
Wysłany: 2013-01-08, 15:59
|
|
|
bryzby napisał/a: | Załogo arcadarca jak wyżej napisał Kocurek, będziemy łowili rybki od wiosny i chętnych mile powitamy.W miarę skromnych możliwości początkującym służę pomocą. |
Dzięki przyjacielu ,,,,,,,,,,,,,,,,,,ale do naszego hobby trza mieć dużo czasu ,ja się załapie dopiero na emeryturze ,jeszcze jestem za młody,trza pracować |
|
|
|
 |
krzysztofCz
weteran
|
Wysłany: 2013-01-08, 16:06
|
|
|
Darek nie kracz, ja używam plecionek a te szczególnie na mokro są nie do rozplątania. Dziś już ciemno, ale jutro rano skoczę nad rzekę za trocią. Jeszcze ze zwykłym kijem bez dzyndzla |
I ŻAL TAK WIELE...
/NIEMEN/ |
|
|
|
 |
ARCADARKA
Kombatant
|
Wysłany: 2013-01-08, 16:10
|
|
|
krzysztofCz napisał/a: | Darek nie kracz, ja używam plecionek a te szczególnie na mokro są nie do rozplątania. Dziś już ciemno, ale jutro rano skoczę nad rzekę za trocią. Jeszcze ze zwykłym kijem bez dzyndzla |
dobra myśl .ale bez dzyndzla jak się wybierzesz to ,przelotki na górze |
|
|
|
 |
krzysztofCz
weteran
|
Wysłany: 2013-01-08, 16:16
|
|
|
ARCADARKA napisał/a: | krzysztofCz napisał/a: | Darek nie kracz, ja używam plecionek a te szczególnie na mokro są nie do rozplątania. Dziś już ciemno, ale jutro rano skoczę nad rzekę za trocią. Jeszcze ze zwykłym kijem bez dzyndzla |
oczywiście, że na górze... inaczej bym nie mógł kręcić korbą |
I ŻAL TAK WIELE...
/NIEMEN/ |
|
|
|
 |
ARCADARKA
Kombatant
|
Wysłany: 2013-01-08, 16:36
|
|
|
krzysztofCz napisał/a: | ARCADARKA napisał/a: | krzysztofCz napisał/a: | Darek nie kracz, ja używam plecionek a te szczególnie na mokro są nie do rozplątania. Dziś już ciemno, ale jutro rano skoczę nad rzekę za trocią. Jeszcze ze zwykłym kijem bez dzyndzla |
oczywiście, że na górze... inaczej bym nie mógł kręcić korbą |
No ,no bo jak w dół przelotki to nie ta ręka i nie ten kierunek , ,oj Krzysiu ,buziaki ,powodzenia |
|
|
|
 |
krzysztofCz
weteran
|
Wysłany: 2013-01-09, 10:15
|
|
|
By nie zaśmiecać wątku o połowach z plaży przenoszę się TUTAJ |
I ŻAL TAK WIELE...
/NIEMEN/ |
|
|
|
 |
bryzby
stary wyga
|
Wysłany: 2013-01-25, 23:22
|
|
|
Widzę ,że jest zainteresowanie tematem połowów z plaży.Jest również kilka miejsc na naszym wybrzeżu gdzie może zaparkować kilka kamperków i zorganizować spotkanie wędkarsko plażowe.Zadowolone będą nasze małżonki oraz my będziemy mogli połowić rybki oraz wieczorem spotkać się przy ognisku lub grillu. Co o tym Koledzy sądzicie? |
|
|
|
 |
ARCADARKA
Kombatant
|
Wysłany: 2013-01-25, 23:44
|
|
|
Jak tylko będzie czas ,jestem za |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|