Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Kamper z Olsztyna
Autor Wiadomość
zbyszekwoj 
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Piwa: 329/223
Wysłany: 2014-03-24, 12:50   

Przed zakupem obecnego zaopatrzyłem się w bezinwazyjny wilgotnościomierz.Obadałem całego kampa w miejscach wrażliwych ale zakup to i tak loteria.
Postaw piwo autorowi tego posta

Frowyz 
stary wyga

Twój sprzęt: Dethleffs Globetrotter L A 531
Piwa: 78/43
Wysłany: 2014-03-24, 13:54   

zbyszekwoj napisał/a:
Frowyz napisał/a:
Brodzik wg mnie fraszka

Czytałem już wcześniej jak to robiłeś i to nie taka fraszka. Policz 100zł /godz jak biorą firmy naprawcze i wyjdzie suma o jakiej mówiłem.
Co do grzyba to nie zawsze go czuć ,ale sspróbuj nawiercić dziurkę i powąchać wiertełko :czacha :zimno

Zbyszku, no wiadomo, że trzeba to zrobić samemu :) Pisząc "fraszka" miałem na myśli skomplikowanie metody - według mnie nie jest to trudne tylko pracochłonne. Koszty można obniżyć, bo ja zrobiłem brodzik pancerny (6 mm grubości), a według specjalistów wystarczyłoby 3 - 4 mm. To jest sporo maty, tkaniny i żywicy mniej... Myślę, że sam brodzik można zrobić za ok. 400 -500 pln. A jest to pewne. Jak kupisz z rozbiórki to i tak loteria - może pęknąć zaraz po montażu.

Co do wilgoci... Chyba się taki nie urodził co wszystko by sprawdził... NIe można na pewno kupować na chybcika. Najlepiej samochód oglądnąć z dwa, trzy razy. Oglądnąć dokładnie poszycie, zwracać uwagę w okolicach łączeń i okien. I liczyć na uczciwość sprzedającego ;)

Odpowiedz do tematu