Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Włochy w czerwcu
Autor Wiadomość
Beta 
weteran

Nazwa załogi: Beata i Grzegorz
Piwa: 52/25
Wysłany: 2014-06-23, 18:16   

W Bibione blsko campingu Lido jest małe centrum, więc wieczorem jest gdzie wyjść. Duże centrum z deptakiem jest 5 km dalej. Wzdłuż morza jest promenada . Można tam dotrzeć pieszo lub na rowerach. W mieście są również fantastyczne ścieżki rowerowe.
W Bibione jest jeszcze jedna świetna sprawa. Nacją dominującą są Niemcy , więc ja naleźę do szczupłych osób. Tutaj w Sottomarinie prawie sami Włosi. I tutaj do szczupłych nie naleźę :gwm

Beta 
weteran

Wysłany: 2014-06-23, 19:07   

Do Sottomariny przyjechaliśmy w sobotę. Camping był prawie pełny, bo była piękna pogoda i na weekend przyjechali Włosi, w większości camperami z wypożyczalni. Tutaj jest bardzo dużo przyczep z ogromnymi namiotami na stałe. W każdym namiocie ( akurat była sjesta ) duża włoska rodzina. Wszyscy jedli i na każdym stole było wino. W sklepach kupowali mnóstwo ciastek i innych słodkości a wieczorem znowu ucztowali. I są(prawie) wszyscy szczupli . :gwm i gdzie tu sprawiedliwość?

Beta 
weteran

Wysłany: 2014-06-23, 19:57   

Piszę a nie wrzucam zdjęć, bo mamy problemy sprzętowe. Przez ostatnią dobę najwięcej zdjęć zrobiłam swojej zwichniętej nodze. Dzisiaj będę dzielna i pójdę pod prysznic . Grzegorz mówi, że raczej pokuśtykam :(
Fotki dodam po powrocie. :spoko

Beta 
weteran

Wysłany: 2014-06-23, 23:11   

Byłam w sanitariacie wziąć prysznic i szczęśliwie wróciłam pod camperka. Kto by pomyślał, że na urlopie może to być jedyną i najwiekszą atrakcją dnia. Zmienił się układ i zmieniła się perspektywa :ok

Kotek 
Kombatant
Mam na imię Danusia!

Twój sprzęt: Fiat Ducato Toskana 1,9 TD
Nazwa załogi: MisioKot
Pomogła: 5 razy
Piwa: 402/448
Wysłany: 2014-06-24, 05:48   

Beta napisał/a:
Nacją dominującą są Niemcy , więc ja naleźę do szczupłych osób. Tutaj w Sottomarinie prawie sami Włosi. I tutaj do szczupłych nie naleźę :gwm

Beatko kochana co Ty bredzisz, czy Ci ta nóżka na główkę zaszkodziła? :kwiatki:
Ty JESTEŚ szczupła, bardzo zgrabna, i już! :roza:
A propos, szkoda mi Twojej nogi. :kwiatki:
Ale mimo wszystko macie dobrze, co nie? Leciutko zazdraszczam... :kwiatki:
Pozdrawiamy Was serdecznie. :roza:

Denerwować się to znaczy mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych.
Postaw piwo autorowi tego posta

Beta 
weteran

Wysłany: 2014-06-24, 07:51   

Danusiu kochana. Przez chorą nóżkę ma się lekkiego dołka. :? Na szczęście jak tak siedziałam cały dzień pod camperkiem z nogą w górze, mnóstwo osób pochodziło z troską dopytując się , co mi się stało.Było to bardzo miłe. Dobrze , że uczę się włoskiego, to jakoś się dogaduję. Dzisiaj w nocy mocno wiało, w okolicy była burza (o tym mi powiedział Grześ, bo ja spałam jak zabita) i przeszła bokiem. Teraz mamy piękną pogodę. Noga już nie jest sina , tylko się cieszyć. Wrócimy z Włoch, trochę popracujemy i będziemy szykować się na Złotą Tarkę, i oczywiście na spotkanie z Wami :ok
Gorąco Was pozdrawiamy :spoko :spoko :spoko

Beta 
weteran

Wysłany: 2014-06-24, 10:02   

Wczoraj poznaliśmy Ksawerego , młodego człowieka z Holandii, którego ojciec jest Polakiem. Chłopak świetnie mówił po polsku. Okazałości się , że jego firma zajmuje się" ratowaniem" Wenecji przed zalaniem, czyli robią jakieś betonowe bloki ,której później zatopią .

Beta 
weteran

Wysłany: 2014-06-24, 15:05   

Grzegorz wrócił z plaży , ale się nie kąpał, bo woda dość brudna. Obok nas stali bardzo sympatyczni Niemcy, którzy przyjechali tu po raz czwarty. Mówili nam, że niedaleko plynie rzeka i dlatego woda w morzu bywa brudna. Im to jakoś nie przeszkadzało (może nie pływają?) Dla każdego coś innego :ok
:spoko

Beta 
weteran

Wysłany: 2014-06-25, 15:15   

Wczoraj mieliśmy piękną pogodę. Noga wyglądała całkiem nieźle, nie bolała, więc ja na rower i na basen. Na tym campingu są dwa baseny. Jeden to spory brodzik dla dzieci a drugi olimpijski ze słupkami startowymi podzielony na dwie głębokości - 1, 4m i 1, 8m. Chociaż basen ogromny , to była w nim ciepła woda. Najbardziej zdziwił mnie obowiązek posiadania czepka. W pierwszy dzień , gdy się o tym dowiedziałam , to powiedziałam, że zmieniamy camping, bo w czepku jeszcze nikt nigdy mnie widzał i nie zobaczy. Plażą poszliśmy na camping obok , a tam w basenie też wszyscy w czepkach. No to zostaliśmy juź na Atlancie. Pływało mi się bosko ( bolał mnie już tyłek od tego siedzenia z nogą w górze). Wróciliśmy do camperka, a moja stopa przypominała balon fioletowosiny. Koniec atrakcji na ten dzień :( Dzisiaj do południa lało. Grzegorz zrobił śniadanie, potem obiad i pozmywał gary , co mu się nigdy wcześniej nie zdażało. Takich wakacji na luzie, to ja jeszczcze nie miałam :ok
Obok nas na dwa dni zatrzymali się Polacy z przyczepką.Chcieli zwiedzić Chioggię, ale dzisiejsza brzydka pogoda popsuła im plany.
My w podróż powrotną startujemy w sobotę.Do Włoch będziemy wracać nieraz. Już wstępnie planujemy wyjazd na dwa tygodnie we wrześniu. Tym razem ma być więcej zwiedzania, ale najpierw muszę zadbać o wyleczenie chorej nogi.
Do zobaczenia na zlotach :spoko :spoko :spoko

BiG Team 
Kombatant

Nazwa załogi: Beata I Grzegorz
Piwa: 53/40
Wysłany: 2014-06-25, 15:36   

W czerwcu ceny kempingów oscylują ok. 30 euro za dobę /2 osoby plus kamper/ my korzystamy z karty ACSI i płacimy 16 euro. Z karty skorzystamy jeszcze we wrześniu bo planujemy zwiedzanie, z którego teraz musimy zrezygnować. Ceny w marketach przyzwoite, jak się dobrze poszuka, to zakupy kosztują podobnie jak w Polsce. Przydatnym pojazdem jest rower na zakupy jak również na zwiedzanie. Poruszanie się rowerem jest w miarę bezpieczne, jest dużo dróg rowerowych, ale też kierowcy ten jednoślad traktują jak normalnego uczestnika ruchu drogowego. Nawet można powiedzieć, że pieszy i rowerzysta to "święte krowy" :spoko

ezto 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Burstner A620 - dukates delikates 2.5 ;)
Piwa: 1/5
Wysłany: 2014-06-27, 23:35   

Potwierdzam,ACSI boska rzecz. Moja nawet przyszła tutaj-bo nie doszła przed wyjazdem do Krakowa i wysłali kplejna na adres kempingu. Do końca czerwca 16E. My siedzimy właśnie w Camping Village Europa w Cavallino pod Wenecja. Morze cieple, plaza codziennie rano sprzątana, ratownicy, market jeden na terenie -SPAR,drugi za brama-ALI. Miejsce trzecie od morza. Z boku i z przodu wolne. Sami Niemcy/Austriacy i kilku Szwedów. Animacje dla dzieci, pizza, 5-7E, dodatkowy namiot oraz samochód na parcelce za free, toalety co godzinę czy dwie sprzatane. No i codziennie po 30 stopni poza jednym dniem burzy. Pelno agroturystycznych gospodarstw ze świeżymi pomodore itp-no więcej nam "nie cza", jest jak ma byc :)
pozdrawiamy
e.

rogero 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Citroen Jumper 3.0 Livingstone 5 Roller Team
Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2014-06-27, 23:50   

EZTO gdzie zakładałeś kartę ACSI że tak szybko dotarła do Ciebie , jaki jest koszt ? :pifko

andi at 
Kombatant

Twój sprzęt: szukam H1L2
Piwa: 80/37
Wysłany: 2014-06-28, 08:04   

rogero napisał/a:
EZTO gdzie zakładałeś kartę ACSI że tak szybko dotarła do Ciebie , jaki jest koszt ? :pifko

Jezeli bedziesz zamawiac to proponuje ci ta droższa książkę http://webshop.acsi.eu/nl...ement-2014.html .http://webshop.acsi.eu/?aff=2268 .http://www.eurocampings.pl/ogolne-informacje/campingcard-acsi/
Jest tu więcej informacji .mapa gdzie są campingi. parkingi do postoju naszych aut z serwisem
a koszt to parę euro więcej
Jak pojedziesz przez Wiedeń to od reki dostaniesz tu kupic--http://www.campingwelt.at/

Karta rabatowa znajduje się w okładce książki i jest ważna na dany rok
Ja zapłaciłem 25e

rogero 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Citroen Jumper 3.0 Livingstone 5 Roller Team
Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2014-06-28, 10:04   

Andi at wielkie dzięki :spoko

Andrzej 73 
Kombatant
lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Piwa: 349/86
Wysłany: 2014-06-28, 14:52   

Tu masz wszystko na temat rabatów na kempingach http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=15215

:spoko

Odpowiedz do tematu