|
Jak to jest z winetką w Szwajcarii |
| Autor |
Wiadomość |
Johny_Walker
Kombatant

Twój sprzęt: Był Nowiutki Hymer Tramp prosto z fabryki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Wrz 2012 Piwa: 45/20 Skąd: zielonogórskie
|
Wysłany: 2014-07-09, 21:36
|
|
|
| andreas p napisał/a: |
A potem sie dziwicie za maja Was za zlodzieji i oszustow. Kazdemu uczciwemu turyscie patrza uwaznie na rece dzieki takim zachowaniom. |
Nie kleiłem na folię, ale różne sposoby znam. Nie rozumiem jednak dlaczego ma to być nieuczciwe? O ile dobrze pamiętam treść pouczeń z różnych winietek to nie zakazują przyklejania za pośrednictwem folii. Może ktoś zacytuje konkretnie przepis prawny i wymyślimy legalny sposób obejścia tego przepisu? Przecież prawo po to jest żeby było obchodzone przez jego fascynatów, prawda? |
|
|
|
 |
Rawic
Kombatant

Twój sprzęt: Hymer Tramp CL 698
Nazwa załogi: Ewa,Karolina,Zbyszek
Pomógł: 3 razy Dołączył: 11 Wrz 2010 Piwa: 53/3 Skąd: Gorzkowice
|
Wysłany: 2014-07-10, 07:58 Re: Jak to jest z winetką w Szwajcarii
|
|
|
| IAAN napisał/a: | | 30 czerwca kupiłem winetkę szwajcarską niby jest ważna przez 14 miesięcy | i to jest chamstwo ze strony szwajcarów, nie dziwię się, że nasi kombinują, tylko raz potrzebowałem przejechać przez ich kraj, nie przypuszczałem, że tak jest i zapłaciłem roczne frycowe.(zielona-rok 2012). Radzę omijać ich autostrady, tylko chcąc zobaczyć jezioro Bodeńskie nie miałem takiej możliwości.
SAM_0059 (Medium).JPG
|
 |
| Plik ściągnięto 69 raz(y) 170,76 KB |
|
_________________ Stacja Kontroli Pojazdów przyjazna pojazdom specjalnym z przeznaczeniem kempingowym. |
|
|
|
 |
emeryl
zaawansowany

Twój sprzęt: Hymer Swing 494
Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Kwi 2013 Piwa: 21/46 Skąd: Łęczna
|
Wysłany: 2014-07-10, 08:00
|
|
|
| Panowie stać Was na wypasione kampery a kombinujecie z winietką za 40 franków,dołączę do postu Andreasa wstyd i wiocha.W Szwajcarii jak i w innych krajach nie ma obowiązku jazdy po autostradach |
|
|
|
 |
IAAN
weteran

Twój sprzęt: Master 2,8 dti Blaszanka
Pomógł: 5 razy Dołączył: 08 Lis 2008 Piwa: 31/9 Skąd: poznań okolica
|
Wysłany: 2014-07-10, 09:27
|
|
|
a jakby ktoś chciał jednak pojechać to zapraszam
wktótce też będę miał słoweńską i czeską ważne przez 2 tygodnie
system ,rząd politycy robią nas w konia ,więc dlaczego nie ma być odwrotnie , wydajemi się że odsprzedaż winetek jest dośc popuralna na przejściach granicznych żeby to zobaczyć trzeba jednak wyjść z wypasionego kampera |
|
|
|
 |
Rawic
Kombatant

|
Wysłany: 2014-07-10, 09:44
|
|
|
| romaniuk krzysztof napisał/a: | | Panowie stać Was na wypasione kampery a kombinujecie z winietką za 40 franków,dołączę do postu Andreasa wstyd i wiocha | nie obrażaj mnie bo ja zapłaciłem, tylko denerwuje mnie jak potrzebowałem winietę na jeden dzień a musiałem zapłacić za cały rok, nie mogą dla turysty zrobić winietę na jeden tydzień jak inne normalne europejskie kraje. Romka też musieli więzić, ale jak dostali kasę to go wypuścili. |
_________________ Stacja Kontroli Pojazdów przyjazna pojazdom specjalnym z przeznaczeniem kempingowym. |
|
|
|
 |
Johny_Walker
Kombatant

Twój sprzęt: Był Nowiutki Hymer Tramp prosto z fabryki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Wrz 2012 Piwa: 45/20 Skąd: zielonogórskie
|
Wysłany: 2014-07-10, 11:10
|
|
|
| romaniuk krzysztof napisał/a: | | Panowie stać Was na wypasione kampery a kombinujecie z winietką za 40 franków,dołączę do postu Andreasa wstyd i wiocha.W Szwajcarii jak i w innych krajach nie ma obowiązku jazdy po autostradach |
Nic nie rozumiesz. Tu nie chodzi o głupie 40 franków. Chodzi o ominięcie systemu. To taki sport albo hobby. Oni nas, a my ich. Zwykle to system zabiera nam pieniądze dlatego mamy satysfakcję mamy kiedy nie zapłacimy paru groszy.
Można też dorobić do tego ideologię. Np. nie chcemy płacić za autostrady dopóki nie oddadzą Żydom złota zagrabionego przez Rzeszę. Teraz możemy się czuć lepiej podwójnie. Nie dość, że oszczędzamy szmal, to jeszcze szlachetnie walczymy z faszyzmem. |
|
|
|
 |
emeryl
zaawansowany

Twój sprzęt: Hymer Swing 494
Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Kwi 2013 Piwa: 21/46 Skąd: Łęczna
|
Wysłany: 2014-07-10, 11:21
|
|
|
| Nie miałem zamiaru nikogo obrażać ,jeżeli tak się czujesz to przepraszam.Wielokrotnie przekraczałem granicę niemiecko szwajcarską jeden raz miałem sugerowanie zakupu winietki przez służby graniczne wytłumaczyłem ,że nie korzystam z autostrady.Można mówic wszyscy kradną to i ja tak daleko nie zajedziemy.Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Cykada
weteran
Twój sprzęt: Sprinter 2.9TD
Nazwa załogi: RodzinkaPL
Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Lip 2009 Piwa: 12/9 Skąd: Dzierżoniów
|
Wysłany: 2014-07-10, 13:58
|
|
|
| ale kto tu coś ukradł? |
_________________ Nie wolno pić alkoholu , bo potem człowiek jest z siebie za bardzo zadowolony |
|
|
|
 |
wbobowski
Kombatant moder

Twój sprzęt: Dethleffs Globetrotter I-645 DB Ducato 2,5TDI
Nazwa załogi: Bobosie
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Lut 2008 Piwa: 353/135 Skąd: Lublin - Dąbrowica
|
Wysłany: 2014-07-10, 14:10
|
|
|
| Rawic napisał/a: | tylko chcąc zobaczyć jezioro Bodeńskie nie miałem takiej możliwości.
|
Ja też widziałem Jez. Bodeńskie i nic nie płaciłem.
... Ale od strony niemieckiej (Landau, Fridrichshafen, Meesburg)... i chyba ładniejszy widok. |
_________________ Włodek i Ela
Nasze kamperki
 |
|
|
|
 |
Rawic
Kombatant

|
Wysłany: 2014-07-10, 14:59
|
|
|
| wbobowski napisał/a: | Ja też widziałem Jez. Bodeńskie i nic nie płaciłem.
... Ale od strony niemieckiej (Landau, Fridrichshafen, Meesburg)... i chyba ładniejszy widok. | Włodek, skąd wiesz, że ładniejszy widok, jak nie byłeś od drugiej strony, a poza tym ja jechałem dalej na południe na Lazurowe Wybrzeże. |
|
|
|
 |
andreas p
Kombatant

Twój sprzęt: Bürstner Nexxo t690G
Nazwa załogi: ARKA:
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Sie 2008 Piwa: 15/43 Skąd: Bad Driburg
|
Wysłany: 2014-07-10, 15:07
|
|
|
My placimy wszedzie za autostrady, a wy zaczniecie od nowego roku u nas placic, ale bedzie wesolo
|
_________________ Nadszedl czas .
zabawy i wypoczynku
 |
|
|
|
 |
andreas p
Kombatant

Twój sprzęt: Bürstner Nexxo t690G
Nazwa załogi: ARKA:
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Sie 2008 Piwa: 15/43 Skąd: Bad Driburg
|
Wysłany: 2014-07-10, 15:10
|
|
|
| Rawic napisał/a: | | a poza tym ja jechałem dalej na południe na Lazurowe Wybrzeże |
I nie bolalo Cie serduszko jak placiles za autostrady? |
_________________ Nadszedl czas .
zabawy i wypoczynku
 |
|
|
|
 |
IAAN
weteran

Twój sprzęt: Master 2,8 dti Blaszanka
Pomógł: 5 razy Dołączył: 08 Lis 2008 Piwa: 31/9 Skąd: poznań okolica
|
Wysłany: 2014-07-10, 15:14
|
|
|
| andreas p napisał/a: | My placimy wszedzie za autostrady, a wy zaczniecie od nowego roku u nas placic, ale bedzie wesolo
|
ta a na granicy w Świecku oddam tą opłatę następnemu |
|
|
|
 |
Rawic
Kombatant

|
Wysłany: 2014-07-10, 15:17
|
|
|
| andreas p napisał/a: | | I nie bolalo Cie serduszko jak placiles za autostrady? | nie, bo nie wyobrażam sobie przejechać trasę Jez.Bodeńskie - Cannes zwykłymi drogami. |
|
|
|
 |
Fux
Kombatant
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Sie 2007 Piwa: 29/96 Skąd: ze wsi
|
Wysłany: 2014-07-10, 17:16
|
|
|
| wbobowski napisał/a: | | Ale od strony niemieckiej (Landau, Fridrichshafen, Meesburg)... i chyba ładniejszy widok. |
Tam jest odcinek płatny.
Jakiś kwit na niemieckim cepeenie trzeba kupić.
Ponoć...
Dowiedziałem się po czasie. |
|
|
|
 |
|
|