|
|
Przesunięty przez: janusz 2009-02-02, 00:20 |
Jaka izolacja bojlera |
| Autor |
Wiadomość |
WINNICZKI
Kombatant
Twój sprzęt: przyczepka n-126d
Nazwa załogi: Ania i Tomasz
Pomógł: 7 razy Dołączył: 30 Paź 2007 Piwa: 76/86 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 2009-08-01, 20:30
|
|
|
Izolacja powinna być na bocznych ściankach i na wierzchu ,podejrzewam,że ktoś wyciągał boiler i włożył bez izolacji bo mu było ciasno montować.Zresztą zadna fabryka nie wypuściła by takiego rozwiązania ,które by powodowało zawilgocenie ubrań,a w konsekwencji całego campera.Ja pod szafą mam ogrzewanie i w szafie też upał,ale sucho.Dodatkowo zaizolowałem komin od ogrzewania i pomogło.Trzeba też sprawdzić szczelność kratki z wylotem spalin.Spaliny gazowe mogą uwalniać wode w związku z różnicą temperatury. |
_________________ Sympatyk. Nie musisz mieć w życiu wszystkiego. Wystarczy , że masz osobę , która jest dla Ciebie wszystkim.
 |
|
|
|
 |
wmaker
stary wyga

Twój sprzęt: bezdomny :|
Pomógł: 5 razy Dołączył: 27 Wrz 2007 Piwa: 5/20 Skąd: świętokrzyskie
|
Wysłany: 2009-08-01, 20:44
|
|
|
Nawet bez izolacji powinno by cieplej ale SUCHO, sprawdź szczelnośc!
Powodzenia. |
_________________ Non omne licitum honestum |
|
|
|
 |
De Lafens
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Hobby
Nazwa załogi: Forex
|
Wysłany: 2009-09-17, 20:56
|
|
|
| Mój bojler też nie był izolowany , zbiornik przeciekał ,1 spawanie nie pomogło 2 spawanie też lipa - nowy w serwisie 900 zł- znalazłem gościa który uspawał mi zbiornik z kwasówki 1,50 mm (fabryczny 0,5mm ) za 250 zł izolację zrobiłem z wełny mineralnej z folią aluminiową ( ze starej zamrażarki ) bok i wierzch i w ten sposób zamknąłem temat ciepłej wody |
|
|
|
 |
xr5pl
doświadczony pisarz Artur

Twój sprzęt: ducato 2,4D '85 zabudowa niezidentyfikowana
|
Wysłany: 2009-09-19, 20:09
|
|
|
urwane "rurki" przy tych zbiornikach to normalka mozna je przylutować cyną taką jaka lutuje
się rynny (taka trójkątna). bardzo ważne aby powierzchnia byla idealnie czysta! powodzenia |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|