Przesunięty przez: janusz 2007-07-28, 16:32 |
Serbia i Macedonia |
| Autor |
Wiadomość |
jacol
trochę już popisał

Twój sprzęt: Przyczepa Hobby 420 Classic
|
Wysłany: 2007-03-08, 19:51
|
|
|
| Ja zastanawiałem się nad noclegiem w okolicach Szegedu, dlatego myślałem o trasie Senta-Becej. A co myślisz o dalszym rozwinięciu tej trasy, czyli Zrenjanin-Kovacica-Pancevo-Smederowo-Mladenovac-Topola-Krajevo-Krusevac-Prokupije- Dojevac i dalej autostradą? Pristine sobie odpuszczam, chociaż w 1999 dojechałem do Dubrownika (też nie wiedziałem czy nie będzie "gorąco"). |
|
|
|
 |
tatkog
weteran Camperomaniak

Twój sprzęt: Ducato 1994 1,9 TD
|
Wysłany: 2007-03-08, 20:37
|
|
|
| jacol napisał/a: | | Zrenjanin-Kovacica-Pancevo | Nic nie wiem. Kolega jechał równolegle Zrenjanin-Belgrad(podobno dobra nawierzchnia). | jacol napisał/a: | | Pancevo-Smederowo | Słabsza nawierzchnia(podobno-nie jechałem) i górki. | jacol napisał/a: | | Mladenovac-Topola-Krajevo-Krusevac | górki-nie więcej nie wiem | jacol napisał/a: | | Krusevac-Prokupije- Dojevac i dalej autostradą | niewiele wiem-pojadę w czerwcu(autostradę ominę-jest jakaś równoległa). Dorwałem serbską mapę elektroniczną www.planplus.co.yu (pewnie więcej wiedzą o ich drogach). |
_________________ Na szczęście wymyślono Camperobusy |
|
|
|
 |
jacol
trochę już popisał

Twój sprzęt: Przyczepa Hobby 420 Classic
|
Wysłany: 2007-03-11, 22:33
|
|
|
| tatkog napisał/a: | | [niewiele wiem-pojadę w czerwcu(autostradę ominę-jest jakaś równoległa). Dorwałem serbską mapę elektroniczną www.planplus.co.yu (pewnie więcej wiedzą o ich drogach). |
A jeśli można wiedzieć, którego wyjeżdżasz j jaką trasę wybrałeś (może być mniej więcej), a mapka ciekawa . |
|
|
|
 |
tatkog
weteran Camperomaniak

Twój sprzęt: Ducato 1994 1,9 TD
|
Wysłany: 2007-03-12, 21:33
|
|
|
| Horgos-(nocleg)Srbobran-Novi Sad-Zrenjanin-Belgrad(nocleg)-Cacak-Krusevac-Prokupije- Dojevac-Leskovac(nocleg)-Skopje. Termin-prawdop. 2 połowa czerwca. |
_________________ Na szczęście wymyślono Camperobusy |
|
|
|
 |
JaWa
Kombatant Pierwsza "Mała Karawana"

Twój sprzęt: Fiat Ducato Roller Team Granduca
Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Sty 2007 Piwa: 366/234 Skąd: Kutno
|
Wysłany: 2008-08-21, 18:46 Serbia i Macedonia
|
|
|
| Czy ktoś się orientuje, czy na te kraje trzeba mieć paszport, czy wystarczy nowy dowód ? |
_________________ Wanda i Jacek Kutno
-------------------------------------------
www.youtube.com/@JacekKropidlowskikutno/videos
 |
|
|
|
 |
prezesuu
weteran 102 dni to nie zbyt wiele

Twój sprzęt: chwilowo bezdomny
Pomógł: 4 razy Dołączył: 01 Lut 2008 Piwa: 22/13 Skąd: Tomaszów Mazowiecki
|
Wysłany: 2008-08-21, 20:48
|
|
|
| Tylko po krajach UE możemy jeździć z nowym dowodem. Serbia i Macedonia to nie UE. |
|
|
|
 |
TomekW
weteran

Twój sprzęt: bezdomny :(
Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Mar 2007 Piwa: 29/5 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2008-08-21, 22:30
|
|
|
| prezesuu napisał/a: | | Tylko po krajach UE możemy jeździć z nowym dowodem |
Nie tylko. Do Chorwacji też wpuszczą na dowód, ale w swoim interesie lepiej mieć paszport; dowód osobisty jest co prawda honorowany przez władze chorwackie, ale nie przez polskie przedstawicielstwa dyplomatyczne. |
|
|
|
 |
JaWa
Kombatant Pierwsza "Mała Karawana"

Twój sprzęt: Fiat Ducato Roller Team Granduca
Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Sty 2007 Piwa: 366/234 Skąd: Kutno
|
Wysłany: 2008-08-22, 09:59
|
|
|
| prezesuu napisał/a: | | Tylko po krajach UE możemy jeździć z nowym dowodem |
Jest co najmniej kilkanaście państw gdzie można wjechać na dowód, które nie należą do UE np. Gujana, Gwatelama itd. Oficjalnie do Chorwacji trzeba mieć paszport, ale wpuszczają na dowód, czy może jednak ktoś wie, jakie praktyki stosują w Serbii i Macedonii ? |
_________________ Wanda i Jacek Kutno
-------------------------------------------
www.youtube.com/@JacekKropidlowskikutno/videos
 |
|
|
|
 |
jorgus
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: ducato Euramobil
|
Wysłany: 2008-08-22, 10:09
|
|
|
| I koniecznie zielona kartę - mnie to kosztowało 50€ |
|
|
|
 |
rogacek
trochę już popisał

Twój sprzęt: ogórek
|
Wysłany: 2008-08-29, 10:57
|
|
|
| wiosną chcieli paszport i zieloną kartę. i dość dokładnie sprawdzali wszystkie osoby w aucie |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|