|
|
|
Z blaszaka na kampera legalnie |
| Autor |
Wiadomość |
Ahmed
Kombatant Burak

Twój sprzęt: Bezdomny
Nazwa załogi: Buraki
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Lut 2009 Piwa: 207/303 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2016-02-01, 22:54
|
|
|
| BIORCA napisał/a: | no szukam jakiś oryginalnych planów ducato III / trojaczki / z wytyczonymi punktami kotwicznymi ... jest problem |
Ale one mają homologację fabryczną ,prawda ? Wtedy ,'gdy przy czołówce pasażerowie tych miejsc polecą razem z fotelami diagnosta nie pojedzie w kajdankach do prokuratora
Punkt widzenia Adaś zależy od punku siedzenia |
|
|
|
 |
wlodo
weteran

Nazwa załogi: wlodo
Pomógł: 12 razy Dołączył: 20 Sie 2014 Piwa: 67/68 Skąd: Witaszyce
|
Wysłany: 2016-02-01, 23:24
|
|
|
Kolejna dysputa na ten temat...
I kolejne niedopowiedziane posty...
| Cytat: | | Niejedno fabryczne widziałem , są , zapewniam |
Trudno zrozumieć podejście "wiem ale nie powiem"
Wielokrotnie udowadniane(zresztą można sobie pooglądać podwozie),że tych miejsc nie ma.
I nagle mamy taką sensację,SĄ-żart,nabijanie się z innych,nabijanie postów,podtrzymywanie dyskusji,pisanie dla pisania ? |
_________________ Moja budowa: http://www.camperteam.pl/...der=asc&start=0 |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 563/753 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2016-02-01, 23:42
|
|
|
Jedynymi punktami jakie spotkałem w podłogach to zdrowy rozsądek ... podłoga jest z blachy ale nie wszędzie tylko z blachy pojedynczej ale do niej są zgrzane poprzecznice i właśnie przez nie powinny przechodzić otwory do mocowania foteli ... homologacja obejmuje pola do mocowań a nie konkretne punkty podłogi ... moi znajomi diagności już dawno wiedzą jak sprawdzić czy mocowanie foteli są w odpowiednich , logicznych , miejscach ...wystarczy, że z kanału sobie popatrzą , zobaczą też dodatkowe podkładki pod nakrętką ...gdyby byli bardziej dociekliwi to by sprawdzili czy w tej poprzecznicy jest też tuleja na śrubie by przy dokręcaniu konstrukcji podłogi nie zgniatać ...
... i to jest tajemnica tych "punktów" .... jeśli ktoś sobie przykręca fotel do pojedynczej blachy w podłodze to nie powinien nigdy się za takie robótki brać bo zwyczajnie nie myśli . |
|
|
|
 |
mrsulki
weteran w średnim wieku

Twój sprzęt: Knaus BoxStar Street 600
Nazwa załogi: SULAKI
Pomógł: 12 razy Dołączył: 06 Gru 2007 Piwa: 44/22 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2016-02-02, 06:16
|
|
|
| BIORCA napisał/a: | | jeśli ktoś sobie przykręca fotel do pojedynczej blachy w podłodze |
A co powiecie na fabryczne mocowanie foteli przednich do "skrzynek: z pojedynczej blachy w Ducato II. A homologowane??? |
_________________ Radek
Ignavis semper feriae sunt...
 |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 563/753 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2016-02-02, 08:11
|
|
|
A co tu oceniać? wyliczyli pierwszy rząd na skrzynkach i się sprawdza ... ktos słyszał o urywaniu sie ich przy wypadku ? Ja nie słyszałem .... skrzynka to rodzaj kratownicy i wcale nie jest przyczepiona tylko do pojedynczej blachy podłogi , tam jest parę tych blaszek połączonych ze sobą.
Nikt jeszcze skrzynek w II rzędzie nie montował chyba
5926379870.jpg skrzynka nie jest wcale taka sobie blaszana :) |
 |
| Plik ściągnięto 1965 raz(y) 42,72 KB |
|
|
|
|
 |
Ahmed
Kombatant Burak

Twój sprzęt: Bezdomny
Nazwa załogi: Buraki
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Lut 2009 Piwa: 207/303 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2016-02-02, 12:06
|
|
|
| wlodo napisał/a: | Kolejna dysputa na ten temat...
I kolejne niedopowiedziane posty...
| Cytat: | | Niejedno fabryczne widziałem , są , zapewniam |
Trudno zrozumieć podejście "wiem ale nie powiem"
Wielokrotnie udowadniane(zresztą można sobie pooglądać podwozie),że tych miejsc nie ma.
I nagle mamy taką sensację,SĄ-żart,nabijanie się z innych,nabijanie postów,podtrzymywanie dyskusji,pisanie dla pisania ? |
Czy ja napisałem że są w Ducato czy napisałem że takowe w samochodach widziałem |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|