|
|
Przesunięty przez: janusz 2009-10-05, 21:27 |
CB radio za granica? |
| Autor |
Wiadomość |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 256/625 Skąd: z głębokiego buszu
|
Wysłany: 2009-06-24, 19:02
|
|
|
| Adi napisał/a: | | o max mocy 1W - a kto z nas ma takie radio?? |
Mamy takie radia, tylko nie wszyscy wiedzą, że mają radia w których odpowiednia kombinacja przycisków dostosuje radio na potrzeby danego kraju. |
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
 |
|
|
|
 |
48a-ELANKO
weteran dawniej: 48a-ELANKO

|
Wysłany: 2009-06-25, 10:08
|
|
|
Wojtku, Adi... ten Harry i Johnny muszą być fajnymi kumplami, skoro tak cieplutko o nich mówicie . Jeżeli można - wyjaśnijcie jak się na nich jeździ
Ale może lepiej w Hyde park |
_________________ Ela i Andrzej
 |
|
|
|
 |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 256/625 Skąd: z głębokiego buszu
|
Wysłany: 2009-06-25, 17:52
|
|
|
W TTI- TCB 550 jest też ASC, tylko nazywa się A. Mam też Harrego II z ASC i powiem szczerze, że nie widzę żadnej różnicy w odsłuchu i nadawaniu w tych radyjkach poza tym , że na Harrego wywaliłem 450PLN, a na TCB-550 tylko 180PLN |
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
 |
|
|
|
 |
ROBRE
zaawansowany Robert, ale nick byl zajety ;-)

Twój sprzęt: Fiat 290 Burstner A 550
|
|
|
|
 |
Arturo
stary wyga

Twój sprzęt: caravana ;)
|
Wysłany: 2009-06-26, 10:55
|
|
|
| Adi napisał/a: | | zmieniają kanał na 28 (pewnie by im czegoś nie zagłuszać, albo nie wiem po co) |
Kanał 28 był w Polsce w czasach pre-komórkowych używany przez stacje bazowe do wywoływania się a następnie zmieniano kanał na jakiś wolny do dalszej rozmowy. Kanał 19 był kanałem drogowym (tak jak w pozostałych krajach). I pewnie żeby nie mieszać się z tubylcami Polacy za granicą używają historycznego kanału 28 (jego pewne oddalenie od 19 też ma znaczenie - aby nie zagłuszać się wzajemnie).
CB w Polsce działają w tzw. "zerach" oznacza to ostatnią cyfrę w częstotliwości przypisanej do danego kanału, w krajach zachodnich używane są tzw. "piątki" co dla nas oznacza przesunięcie o pół kanału, więc są trudności z dogadaniem się z obcokrajowcami bo częstotliwości nadawania się nie pokrywają |
_________________ Arturo |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|