|
BIESZCZADY SOLINA OKOLICE GDZIE NA DZIKUSA |
| Autor |
Wiadomość |
OldPiernik
stary wyga

Pomógł: 4 razy Dołączył: 16 Gru 2008 Piwa: 50/19 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2016-07-21, 19:34
|
|
|
Ależ proszę bardzo namiary są tu: 49.416155, 22.441557.
Po prostu nie myślałem, że ktoś będzie zainteresowany zwykłym parkingiem |
_________________ Życie jest za krótkie na siedzenie w domu i zazdroszczenie innym. |
|
|
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
dudusie34
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Fiat Ducato
Nazwa załogi: nudziarze
|
Wysłany: 2016-07-22, 21:56
|
|
|
| witam. Myślę że nas interesuje nawet mała polanka,byle były namiary GPS.Pozdrawiam. |
_________________ Dziadek34 |
|
|
|
 |
mac
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: PEUGEOT BOXER l3h2
|
Wysłany: 2016-07-22, 22:32
|
|
|
49.316514, 22.508769 Olchowiec Można stanąć blisko wody lub na parkingu karczmy "OSTOJA SPOKOJU" Droga trochę kiepska, ale widoki na miejscu super.
OLCHOWIEC.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 7397 raz(y) 42,65 KB |
|
| |
|
|
|
 |
Cytrus
zaawansowany

Twój sprzęt: Ford
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Paź 2012 Piwa: 54/2 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2016-07-23, 21:08
|
|
|
namiarów GPS nie mam, nie zapisuje ( może i szkoda ) bo jadę jak mnie oczy poniosą, ale może coś pomogę
może najpierw na sery
sery u Greka miejscowość Wańkowa
…..”Bacówka Nikosa pod Połoniną Wetlińską przeszła już do historii Bieszczadów. Teraz swoje sery Nikos sprzedaje w swojej posiadłości w Wańkowej zwanej "Czarem PGR-u". Docelowo będzie tu gospodarstwo agroturystyczne, ale takie prawdziwe z hodowlą, z ogrodem, z produktami sporządzanymi na miejscu i bacówka. Na razie można tu kupić znakomite sery wołoskie, fetę i bundz. Z tym ostatnim bywa różnie, przeważnie schodzi jak świeże bułeczki więc warto go zamawiać dzień czy dwa wcześniej. Czar PGR-u jest pięknie położony u stóp Gór Słonnych, tuż obok rezerwatu "Buczyna w Wańkowej) . To dawny dwór przemieniony po II wojnie św. na gospodarstwo rolne otoczony smętnymi, ale pięknymi pozostałościami po dworskim parku. Nikos strony jeszcze nie ma więc podam numer Jego telefonu 504 750 254……”
byłem, jadłem, smakowały
i może tu
http://ursamaior.pl/piwo/
piłem, smakowało
polecam jako miejsce odpoczynku między miejscowości Terka a Dołżyca przy odbiciu na miejscowość Łopienka gdzie można zobaczyć cerkiew, jadąc od Terki po prawej stronie jest bezpłatny parking ogrodzony żerdziami a prawie na przeciwko po lewej fajne miejsce obozowania, droga Terka-Dołżyca jest dość kręta, z drewnianym mostem jako atrakcja
koszt noclegu w tym miejscu w 2015 płaciliśmy 20 pln za dobę
nie ma prądu, bieżącej wody chyba że ze strumienia, WC piękne drewniane
w tym miejscu stoi drewniany barak w którym 20 lat mieszkał Tadeusz Spis - jeden z tzw. bieszczadzkich zakapiorów, dziś mieszka Pan który dzierżawi ten teren od lasów państwowych
warto się stąd wybrać piechotką lub rowerem do rezerwatu "Sine Wiry"
w Cisnej polecam
www.kolejka.bieszczady.pl
jak kolejką nie jedziesz tylko oglądasz to parking mieliśmy bezpłatny
polecam Baza Nad Roztokami w Tarnawie Niżnej, http://www.bazanadroztokami.pl/
to taki "Przystanek Alaska"( początek lub koniec świata ) mają mini kemping ale jak pojedziesz jeszcze dalej asfaltem ( wzdłuż granicy ) do dotrzesz do torfowiska Tarnawa, jest spory parking, spokojnie na nockę, dalej nie polecam jechać bo droga jeszcze węższa, chyba że rowerkiem
po drodze do Tarnawy mijacie rezerwat żubrów, droga w tym miejscu mega dziurawa
a i jeszcze mi się przypomniało
3 km za miejscowością Brzegi Górne i 5 przed Ustrzykami Górnymi po prawej ręce znajdujemy duży płatny parking, idąc za parking można wejść na Małą Rawkę lub przez ulicę i na Połoninę Caryńską
na parking trzeba wjechać z samego rana myślę że tak do godz 10 , bo później już może nie być miejsca |
_________________ Marcin
jedyne co mnie ogranicza to wyobraźnia
 |
| |
|
|
|
 |
wbobowski
Kombatant moder

Twój sprzęt: Dethleffs Globetrotter I-645 DB Ducato 2,5TDI
Nazwa załogi: Bobosie
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Lut 2008 Piwa: 353/135 Skąd: Lublin - Dąbrowica
|
Wysłany: 2016-07-23, 21:32
|
|
|
| Cytrus napisał/a: | | torfowiska Tarnawa, jest spory parking, spokojnie na nockę, dalej nie polecam jechać bo droga jeszcze węższa, chyba że rowerkiem |
Byliśmy kamperem wiele km dalej... szerokość drogi bez problemu, tyle, że szutrowa. Końcowy parking jednak mnie wkurzył, bo za dużo sobie życzą. Nie dość, że jedzie się na koniec świata to jeszcze trzeba słono płacić. Parking przy wspomnianym torfowisku bezpłatny. |
_________________ Włodek i Ela
Nasze kamperki
 |
|
|
|
 |
OldPiernik
stary wyga

Pomógł: 4 razy Dołączył: 16 Gru 2008 Piwa: 50/19 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2016-07-24, 08:19
|
|
|
Jeżeli chodzi o noclegi na torfowiskach i dalej przy początku ścieżki "Doi źródeł Sanu" (bez problemu da się dojechać, nawet autokary tam dojeżdżają) to pamiętajcie, że jest to teren Bieszczadzkiego Parku i mnie w tym roku grzecznie ale stanowczo wyproszono z parkingu.
Pan leśnik powiedział, że nie ma takiej możliwości, żeby tu przenocować - najbliżej w Tarnawie koło kościoła.
Zresztą tegoroczny wyjazd będę opisywał, więc zdam relację jak to wyglądało. |
_________________ Życie jest za krótkie na siedzenie w domu i zazdroszczenie innym. |
|
|
|
 |
BAYLA DUCATO
trochę już popisał
Twój sprzęt: FIAT DUCATO DETHLEFFS
Nazwa załogi: Mariusz Mariola Michal Malwina
|
Wysłany: 2016-07-27, 20:05 Bieszczady POLANCZYK
|
|
|
| WITAM jestem już po powrocie z BIESZCZAD a dokładnie z POLAŃCZYKA .Mam fajny namiar na stanie ,jest to parking przy ośrodku UNITRA . Bardzo fajne miejsce do wody 70-100 metrów opłata za parking za dzień 5 zeta można zostać na noc za drugie 5 zeta.Łódki kajaki na miejscu obiady zestaw drugie zupa 14 zł lody gofry zapiekanki no i piwko . Na ośrodku są 2 brodziki dla dzieci jeden mniejszy dla ,maluszków drugi taki większy do pasa woda .i co mnie zdziwiło pełna darmocha .Jest kąpielisko z ratownikiem po miedzy pomostem w kształcie prostokąta ogrodzone siatką w wodzie dla bezpieczeństw i dno jest drewniane z desek wypoziomowane koszt pobytu na kąpielisku 5 zł na cały dzień wejścia bez ograniczeń chyba od 10 do 18 na pewno otwarte w okolicy jest pizzeria muzyczka gra można potańczyć .powiem tak bardzo warto tam zacumować na parę nocek za śmieszne kasę .Jak się wpisze ośrodek UNITRA to są fotki można zerknąć |
|
|
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
jarek49
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Hymer Eriba 2005 r.
Nazwa załogi: jarkowie
Pomógł: 3 razy Dołączył: 06 Sie 2012 Piwa: 9/1 Skąd: Puszcza Kampinowska
|
Wysłany: 2016-07-29, 00:07 proszevo namiary
|
|
|
Jestem zaint.tym miejscem , podaj wspolrzedne--
Pozdrawiam i dzieki. |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 563/753 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2016-07-29, 06:50 Re: proszevo namiary
|
|
|
| jarek49 napisał/a: | Jestem zaint.tym miejscem , podaj wspolrzedne--
Pozdrawiam i dzieki. |
jest już na mapce free |
|
|
|
 |
hrys
zaawansowany w camperze jestem wolny

Twój sprzęt: VW T4
Nazwa załogi: marys
Pomógł: 2 razy Dołączył: 03 Mar 2008 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: lublin
|
Wysłany: 2016-07-29, 06:52
|
|
|
Wróciłem z Bieszczad ciekawe miejsce do plażowania i kąpieli platforma widokowa. Łączka nad wodą
Chmiel koło dwerniczka. |
_________________ z turystycznym pozdrowieniem
hrys
 |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2016-08-07, 15:34 Re: Bieszczady POLANCZYK
|
|
|
| BAYLA DUCATO napisał/a: | | WITAM jestem już po powrocie z BIESZCZAD a dokładnie z POLAŃCZYKA .Mam fajny namiar na stanie ,jest to parking przy ośrodku UNITRA . Bardzo fajne miejsce do wody 70-100 metrów opłata za parking za dzień 5 zeta można zostać na noc za drugie 5 zeta.Łódki kajaki na miejscu obiady zestaw drugie zupa 14 zł lody gofry zapiekanki no i piwko . Na ośrodku są 2 brodziki dla dzieci jeden mniejszy dla ,maluszków drugi taki większy do pasa woda .i co mnie zdziwiło pełna darmocha .Jest kąpielisko z ratownikiem po miedzy pomostem w kształcie prostokąta ogrodzone siatką w wodzie dla bezpieczeństw i dno jest drewniane z desek wypoziomowane koszt pobytu na kąpielisku 5 zł na cały dzień wejścia bez ograniczeń chyba od 10 do 18 na pewno otwarte w okolicy jest pizzeria muzyczka gra można potańczyć .powiem tak bardzo warto tam zacumować na parę nocek za śmieszne kasę .Jak się wpisze ośrodek UNITRA to są fotki można zerknąć |
Poproszę o doprecyzowanie i wyjaśnienie. Osobiście dziś sprawdził miejscówkę. Parkingowy odmówił nawet pozostawienia kamperek na dzień nie mówiąc o nocy. Nie ma opcji i koniec. Dzwonił do szefa unitry potwierdzając swoje decyzje. Chodzi o parking na lewo od drogi w dół ku wodzie zaraz przed mariną. |
|
|
|
 |
kimtop
Kombatant
Twój sprzęt: CARTHAGO C-TOURER
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Wrz 2007 Piwa: 144/44 Skąd: Opoczno
|
Wysłany: 2016-08-07, 18:08
|
|
|
| BIORCA napisał/a: | | Parkingowy odmówił |
To jedź na drugą stronę wody na kemping "Cypel".
O 10-tej zwolniłem fajną miejscówkę |
_________________ Pozdrawiam.
Polak gorszego sortu
Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko. |
|
|
|
 |
wlodo
weteran

Nazwa załogi: wlodo
Pomógł: 12 razy Dołączył: 20 Sie 2014 Piwa: 67/68 Skąd: Witaszyce
|
Wysłany: 2016-09-09, 09:17
|
|
|
| Cytat: | | z tego co sie orientuje ciężko będzie stanąć na dziko nad sama solina dlatego od dawna jezdze na słowacje nad domase |
Posłuchałem tego wpisu i pojechałem
Wody brakuje ze 2 m,objechane całe jezioro,wszędzie kamienie i muł po kolana a woda brudna
Nie będę pisał jaki miałem wczoraj myśli...
A nad Soliną staliśmy bez opłat dwa dni z pięknym widokiem na tamę i jezioro
Internet z pobliskiego pola,hasło camping09,obok na parkingu (płatnym)toalety
IMG_0342.JPG Widoczek z okna |
 |
| Plik ściągnięto 6447 raz(y) 196,64 KB |
IMG_0350.JPG Z widokiem na Solinę |
 |
| Plik ściągnięto 6447 raz(y) 222,3 KB |
IMG_0354.JPG Za darmo i cały nasz |
 |
| Plik ściągnięto 6447 raz(y) 192,13 KB |
|
_________________ Moja budowa: http://www.camperteam.pl/...der=asc&start=0 |
| |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2016-09-10, 12:29
|
|
|
w sezonie to tam karuzela albo parking płatny |
|
|
|
 |
BIGL
trochę już popisał
Twój sprzęt: Hymer Eriba - ogonek
Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Lip 2015 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Dolny Śląsk
|
Wysłany: 2016-09-11, 15:14
|
|
|
Byłem tam w tym roku - stał tam tylko jeden kamperek na niemieckich numerach. W sezonie jest strasznie głośno (muzyka itp.) więc przejechaliśmy na miejscówkę kolegi OldPiernik tzn. parking OSP. Obie miejscówki są OK.
Polecam jeszcze parking w Lutowiskach obok kościoła. Jest ogromny, są 3 wiaty, plac zabaw oraz ręczna pompa z wodą - fajne miejsce na spokojny nocleg. |
|
|
|
 |
|
|