|
|
Geteborg - opłaty za przejazd przez miasto ? |
Autor |
Wiadomość |
kisielak
zaawansowany
Twój sprzęt: bezdomny :(
|
Wysłany: 2017-02-04, 23:36
|
|
|
Teraz tez przyszło z UK |
|
|
|
 |
DK-Tadeusz
doświadczony pisarz On the road again
Twój sprzęt: Hi-Ace 94 + Dethleffs
Nazwa załogi: On the road again..
|
Wysłany: 2019-08-28, 18:12
|
|
|
A ja se dziś dostałem rachunek na 3,50 dkr, to jest cirka 2 złote za przejazd jakimś mostem w Motali (środkowa Szwecja). Fakt; bylem tam jakiś miesiąc temu.
Ta kwota to jest 10% tego co wysłanie listu w DK kosztuje.
Ale jestem bogaty, to zapłaciłem.......
Dawno się tak nie śmiałem , i za prawie 2 Złote..... |
_________________ Ą,ą,Ć,ć,Ę,ę,Ł,ł,Ń,ń,Ó,ó,Ś,ś,Ż,ż,Ź,ź € β Δ δ ε η ι κ Λ λ μ Ξ ξ Π π Σ σ ς Φ φ χ Ψ ψ Ω ω |
|
|
|
 |
krzysztofCz
weteran
Twój sprzęt: Frankia 460A Fiat Talento 1,9D 1992
Pomógł: 4 razy Dołączył: 20 Wrz 2009 Piwa: 47/53 Skąd: z nad morza
|
Wysłany: 2019-08-29, 18:51
|
|
|
Tam mają automatyczny system zczytywania numerów auta. W zależności ile razy i w jakim miejscu kamera nas namierzy to nalicza opłaty... lub nie nalicza. Zasadą jest, że musi przejazd być rozliczony w ciągu miesiąca, później nie można obciążać. Dotyczy to w zasadzie tubylców, obcych raczej nie. Przynajmniej tak mi to tłumaczą moi szwedzcy przyjaciele. Od kilku lat jestem częstym a zdarza się, że bardzo częstym gościem w Goteborgu i jeszcze nigdy nie dostałem opłat. |
_________________ I NIE ŻAL NIC...
I ŻAL TAK WIELE...
/NIEMEN/ |
|
|
|
 |
ZbigStan
Kombatant

Twój sprzęt: Frankia I 65 SD
Nazwa załogi: Taborygenii, fani Frani.
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Gru 2013 Piwa: 986/292 Skąd: Opole
|
Wysłany: 2020-03-06, 21:17
|
|
|
Robi się coraz nowocześnie i szczelniej. Wkrótce zaprzęgną sztuczną inteligencję i będzie pełna kontrola. Przed opłatami się nie umknie. W Norwegii byłem w 2015 i do dzisiaj żaden rachunek za przejazdy nie przyszedł. Pozdrawiam. |
_________________ Grecja 2019
Normandia 2019
Czechy 2019
Narty, Włochy 2020 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|