|
|
|
Projekt "IWONA" |
| Autor |
Wiadomość |
wedel
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2017-03-30, 06:55
|
|
|
Prace cały czas idą do przodu
Co prawda nie w takim tępię jak oczekiwałem, ponieważ co chwilę "coś" wyskakuje.
Po zdjęciu zniszczonej i brudnej sklejki i dokopaniu się do podłogi, czas na usunięcie całej rdzy na podłodze i konserwacja podłogi.
Miało być szybie przejście do ocieplania i docinania sklejek, ale okazało się, że przy dużych opadach dach przecieka
Kolejny dzień opóźnienia na szukaniu dwóch malutkich dziurek na łączniu dachu.
Kolejne dni to już ocieplanie i docinanie sklejek.
Niestety zajmować się kamperem mogę tylko po pracy i dni wolne
Teraz pytanie do was, kupiłem okna z rozbitej przyczepy hobby. Okna oryginalnie były montowane na ścianie grubość 3cm, ja mam około 5cm. Jak mam zamontować ramkę okna (tą plastikową) żeby sklejka wchodziła pod tą plastikową ramkę okna? Próbowałem dać dystans miedzy blachę, a sklejkę żeby nie naginać tak mocno sklejki, ale wtedy okno się rozjeżdża i nie działają prawidłowo rolety
unnamed (6) (Small).jpg Przygotowania do prac |
 |
| Plik ściągnięto 1369 raz(y) 25,06 KB |
unnamed (7) (Small).jpg Zdejmowanie podłogi i próba wywalenia całej ziemi i piachu |
 |
| Plik ściągnięto 1369 raz(y) 38,54 KB |
unnamed (9) (Small).jpg Trochę niespodzianek |
 |
| Plik ściągnięto 1369 raz(y) 89 KB |
unnamed (8) (Small).jpg Walczymy z rdzą |
 |
| Plik ściągnięto 1369 raz(y) 39,18 KB |
unnamed (5) (Small).jpg Przymiarki podlogi |
 |
| Plik ściągnięto 1369 raz(y) 45,78 KB |
unnamed (1) (Small).jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 1369 raz(y) 47,45 KB |
unnamed (Small).jpg Już wycięta sklejka pod okna |
 |
| Plik ściągnięto 1369 raz(y) 23,86 KB |
unnamed (2) (Small).jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 1369 raz(y) 43,3 KB |
unnamed (3) (Small).jpg Łóżko oraz blat roboczy będzie dość wysoko umieszczone, więc musiałem tez dać wyżej okna |
 |
| Plik ściągnięto 19 raz(y) 35,17 KB |
|
|
|
|
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 563/753 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2017-03-30, 07:02
|
|
|
| wedel napisał/a: |
Teraz pytanie do was, kupiłem okna z rozbitej przyczepy hobby. Okna oryginalnie były montowane na ścianie grubość 3cm, ja mam około 5cm. Jak mam zamontować ramkę okna (tą plastikową) żeby sklejka wchodziła pod tą plastikową ramkę okna? Próbowałem dać dystans miedzy blachę, a sklejkę żeby nie naginać tak mocno sklejki, ale wtedy okno się rozjeżdża i nie działają prawidłowo rolety |
roletę zamontuj w przestrzeni między ramą i sklejką , sklejki tak nie naciągniesz |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|