|
|
|
L R Discovery II |
| Autor |
Wiadomość |
EwaMarek
Kombatant Marek

Twój sprzęt: Kamper PLA na Fiacie i budka LMC
Nazwa załogi: Marek, Ewa, córki Wiktoria i Gabriela
Pomógł: 6 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Piwa: 25/13 Skąd: Czołowo / Koło
|
Wysłany: 2017-04-23, 11:13
|
|
|
zbyszekwoj, Potwierdzam
Od 9 lat mam różne pojazdy 4x4 i jakoś zim od tego czasu nie było
Co prawda ja potrzebuje w innych celach jak czasami ciągnięcie kempingu czy dużej przyczepy. Jazda po bezdrożach (nie offroad) no i po śniegu.
Jak poczułem co to 4x4 to teraz nie umiem jeździć zwykłymi coś jakaś małą przyczepność jest w tych zwykłych samochodach... |
_________________ Pozdrawiam
Marek
Moje kampery
BURSTNER 90r, 91r, CHAUSSON 2008 i kempingi Hobby 90r, Dethleffs 2002r
Aktualnie kamper PLA 2014 kemping LMC 770 2010r |
|
|
|
 |
MAWI
Kombatant

Twój sprzęt: Carthago E-line L55 Yachting
Pomógł: 17 razy Dołączył: 19 Sty 2010 Piwa: 100/17 Skąd: Kutno
|
Wysłany: 2017-04-23, 12:01
|
|
|
Troszkę się tutaj po przechwalamy To i ja dodam swoje doświadczenia z 4x4.
Pracę zawodową zacząłem w latach 80 jak o kierownik w SKR. Dostałem tam na stan Ułaza . Dzielny ale spartan. Używałem go służbowo i prywatnie ( tak wtedy bywało). Potem kupiłem trzyletniego Nissana Patrola ,potem jeszcze jednego . Następne auto to właśnie Diskower II, potem Jeep Grant chiroki 5,7 benzynka . Potem Jeep Commander 3,0 d( silnik z mercedesa) . Następne to BMW X5 3,0 benzynka . Ml potem Gl. Obecnie to w miarę nowa BMW X 5 Mpower . 3,5d. Dodam ,że zaraziłem tym 4x4 również żonę ,miałe fliramdera potem X3 obecnie X1 xdriwe 2,0d.
Napisałem to po to abyście nie pomyśleli ,że sroczce z pod ogonka wypadłem. |
_________________ Ważne są tylko te dni których jeszcze nie znamy.
MARZENKA i WIESIEK |
| |
|
|
|
 |
Wojciechu
Kombatant

Twój sprzęt: był - ducato frankia,jest- burstner t603
Nazwa załogi: marwoj
Pomógł: 6 razy Dołączył: 20 Wrz 2013 Piwa: 159/151 Skąd: Zgierz
|
Wysłany: 2017-04-23, 12:12
|
|
|
Zbyszek - każda sugestia mile widziana. Wasze przemyślenia będą też moją mądrością. Znawstwa w temacie nigdy za dużo. Niewątpliwie może się zdarzyć, że będę musiał podjąć decyzje ( z wielkim żalem) w sprawie mojego kampera. Wszystko co piszecie skrzętnie utrwalam w pamięci. Jeśli przyjdzie czas decyzji to będę "obryty" w wiedzę. |
_________________ prof-os
Jesteśmy jedyni i niepowtarzalni, pamiętajmy tylko że niedoskonali…
 |
|
|
|
 |
zbyszekwoj
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Kwi 2013 Piwa: 330/226 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2017-04-23, 12:21
|
|
|
| prof-os napisał/a: | Zbyszek - każda sugestia mile widziana. Wasze przemyślenia będą też moją mądrością. Znawstwa w temacie nigdy za dużo. Niewątpliwie może się zdarzyć, że będę musiał podjąć decyzje ( z wielkim żalem) w sprawie mojego kampera. Wszystko co piszecie skrzętnie utrwalam w pamięci. Jeśli przyjdzie czas decyzji to będę "obryty" w wiedzę. |
O, to może ja skorzystam,bo swojego będę wystawiał do sprzedaży bo już Krysi ciężko włazić na alkowę i szukam soś niższego. Jeszcze tylko zaliczam Białoruś i w czerwcu Chorwację. |
|
|
|
 |
Wojciechu
Kombatant

|
Wysłany: 2017-04-23, 12:25
|
|
|
| MAWI napisał/a: | | Napisałem to po to abyście nie pomyśleli ,że sroczce z pod ogonka wypadłem |
...nooo - nie obrażaj z tymi przemyśliwaniami o sroce. Dla mnie jedyny blisko mieszkający i dostępny kolega ze rozległym spektrum wiedzy o motoryzacji. |
 |
|
|
|
 |
Wojciechu
Kombatant

|
Wysłany: 2017-04-23, 12:27
|
|
|
Zbyszek - jak pisałem -decyzję będę podejmował po sezonie. |
 |
|
|
|
 |
Pawcio
Kombatant

Twój sprzęt: Pojazd obozowy Wacek McLouis I
Nazwa załogi: PabemanaTeam
Pomógł: 12 razy Dołączył: 29 Wrz 2008 Piwa: 141/471 Skąd: z Nienacka
|
Wysłany: 2017-04-23, 18:23
|
|
|
| prof-os napisał/a: | | każda sugestia mile widziana. Wasze przemyślenia będą też moją mądrością |
Tak sobie jeszcze przypominam, że ciężki żywot miał pasażer tylnego siedzenia, kiedy kierowca Disco był słuszniejszych rozmiarów. Przez wąskie tylne drzwi ciężko było zasiąść w fotelu. A a jak się już delikwent wgramolił, to malusio miejsca na nogi było . |
|
|
|
 |
zbyszekwoj
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Kwi 2013 Piwa: 330/226 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2017-04-23, 20:20
|
|
|
| Pawcio napisał/a: | | prof-os napisał/a: | | każda sugestia mile widziana. Wasze przemyślenia będą też moją mądrością |
Tak sobie jeszcze przypominam, że ciężki żywot miał pasażer tylnego siedzenia, kiedy kierowca Disco był słuszniejszych rozmiarów. Przez wąskie tylne drzwi ciężko było zasiąść w fotelu. A a jak się już delikwent wgramolił, to malusio miejsca na nogi było . |
Wojtek słusznych rozmiarów, ale z tyłu nie będzie jeździł bo nie trunkowy. |
|
|
|
 |
Wojciechu
Kombatant

|
Wysłany: 2017-04-23, 20:49
|
|
|
Nie przewiduję wożenia z tyłu - bardziej leżenie niż siedzenie. Choć trochę to dziwne - "Disco" z zewnątrz wygląda mocarnie i wydawać by się mogło, że na tylnym siedzeniu miejsca co najmniej na "balety" we troje. |
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|