|
|
|
Jakie opony do starszych kamperów na felgi 16 |
| Autor |
Wiadomość |
zbyszekwoj
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Kwi 2013 Piwa: 333/226 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2019-03-07, 18:52
|
|
|
| casper napisał/a: | | Niektórzy zastanawiają się: a |
Może kupic integrę, po co półintegra dobrze wyglada, kamper to nie autobus. |
|
|
|
 |
lepciak
weteran
Twój sprzęt: FIAT Ducato 2,5TD Burstner
Nazwa załogi: lepciaki
Pomógł: 9 razy Dołączył: 14 Wrz 2008 Piwa: 61/39 Skąd: Gdańsk-Oliwa
|
Wysłany: 2019-03-08, 10:22
|
|
|
| Na jednym komplecie opon Fulda Tour 195/75R16C jeżdżę ponad 11 lat i żadnego kapcia. Kupiłem je przez internet na "czyszczeniu" magazynów w Rzeszowie i zapłaciłem 200 zł od sztuki. Dostawa gratis. Wysokość bieżnika na przodzie 3,5 mm (tydzień temu). Na autostradach auto śmiga koło setki. Teraz zamienię koła tył z przodem i jeszcze kilka sezonów zaliczę. Bardzo ważne: pilnuję wymaganego ciśnienia 4,5 at. Zimą nie jeżdżę - raz dałem się wciągnąć na zlot w Uniejowie ale kamper nie przystosowany do niskich temperatur skutecznie przemarzał. |
_________________ lepciak
''A najwięcej do powiedzenia mają Ci, którzy przeważnie nic nie mają do powiedzenia''
 |
|
|
|
 |
zbyszekwoj
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Kwi 2013 Piwa: 333/226 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2019-03-08, 10:48
|
|
|
| lepciak napisał/a: | | Na jednym komplecie opon Fulda Tour 195/75R16C jeżdżę ponad 11 lat i żadnego kapcia. Kupiłem je przez internet na "czyszczeniu" magazynów w Rzeszowie i zapłaciłem 200 zł od sztuki. Dostawa gratis. Wysokość bieżnika na przodzie 3,5 mm (tydzień temu). Na autostradach auto śmiga koło setki. Teraz zamienię koła tył z przodem i jeszcze kilka sezonów zaliczę. Bardzo ważne: pilnuję wymaganego ciśnienia 4,5 at. Zimą nie jeżdżę - raz dałem się wciągnąć na zlot w Uniejowie ale kamper nie przystosowany do niskich temperatur skutecznie przemarzał. |
Zbyszek, Ty jeździsz po dobrych drogach. Mnie przez ostatnie 3 tys km zżarło 3mm bieznika w agilisach. |
|
|
|
 |
MisioKRAK
weteran

Twój sprzęt: Ducato Dethleffs A-642DB 1992r
Nazwa załogi: Misio i spółka zoo
Pomógł: 4 razy Dołączył: 13 Cze 2013 Piwa: 27/15 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2019-03-09, 17:02
|
|
|
| casper napisał/a: | Niektórzy zastanawiają się: a może kupić felgi aluminiowe? Auto będzie ładniej wyglądało. Pytam się po co? Po co . Przecież to jest camper - fakt, wygląd ma znaczenie, ale z campera nikt nigdy nie zrobi BMW czy innego Mercedesa .
Felgi stalowe moim zdaniem w zupełności wystarczą. Wydają się też być praktyczniejszym rozwiązaniem. |
Ale też po co kupować kampera, przecież to nigdy nie będzie pełnowymiarowym domem...
Więc może lepiej kupić namiot lub zostać po prostu w domu... |
_________________ Klimatyzacja w domu i firmie http://www.KlimatyzowanyDOM.pl
A to nasz Osiołek . oraz Herman
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|