|
Nowy bojler |
| Autor |
Wiadomość |
marek230482
stary wyga

Twój sprzęt: Transit VII Challenger
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Sty 2020 Piwa: 11/1 Skąd: Strzelin
|
Wysłany: 2020-06-07, 21:42
|
|
|
hehehe a ja właśnie wszedłem napisać, że skoro ten zawór nie jest demontowalny to ja bym go olał i zastosował uniwersalny LPG. A tu patrzę, wymyśliłeś to samo
żadne druciarstwo. Druciarstwo to by było jakbyś zawór od węża ogrodowego użył a zastosowanie zaworu samochodowego jest jak najbardziej poprawne zgodne z zastosowaniem. Po prostu mądry polak nie da się z kasy wydoić. Ten zawór nie robi nic innego jak otwórz/zamknij 0/1. Można do tego użyć dowolnego zaworu gazowego. |
_________________ Dethleffs Nomad->Transit IV Pilote -> Transit VII Challenger
 |
|
|
|
 |
krzysmoc
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: FFB EUROPA 650 PEUGEOT J5
Nazwa załogi: krzysmoce
|
Wysłany: 2020-06-07, 21:56
|
|
|
Dzięki za zainteresowanie i chęć pomocy
Nie wiem czy Polak mądry bo znam takiego który przed chwilą na Ebay.de wylicytował nowy nieużywany zaworek do B10 50mbar (przy okazji również 30mbar) będzie gdy nie uda się reanimować starego.
Natomiast ze starym powalczyłem wczoraj moczyłem w rozpuszczalniku a ostatnie 24h w spirytusie. Początkowo wlany płyn wypływał z zaworu a teraz nawet gdy popycham siłą mych wątłych płuc nic nie cieknie. Spróbuję w wolnym czasie złożyć bojler do kupy i ....... zobaczymy.
Jeśli uda mi się reanimować bojler na moim zaworku to będę dumnym właścicielem chyba ostatniego nowego zaworku na 50mbar we wszechświecie |
|
|
|
 |
marek230482
stary wyga

|
Wysłany: 2020-06-07, 22:00
|
|
|
| To jak masz nowy to oczywiście go montuj. |
 |
|
|
|
 |
krzysmoc
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2020-06-07, 22:07
|
|
|
Marek ja go na razie wylicytowałem i zapłaciłem. Teraz muszę poczekać aż Niemiaszek go wyśle (a złośliwiec nie chce wysłać do Polski) więc muszę skorzystać z rodziny. Dopiero jak rodzina dostanie przesyłkę to spakuje wraz z innymi zakupami (kupiłem też w b dobrym stanie palnik do B10 50mbar).
Poluję jeszcze w internetach na zapłonnik automatyczny - ten na baterie. |
|
|
|
 |
krzysmoc
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2020-06-14, 21:21
|
|
|
Po kilkudniowym moczeniu w spirytusie podjąłem próbę zmontowania bojlera do kupy. Po nierównej walce udało się (zostały mi tylko dwa wkręty które nie wiem skąd pochodzą). Bojler odpalił, grzeje wodę i wyłącza się gdy trzeba. Dzięki za podpowiedzi co można z tym faktem zrobić.
Teraz jestem szczęśliwym właścicielem działającego bojlera oraz zapasowych części (elektrozawór odcinający i palnik dla 50mbar oraz elektrozawór 30mbar) |
|
|
|
 |
marek230482
stary wyga

|
Wysłany: 2020-06-15, 21:21
|
|
|
| Brawo TY :D |
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|