|
|
|
Solar + akumulator |
| Autor |
Wiadomość |
Bim
Kombatant Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Lip 2007 Piwa: 176/105 Skąd: Sandomierz
|
Wysłany: 2021-10-23, 15:57
|
|
|
| Wrzuć fotkę dachu jak możesz i jesteś zainteresowany jak to zamocować |
|
|
|
 |
tata1959
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: campervan
|
Wysłany: 2021-10-28, 18:57
|
|
|
No dobra.
Nie chcąc "mącić" w wątku zapytałem na PW jednego z wypowiadających się tutaj o mocowanie solara do relingów licząc na odpowiedź praktyka.
Przez 3 dni, mimo Jego logowań się, nie otrzymałem odpowiedzi co, mając na uwadze doświadczenia z innych forum, świadczy o totalnym olewaniu nowych.
Pytam więc dla zasady czy tutaj nowi są niemile widziani?
Ad rem. Zacytuję swój PW do "miszcza" licząc mimo wszystko na czyjąkolwiek odpowiedź:
"Cześć.
Henek. Radymno. Zielony camperowo jak trawka na wiosnę.
Nissan Primastar z relingami mocowanymi w 3 miejscach czyli jedno miejsce mocowania z każdej strony wolne. Jeszcze kanapy w środku ale stelaż na wyrko wyspawany i już maluję.
Obejrzałem ciekawy sposób mocowania solarów (link) ale wolał bym relingi zachować.
Do rzeczy - możesz podpowiedzieć coś na temat mocowania solara do relingów? Gotowe elementy mocujące czy sam kombinowałeś? Jak gotowe to jakieś źródło? Bodaj foto? No i czy relingi wytrzymają przy prędkościach
Na chwilę obecną jestem na etapie panelu 200w o aku 100Ah żel ale to jest płynne. Jeszcze miesiąc temu miał być agregat ale mając czas do wiosny czytam i kombinuję.
Pozdrawiam
Henek"
Chmmmmm, jednak liczę na jakąkolwiek odpowiedź kogokolwiek bo samego "miszcza" już nie. |
| |
|
|
|
 |
Banan
Administrator LIVE TO RIDE - RIDE TO LIVE

Twój sprzęt: Rapido 972M MB 2.9 TD
Nazwa załogi: Bananki
Pomógł: 30 razy Dołączył: 09 Lis 2010 Piwa: 360/502 Skąd: Bolesławiec
|
Wysłany: 2021-10-28, 19:42
|
|
|
| tata1959 napisał/a: | | Przez 3 dni, mimo Jego logowań się, nie otrzymałem odpowiedzi co, mając na uwadze doświadczenia z innych forum, świadczy o totalnym olewaniu nowych. |
Kolego, to, że ktoś jest zalogowany, nie świadczy o tym, że adresat ma czas i możliwości. Wiem po sobie, jak jestem w pracy, przez większość czasu jestem zalogowany, co nie znaczy, że mam czas na czytanie postów, PW, czy odpowiadanie na nie. Nie oceniaj więc kogoś, jak nie znasz powodów dlaczego nie odpisuje.
| tata1959 napisał/a: | | Pytam więc dla zasady czy tutaj nowi są niemile widziani? |
Znowu wyciągasz pochopne wnioski. Rozumiem, że Twój problem nie został rozwiązany przez PW i możesz z tego powodu odczuwać rozgoryczenie, ale wystarczy, że zapytasz w pasującym temacie, czy założysz nowy, bo takiego nie znalazłeś i z pewnością znajdą się tacy, którzy będą w stanie Ci pomóc.
Tu są życzliwe ludki, chętne do pomocy, zwłaszcza nowym kolegom |
_________________ Pozdrawiam - Darek
 |
|
|
|
 |
tata1959
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: campervan
|
Wysłany: 2021-10-29, 15:05
|
|
|
| Przepraszam, trochę się zagalopowałem na co wpływ miały zwyczaje z innych forów. |
|
|
|
 |
Banan
Administrator LIVE TO RIDE - RIDE TO LIVE

Twój sprzęt: Rapido 972M MB 2.9 TD
Nazwa załogi: Bananki
Pomógł: 30 razy Dołączył: 09 Lis 2010 Piwa: 360/502 Skąd: Bolesławiec
|
Wysłany: 2021-10-29, 15:24
|
|
|
Tata1959, załóż nowy temat, opisz szczegółowo problem, najlepiej ze zdjęciami.
Jest tu sporo ludków znających się na wielu rzeczach, więc z pewnością znajdzie się ktoś, kto Ci pomoże |
_________________ Pozdrawiam - Darek
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|