Problem z akumulatorami - rozruchowy zamiast pokładowych? |
Autor |
Wiadomość |
Suliki
stary wyga

Twój sprzęt: Globe Traveller Explorer
Nazwa załogi: Suliktravel
Pomógł: 4 razy Dołączył: 25 Lip 2016 Otrzymał 12 piw(a) Skąd: Trójmiasto
|
Wysłany: 2024-02-22, 14:36
|
|
|
z ciekawostek mój akumulator zabudowy Varta AGM 105Ah do łodzi jest z 2016roku i ma 85% pojemności, da się ? |
_________________ P&E |
|
|
|
 |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Pomógł: 28 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 240/601 Skąd: z głębokiego buszu
|
Wysłany: 2024-02-22, 21:30
|
|
|
Suliki napisał/a: | ale generalnie układ nie powinien korzystać z akumulatora rozruchowego w żadnym wypadku. |
Mój Cyrix Li-Ct zachowuje się w ten sposób, że po dłuższym etapie podróży aku rozruchowy i pokładowy mają np. po 14.2 V. Po odpaleniu odbiorników elektrycznych zabudowy prąd jest pobierany z obu aku i po osiągnięciu np. 12,8V na aku rozruchowym już tylko aku pokładowe zasila odbiorniki zabudowy.
Tak może to pracować, czy coś nie halo? |
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
 |
|
|
|
 |
orkaaa
weteran

Twój sprzęt: Chausson 627 GA
Pomógł: 10 razy Dołączył: 04 Cze 2017 Piwa: 63/2 Skąd: kielce
|
Wysłany: 2024-02-22, 21:52
|
|
|
Sprytne. Ja taki manewr ustawiłem na ładowarce dc dc która łączy oba akumulatory. Przy czym poziom odcięcia ustawiłem na 12.6 v ale chyba go podniosę bo zimą przy starcie trochę słabo kręci. |
|
|
|
 |
joko
Kombatant

Twój sprzęt: N & B Ismove i Mobilvetta ZEH4
Pomógł: 12 razy Dołączył: 17 Cze 2013 Piwa: 501/29 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: 2024-02-22, 23:33
|
|
|
Suliki napisał/a: | z ciekawostek mój akumulator zabudowy Varta AGM 105Ah do łodzi jest z 2016roku i ma 85% pojemności, da się ? |
Czyli ma niecałe 90Ah całkowitej pojemności (gdybyś rozładował go do zera) , a efektywnej (do napięcia poniżej którego 12 voltowe odbiorniki odmówią działania) z połowę tego
A ile waży to 45-cio Ah cudo ? |
|
|
|
 |
Suliki
stary wyga

Twój sprzęt: Globe Traveller Explorer
Nazwa załogi: Suliktravel
Pomógł: 4 razy Dołączył: 25 Lip 2016 Otrzymał 12 piw(a) Skąd: Trójmiasto
|
Wysłany: 2024-02-23, 07:29
|
|
|
Nie mam expresu do kawy, LEDy i inne odbiorniki pracują bez problemu, lodówka na gaz |
_________________ P&E |
|
|
|
 |
Kazik II
weteran
Twój sprzęt: Nobel Art alkowa na Ducato z 2008r.
Pomógł: 10 razy Dołączył: 22 Mar 2007 Piwa: 85/8 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2024-02-23, 11:37
|
|
|
SlawekEwa napisał/a: | Suliki napisał/a: | ale generalnie układ nie powinien korzystać z akumulatora rozruchowego w żadnym wypadku. |
Mój Cyrix Li-Ct zachowuje się w ten sposób, że po dłuższym etapie podróży aku rozruchowy i pokładowy mają np. po 14.2 V. Po odpaleniu odbiorników elektrycznych zabudowy prąd jest pobierany z obu aku i po osiągnięciu np. 12,8V na aku rozruchowym już tylko aku pokładowe zasila odbiorniki zabudowy.
Tak może to pracować, czy coś nie halo? |
Może to i ciekawe rozwiązanie, ale w praktyce to chyba pożytek z tego niewielki. Akumulator naładowany do napięcia 14,2 V po obciążeniu go odbiornikiem dość szybko spadnie poniżej 13 V do swojego nominalnego napięcia. |
|
|
|
 |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Pomógł: 28 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 240/601 Skąd: z głębokiego buszu
|
Wysłany: 2024-02-23, 16:24
|
|
|
Kazik II napisał/a: | Akumulator naładowany do napięcia 14,2 V po obciążeniu go odbiornikiem dość szybko spadnie poniżej 13 V do swojego nominalnego napięcia. |
O jakiej pojemności aku mówisz i jakie obciążenie odbiornika sugerujesz ? |
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|