Twój sprzęt: Roller Team Zefiro 285 TL, 121 kW 2025 r. Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Paź 2014 Piwa: 65/70 Skąd: Olimp ?
Wysłany: 2025-01-28, 19:19
suzu4x4 napisał/a:
Samo latanie przyjemnie i bardzo mi się podobało, mnie pokonał brak czasu na późniejszą obróbkę filmów i zdjęć.
Skończyło się tym że do dziś mam setki plików na dyskach i kartach SD które nie są w żaden sposób poskładane.
O to właśnie chodzi... o brak czasu na obróbkę, nie mniej oglądając nawet nieobrobione odżywają wspomnienia😊
krzlac napisał/a:
Do komputera na długie zimowe wieczory, program Pinnacle Studio 26 - koszt ok. 300 zł.
z tymi długimi zimowymi wieczorami to różnie bywa, spędzając aktywnie circa 8-9 miesięcy w kamperze - zimowe wieczory również spędzamy na wyjazdach a pod koniec dnia zapał trochę mija☹️ 🤗
_________________ Uśmiech to magia-powstaje z niczego a cuda zdziała
--
moje kampery:
- campervan Peugeot Boxer - 2011 r.
- Chausson Flash 02 - 2011 r.
- CI Elliot 84 XT - 2017 r.
- Weinsberg 600MG - 2019 r.
- Roller Team Zefiro 285 TL - 2025 r.
...z tymi długimi zimowymi wieczorami to różnie bywa...
Ja dopiero skończyłem prezentację z wiosennej Islandii. Ponad 300 zdjęć, napisy, przejścia, podkład muzyczny, wyszło około 30 minut filmu 4K. Wcześniej robiłem stronę internetową. Teraz siedzę nad filmami. Około 200 filmików z kamery i telefonu (drona w Islandii jeszcze nie było).
Opóźnienie jest, ale cały czas do przodu. Mam czas do kwietnia, do pierwszego wyjazdu.
...Jakoś mam opory żeby prywatne zdjęcia i filmy przesyłać do montażu komuś obcemu...
Kręcisz w łóżku?
mam dzieci i nie wrzucam ich zdjęć czy filmów do sieci.
jak osiągną odpowiedni wiek niech same decydują czy chcą upubliczniać swój wizerunek .
Stąd mam opory przykazywania naszych rodzinnych zdjęć czy filmów przypadkowej osobie z OLX
a sam nie lubię spędzać czasu przed komputerem ( robię to jak muszę ) i też nie bardzo mi się chce.
Do tego jeszcze zmiana przepisów i restrykcję ( np. swoim DJI po którejś tam aktualizacji nie mogłem startować koło domu nawet na terenie własnej posesji pomimo że było to zgodne z przepisami i prawem lotniczym) .
Choć czytałem że ponoć niedawno DJI zrezygnowało z tych ograniczeń strefowych .
Przy domu używałem drona np do sprawdzania czy rynny są czyste
...a sam nie lubię spędzać czasu przed komputerem ( robię to jak muszę ) i też nie bardzo mi się chce...
OK, ale pilnuj granicy tzw. wykluczenia technologicznego. Mam wielu znajomych w moim wieku i młodszych, którzy się w tej kwestii się "zaniedbali" i dzisiaj jest im trudno wygodnie egzystować. Banki, zakupy internetowe, e-pacjent itp. to dla nich czarna magia.
...a sam nie lubię spędzać czasu przed komputerem ( robię to jak muszę ) i też nie bardzo mi się chce...
OK, ale pilnuj granicy tzw. wykluczenia technologicznego. Mam wielu znajomych w moim wieku i młodszych, którzy się w tej kwestii się "zaniedbali" i dzisiaj jest im trudno wygodnie egzystować. Banki, zakupy internetowe, e-pacjent itp. to dla nich czarna magia.
nie no dziękuję za troskę ale aż tak źle ze mną nie jest
za zakupy płacę zegarkiem , ogrzewanie w samochodzie uruchamiam w telefonie, wszelkie sprawy w ZUS, US cz UM załatwiam online uwierzytelniając mobywatelem a jak potrzebuje zrobić tabelkę w exelu to zlecam to czatowi GPT
ogólnie cieszę się z postępu i korzystam z dostępnych technologi ale siedzenie przed ekranem komputera i składnie filmików z setek plików po prostu mnie męczy .
Zresztą pewnie za chwilę ( pewnie nawet już tylko jeszcze nie testowałem ) lepiej i szybciej zrobi to za mnie AI
Można zacząć od kilku plików, kilku zdjęć. Ja przed chwilą zrobiłem krótki filmik z pierwszych popisów narciarskich mojej wnuczki i wysłałem na grupę rodzinną. 20 minut dłubania w telefonie i 3 minuty WIELKIEJ RADOŚCI dla wszystkich.
Można zacząć od kilku plików, kilku zdjęć. Ja przed chwilą zrobiłem krótki filmik z pierwszych popisów narciarskich mojej wnuczki i wysłałem na grupę rodzinną. 20 minut dłubania w telefonie i 3 minuty WIELKIEJ RADOŚCI dla wszystkich.
przekonałeś mnie .
LightCut 44tyś opinii i średnia ocen 4,8 to musi być dobra aplikacja
zainstalowałem na próbę, za kilka dni jedziemy na ferie to może sklecę coś na szybko pod koniec wyjazdu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum