Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Karta ACSI we Włoszech.
Autor Wiadomość
CordeFidus 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Rimor XGO35
Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2025-05-14, 23:23   

Byłem pomiędzy 23-28 kwietnia 2025 w Village Flaminio Bungalow Park w Rzymie. Na samym wjeździe mają wielką reklamę, że akceptują kartę ACSI. W recepcji potwierdzili, że oczywiście akceptują ale trzeba być minimum 4 noce itd. Byłem 5 i... podczas rozliczania okazało się, że jednak nie akceptują kart ACSI. Dłuższa rozmowa ze starszą Panią w recepcji bezskuteczna. Także tu przestrzegam przed niewłaściwym zachowaniem. Poza tym kemping bardzo dobry i można szybko dostać się do centrum tj. w 12 minut koleją za 1,5 euro.
Postaw piwo autorowi tego posta

Kazik II 
weteran

Twój sprzęt: Nobel Art alkowa na Ducato z 2008r.
Piwa: 90/8
Wysłany: 2025-05-14, 23:44   

Być może niedługo będę chciał się zatrzymać na tym kempingu i mam w związku z tym pytanie - jak wygląda dojście do stacji kolejowej z kempingu (jak daleko i czy trzeba się przedzierać jakoś czy łatwo). Poza tym jak często kursuje ta kolejka?
A co do kwestii nieuznawania karty to chyba należałoby by to zgłosić do organizacji ACSI bo takie numery są moim zdaniem niedopuszczalne.

Andrzej 73 
Kombatant
lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Piwa: 331/84
Wysłany: 2025-05-15, 07:05   

CordeFidus napisał/a:
podczas rozliczania okazało się, że jednak nie akceptują kart ACSI.

Jeżeli wszystko odbyło się zgodnie z informacjami zawartymi w książce czyli termin w którym byliście nie był wyłączony z okresu zniżki na kartę , to sprawa jest prosta. Muszą policzyć na ACSI inaczej zgłaszacie do ACSI takie zdarzenie i mają po łapkach.
Wiem , bo w ubiegłym roku spędziłem kilka dni urlopu z inspektorem holenderskim.
Mówił że takie firmy co nie dotrzymują umów są odstawiane na bok.
:spoko

mischka 
Kombatant

Twój sprzęt: Knaus
Piwa: 144/173
Wysłany: 2025-05-15, 07:22   

CordeFidus napisał/a:
23-28 kwietnia 2025 w Village Flaminio Bungalow Park w Rzymie

Wg ACSI w podanym terminie nie ma zniżek na tym kempingu. Wszystko poszło zgodnie z prawem.

Screenshot 2025-05-15 074212.png
Plik ściągnięto 18 raz(y) 658,07 KB

Kazik II 
weteran

Wysłany: 2025-05-15, 10:02   

No i sprawa się wyjaśniła. Terminy zniżkowe na ACSI bywają bardzo różne i trzeba dokładnie się wczytywać. A za gapiostwo się płaci niestety :(

Andrzej 73 
Kombatant
lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Piwa: 331/84
Wysłany: 2025-05-16, 08:17   

Jak przedstawił Michał , racja po stronie kempingu. Mają tak ustalone terminy jak w opisie i się tego trzymają.
Obecnie umieszczenie informacji o kempingu w książce ACSI jest dużym wyróżnieniem w związku z tym nikt nie będzie się narażał na skreślenie całkowite w kolejnych latach. :spoko

CordeFidus 
początkujący forumowicz

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2025-05-30, 07:45   

mischka napisał/a:
CordeFidus napisał/a:
23-28 kwietnia 2025 w Village Flaminio Bungalow Park w Rzymie

Wg ACSI w podanym terminie nie ma zniżek na tym kempingu. Wszystko poszło zgodnie z prawem.

Tak faktycznie masz rację. Ale tutaj jednak nastąpiło wprowadzenie mnie w błąd przez pracownika kempingu, że dostanę zniżkę jak będę powyżej 4 nocy. Stąd moja informacja by robić to co Ty podpowiadasz. Sprawdzać samemu pomimo wszystko. Pozdrawiam

CordeFidus 
początkujący forumowicz

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2025-05-30, 08:02   

Kazik II napisał/a:
Być może niedługo będę chciał się zatrzymać na tym kempingu i mam w związku z tym pytanie - jak wygląda dojście do stacji kolejowej z kempingu (jak daleko i czy trzeba się przedzierać jakoś czy łatwo). Poza tym jak często kursuje ta kolejka?
A co do kwestii nieuznawania karty to chyba należałoby by to zgłosić do organizacji ACSI bo takie
numery są moim zdaniem niedopuszczalne.

kemping jest naprawdę ok, Są parcele droższe i tańsze. Te tańsze tez są podzielone na lepsze i mniej lepsze. Ja zamieniłem parcele wcześniej zamówioną na inną ponieważ nie mogłem się zmieścić. Była za mała. Zamieniłem na większą bez trawy ale z kamyczkami i była tańsza o 10 euro za dobę. Dojście do stacji to maź 5 minutek spacerkiem. Po wyjściu z kempingu przejściem na światłach na drugą stronę ulicy i w lewo. Niestety nie ma chodnika i idzie się 200 m. poboczem albo przez teren firm dla bezpieczeństwa. Następnie cały czas prosto i skręcasz w drugą ulicę w prawo. 100 metrów do końca ulicy i wchodzisz w takie przejście jak ..hmmm... no u nas w nocy strach by wejść ale tam to standard. i jesteś na stacji. tj mijasz starą nieużywaną stację z niskimi peronami i wchodzisz na nową z wysokimi. Przejściem podziemnym na peron po prawej stronie. Peron po prawej lub jak to zwal od południa jest do Flaminio stacji końcowej. Bilet kasujesz przy wejściu na peron. Na stacji są automaty biletowe ja natomiast kupowałem w recepcji kempingu. bilet za 1.5 euro od skasowania ważny przez 100 minut. do koloseum dojedziesz w 20 minut góra 26, zależy jak trafisz na przesiadkę w metrze. Pociągi co 20 minut a metro co 4 minuty. I ważne stacja Duo Ponti jest to przystanek na tzw. żądanie więc musisz w pociągu wcisnąć wcześniej taki pomarańczowy przycisk przy drzwiach. Inaczej zwiedzisz inne przystanki. Zainstaluj sobie apkę Citymapper i tam będzie pokazywało Tobie dokładnie gdzie jesteś na jakim przystanku, kiedy masz wysiąść, za ile następna kolejka . W Rzymie sprawdziło nam się super. Pozdrawiam

mischka 
Kombatant

Twój sprzęt: Knaus
Piwa: 144/173
Wysłany: 2025-05-30, 08:56   

CordeFidus napisał/a:
Ale tutaj jednak nastąpiło wprowadzenie mnie w błąd przez pracownika kempingu, że dostanę zniżkę jak będę powyżej 4 nocy.

Całe szczęście nie są to kwoty które drenują naszą kieszeń. Najważniejsze że wyjazd był udany :spoko

Kazik II 
weteran

Wysłany: 2025-05-30, 11:24   

CordeFinus - dzięki za szczegółowy opis. Czy ten bilet 100 min. kupiony na stacji obowiązuje również na metro?
Co do dojścia na stację z kempingu to wielokrotnie próbowałem to prześledzić na mapie a nawet idąc wirtualnie na Street View. I za każdym razem gdzieś się gubiłem albo wychodziło jakoś naookoło co najmniej 1 km. Jeśli to nie sprawi kłopotu to czy mógłbyś zamieścić jakąś mapkę Twojej trasy? Pozdrawiam.

CordeFidus 
początkujący forumowicz

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2025-05-30, 12:18   

Kazik II napisał/a:
CordeFinus - dzięki za szczegółowy opis. Czy ten bilet 100 min. kupiony na stacji obowiązuje również na metro?
Co do dojścia na stację z kempingu to wielokrotnie próbowałem to prześledzić na mapie a nawet idąc wirtualnie na Street View. I za każdym razem gdzieś się gubiłem albo wychodziło jakoś naookoło co najmniej 1 km. Jeśli to nie sprawi kłopotu to czy mógłbyś zamieścić jakąś mapkę Twojej trasy? Pozdrawiam.

Bardzo proszę. Idź jak zaznaczyłem na czerwono. Jest dużo krócej i nie ma problemu z bezpiecznym przejściem, ja pchałem tam spacerówkę z młodym i było bezpiecznie. ps. Czerwone kółko to wejście do Carrefour :wyszczerzony: ps. bilet jest ważny we wszystkich środkach komunikacji na terenie miasta Rzym: pociąg, metro, autobus.

Zrzut ekranu 2025-05-30 115847.png
Plik ściągnięto 9 raz(y) 210,58 KB

Wyświetl szczegóły
Kazik II 
weteran

Wysłany: 2025-05-30, 13:19   

Wielkie dzięki, bo wszystkie mapy i nawigacje pokazują ten niebieski szlak i niepotrzebnie drajlowałbym dookoła. Piwko :pifko

aviator 
stary wyga

Twój sprzęt: Pilote Explorateur G743 XLC
Nazwa załogi: Ania i Tomek
Piwa: 54/147
Wysłany: 2025-05-30, 16:06   

Ja też dziękuję :pifko skorzystam z podpowiedzi pod koniec czerwca :spoko

Odpowiedz do tematu