|
|
Porady dla kupujących samochód, nie tylko kampera |
Autor |
Wiadomość |
joko
Kombatant

Twój sprzęt: N & B Ismove i Mobilvetta ZEH4
Pomógł: 12 razy Dołączył: 17 Cze 2013 Piwa: 499/29 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: 2025-01-08, 01:14
|
|
|
Komplecik napisał/a: | ilość mięsa 3% 8.99 |
Zwariowałeś
Parówki za 8.99 nie robi się z mięsa , więc jakie 3%
Takie parówki powstają głównie ze zmielonych skórek, MOM'u (czyli Mięsa Odkostnionego Mechanicznie, które mięsem jest tylko z nazwy), kilku E ..... i wody
Mięso w składzie to mają parówki tak od 40+ PLN'ów .
Komplecik napisał/a: | kuźwa skąd ty to wiesz :haha |
Z pierwszej ręki
Parówki, osobówki, kampery czy inne bajery, bez znaczenia , bo wszystko rządzi się podobnymi prawami.
Żyjemy w świecie wszechobecnej tandety i dziadostwa , a winni temu są nie producenci , czy handlowcy, lecz konsumenci , bo to oni wymagają towaru przede wszystkim taniego, a cała reszta jest sprawą trzeciorzędną. Chcecie to macie towar za cenę jaką oczekujecie .
Tak jak w tym reportarzu , Pani chciała kupić ładną Audiczkę za 3 dyszki i zdziwiona , że to hybryda ........ z jakąś inna Audiczką ...... i przystankiem autobusowym
A drugiej Pani się skrzynia zwiesiła na środku przejazdu kolejowego i Pani też zdziwiona , bo przecież Pan co jej to autko sprzedawał to przecież powiedział , że ono jest w tak dobrym stanie , że Ona na pewno nim do domu dojedzie , a on w ogóle to miał takie uczciwe oczy i Ona teraz taka zwiedziona ........ normalnie tragedia na całą Polskę |
|
|
|
|
 |
majsterus
zaawansowany

Twój sprzęt: T5, Hymer S700
|
Wysłany: 2025-01-08, 05:29
|
|
|
Ale towarzystwo....
Off topic.
Pani Moderatorze to już druga moja uwaga..jak Pan pilnujesz porządku na forum?
Jak kiedyś napisałem prawdę o obecnym rządzie to od razu otrzymałem ostrzeżenie !! A nikogo nie obraziłem. Natomiast jak dziś obraża się człowieka o prawicowych poglądach pisząc że ogląda "szczujnię" (choć ten zwrot właśni lewacy użyli w pewnej gazecie) to jest ok...smutne.
Można by rzec towarzystwo wzajemnej adoracji z korzeniami poprzedniej epoki. |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
mischka
Kombatant

Twój sprzęt: Knaus
Pomógł: 11 razy Dołączył: 27 Lut 2016 Piwa: 138/163 Skąd: Bawaria
|
Wysłany: 2025-01-08, 07:44
|
|
|
majsterus napisał/a: | jak Pan pilnujesz porządku na forum? |
Jak nie naskarżyłeś to nie ma reakcji.
majsterus napisał/a: | Jak kiedyś napisałem prawdę o obecnym rządzie to od razu otrzymałem ostrzeżenie !! |
Znasz taki film "Chłopaki nie płaczą"? |
_________________ W życiu piękne są tylko chwile... |
|
|
|
|
 |
LukF
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO MALIBU I 440 QB
Pomógł: 11 razy Dołączył: 31 Sty 2017 Piwa: 478/390 Skąd: Rybnik
|
Wysłany: 2025-01-08, 08:00
|
|
|
majsterus napisał/a: | człowieka o prawicowych poglądach pisząc że ogląda "szczujnię" |
Dobrze, że wreszcie prawdę dostrzegłeś |
|
|
|
 |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 34 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 274/76 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2025-01-08, 09:39
|
|
|
Cytat: | Natomiast jak dziś obraża się człowieka o prawicowych poglądach pisząc że ogląda "szczujnię" (choć ten zwrot właśni lewacy użyli w pewnej gazecie) to jest ok...smutne.
Można by rzec towarzystwo wzajemnej adoracji z korzeniami poprzedniej epoki. |
I się wyjaśniło dlaczego nieraz głupoty wypisujesz na forum.
Kuba , masz prawie 100 procent racji.
Klienci zmuszają sklepy do sprzedaży taniego produktu , a sklep wywiera presję na producencie żeby produkt był jak najtańszy.
Kiedyś robiliśmy dla znanej marki , którą reklamuje Małgosia Socha.
Jednak po dwóch latach współpraca się zakończyła bo firma chciała kupować towar poniżej kosztów produkcji. Jasno nam powiedzieli że ich to nie interesuje czy produkt będzie trwały ważne aby cena ich zadowoliła.
Klienci szukają okazji , a sklep idąc tokiem myślenia kupującego szuka wariatów aby zakontraktować towar byle jakości. Ważne żeby był duży zysk. |
_________________ Polub nas na facebooku https://www.facebook.com/MebleRenee |
|
|
|
 |
przemo.d
zaawansowany
Twój sprzęt: FORD 2.0 CI
Nazwa załogi: Przemo.D
Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Gru 2011 Piwa: 24/113 Skąd: Piaseczno
|
Wysłany: 2025-01-08, 10:04
|
|
|
Dobra chłopaki bo się nakręciliście dorzucę i ja coś może ciekawego dla niektórych. Te wszystkie programy : zakupy kontrolowane, samochody marzeń itd... to reżyserka zwykła nikt nic tam nie kupuje ani nie sprzedaje to telewizja aktorami są przypadkowe osoby za parę PLN / taka rola pokrzywdzonego czy sprzedawcy to jak sie domyślacie wielkiej szkoły czy doswiadczenia nie trzeba .... Nawet jeden z moich znajomych kiedyś występował jako sprzedawca i zadzwoniłem z ciekawości to opowiedział mi jak to wygląda /wszysto lipa, cięcie, opowiadanie bzdetów itd. Jak to w TV a ja często trenuje wozy transmisyjne różnych TV i gadam z chłopakami ..... to tylko komercyjna lipa a nie żadne Real TV |
|
|
|
|
 |
rysiol
stary wyga

Twój sprzęt: frankia mercedes MB100 1989 rok
Pomógł: 2 razy Dołączył: 30 Wrz 2008 Piwa: 80/26 Skąd: Lubartów
|
Wysłany: 2025-01-08, 11:18
|
|
|
Ależ okropni ci klienci chcą dobrze zjeść, wygodnie spać, bezpiecznie jeździć, mieszkać komfortowo. Okropność.
A przecież ci biedni przedsiębiorcy muszą ściągać i sprzedawać szrot, bo skąd mieliby na nowe modele mercedesów.
Nieszczęśliwi diagności muszą ten szrot dopuszczać do ruchu, bo to przecież ich główne zajęcie i inaczej musieliby wziąć się do uczciwej roboty.
Utrudzony rolnik musi spryskać herbicydami rzepak bezpośrednio przed zbiorem, bo przecież mając 500 hektarów nie może czekać aż sam sobie naturalnie wyschnie.
Pokrzywdzony przez los piekarz musi dodawać trociny do chleba, bo skąd wziąłby na trzecią nieruchomość w Zakopanem albo innej Jastarni.
Ofiarny deweloper musi budować niespełniające żadnych norm mieszkania, bo przecież jego kolega ma już prywatny odrzutowiec a on biedy ciągle musi tłuc się rejsowymi.
Tylko ci głupi roszczeniowi klienci chcieliby zdrowo jeść bez doktoratu z chemii, bezpiecznie jeździć bez chociaż podstawowego kursu na diagnostę, komfortowo mieszkać nie będąc inżynierem budownictwa. Normalnie się ludziom w głowach poprzewracało.
Ps.
Wiadomość dla klientów drogich luksusowych towarów. Cena znacznie częściej jest wykładnikiem zdolności marketingowych sprzedawcy niż jakości. Jedynie świadomość że stać mnie na coś co dla innych jest nieosiągalne nie ma ceny. |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
LukF
Kombatant

|
Wysłany: 2025-01-08, 12:09
|
|
|
rysiol,
I to jest opis naszych czasów
Nie, nie zmienimy tego. Więc by uniknąć frustracji lepiej tym się nie przejmować. Ja tak właśnie podchodzę to tego świata. Dobrze to czy źle? |
|
|
|
 |
Speedo
trochę już popisał
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Gru 2023 Piwa: 4/1 Skąd: lubuskie
|
Wysłany: 2025-01-08, 12:18
|
|
|
przemo.d napisał/a: | aktorami są przypadkowe osoby za parę PLN / taka rola pokrzywdzonego czy sprzedawcy to jak sie domyślacie wielkiej szkoły czy doswiadczenia nie trzeba .... |
kiedyś oglądałem na YT Szafrańskiego z "wojny samochodowe" czy jak to tam i mu zarzucali w komentarzach, że ci kupujący/sprzedający to chyba podstawieni bo jacyś drętwi to on wprost powiedział, że to aktorzy, wręczy był zdziwiony, że ktoś myśli inaczej, tłumaczył że wystarczy wejść w ramówkę tvn turbo i jak jest napisane "fabularny" to aktorzy, jak "dokumentalny" to prawdziwe ludzie a u niego w tych wojnach było, że fabularny więc ma swoją fabułę, scenografię, reżysera, aktorów itp. |
|
|
|
 |
Darson
Kombatant

Twój sprzęt: MCLOUIS 252, MC4-32
Nazwa załogi: Załoga G.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Paź 2021 Piwa: 194/96 Skąd: Jaworzno/Oslo
|
Wysłany: 2025-01-08, 12:19
|
|
|
Czy słyszeliście o tym, że sprzedając dom albo mieszkanie, gdy mają przyjść ewentualni kupcy, to piecze się ciasto ?
Albo chleb, jeśli ktoś potrafi.
Nie, żeby ich poczęstować bynajmniej, choć to na pewno pomoże.
Ale po to, by w domu roznosił się przyjemny, swojski domowy zapach, by oni poczuli się JUZ JAK W SWOIM DOMU.
To się nazywa oddziaływanie socjotechniką.
A my, po co, sprzedając auto, pucujemy je w środku i na zewnątrz.?
Po co wkładamy odświeżacze i zapachy ?
Czyż to nie jest malusienieńkie oszustwo ?
Kłamsteweczko ? Naciąganko ?
Więc nie ma się co dziwić ZAWODOWCOM.
Trzeba znać te metody i nie dać się wrobić. |
_________________ Staram się, jak mogę.
Gdy nie mogę, to przestaję się starać.
Darson ®
 |
|
|
|
 |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Pomógł: 28 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 240/601 Skąd: Biłgoraj
|
Wysłany: 2025-01-08, 12:31
|
|
|
Darson napisał/a: | pucujemy je w środku i na zewnątrz.?
Po co wkładamy odświeżacze i zapachy ? |
A nie pomyślałeś, że ktoś ma zawsze wypucowane pachnące i lśniące auto, bo zawsze tak ma i nie musi niczego udawać przed kupującym?
Ps.
Piekę chleb co tydzień od czasu tej "zasranej pandemii" i wcale nie mamy zamiaru sprzedawać domu |
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
 |
|
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
LukF
Kombatant

|
Wysłany: 2025-01-08, 12:38
|
|
|
SlawekEwa napisał/a: | Darson napisał/a: | pucujemy je w środku i na zewnątrz.?
Po co wkładamy odświeżacze i zapachy ? |
A nie pomyślałeś, że ktoś ma zawsze wypucowane pachnące i lśniące auto, bo zawsze tak ma i nie musi niczego udawać przed kupującym?
Ps.
Piekę chleb co tydzień od czasu tej "zasranej pandemii" i wcale nie mamy zamiaru sprzedawać domu |
Ciekawe. Mam z autem, domem i chlebem tak samo jak Ty |
|
|
|
 |
Darson
Kombatant

Twój sprzęt: MCLOUIS 252, MC4-32
Nazwa załogi: Załoga G.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Paź 2021 Piwa: 194/96 Skąd: Jaworzno/Oslo
|
Wysłany: 2025-01-08, 16:15
|
|
|
Podroczyć się zawsze można.
Co wcale nie znaczy, że nie mam racji.
A sprzedając, wypucujesz jeszcze bardziej. 😝 |
_________________ Staram się, jak mogę.
Gdy nie mogę, to przestaję się starać.
Darson ®
 |
|
|
|
 |
Mikesz
zaawansowany

Twój sprzęt: KNAUS BoxStar 600
Nazwa załogi: a Mi i Go.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Lip 2012 Piwa: 16/68 Skąd: Warszawa Praga.poł
|
Wysłany: 2025-01-08, 17:20
|
|
|
Mój ś.p. kolega Duduś zawsze mówił że,, chleba i wódki w domu nigdy nie powinno zabraknąć.Też czasami piekę. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|