Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Turcja - czy ktoś teraz wypoczywa?
Autor Wiadomość
andrzej627 
Kombatant

Twój sprzęt: VW T6 204KM DSG7 4MOTION Stylevan Equinox II
Nazwa załogi: Stylevanek
Piwa: 351/162
Wysłany: 2025-06-19, 22:03   

Stukan Arkadiusz napisał/a:
.Raczej nie będzie spania w kamperze a tylko parking strzeżony żeby bezpiecznie stał a noclegi w hoteliku w samym centrum

Jedziesz kamperem, a będziesz spał w hotelu?
Postaw piwo autorowi tego posta

Andrzej R. 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Ducato 2,3 jtd, McLouis Mc2 54 Garage
Nazwa załogi: Wanda i Andrzej
Otrzymał 4 piw(a)
Wysłany: 2025-06-20, 10:49   

Rwaldi napisał/a:
Jak wejdziesz na google i dasz ten festiwal i troszkę przybliżysz to powinna wyświetlić się ikonka z przystankiem autobusowym a za tym przystankiem wyświetla się biała ślepa droga to jest ten parking, o którym wspomniałem wyżej.

Dzień dobry , to jest namiar na to miejsce https://maps.app.goo.gl/AvwdwvM6CrsQpu9c8
41.00218, 28.94907 doba 800 lir i jest liczone 24godz. od godziny wjazdu, miła fajna obsługa.
Pozdrawiam

joko 
Kombatant

Twój sprzęt: N & B Ismove i Mobilvetta ZEH4
Piwa: 519/31
Wysłany: 2025-06-20, 13:51   

andrzej627 napisał/a:
.Raczej nie będzie spania w kamperze a tylko parking strzeżony żeby bezpiecznie stał a noclegi w hoteliku w samym centrum

Jedziesz kamperem, a będziesz spał w hotelu?

To się nazywa karawaning hybrydowy :szeroki_usmiech

Uprawiam od wielu lat z powodzeniem . Są takie lokalizacje , gdzie jest to wygodniejsze , praktyczniejsze , przyjemniejsze, bezpieczniejsze i generalnie mądrzejsze jak stanie po krzaczorach , czy w środku zatłoczonego miasta :spoko

Turcja bez chociaż kilku dni w hotelu to Turcja stracona :bigok

Stukan Arkadiusz 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: HYMER VAN 512
Wysłany: 2025-06-20, 15:33   

Witam wszystkich
Co do spania w hotelu ,pewnie ze jak bym mógł spać w samym centru w kamperze to tak bym zrobił ale nie ma kempingu w centrum a dojeżdżać codziennie 50 km trochę kiepski pomysł ,a ja chcę poczuć klimat miasta spokojnie dobra kawka jeszcze leprze jedzonko miejscowe i bez pośpiechu totalny luz .Przeszlo mi po głowie czy nie wziąć 2 rowerków z domu elektrycznych Ele to chyba głupi pomysł żeby po Stambule tak się poruszać może się mylę ,może ktoś coś wie albo tak zrobił W hotelach spałem jak jechaliśmy z przyczepa 2 noce na Krecie i parę razy w Barcelonie ,pamiętam jak wracaliśmy z Krety to na autostradzie w Serbi były ronda to był szok ,Czekam na relację z parkingów

Andrzej R. 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Ducato 2,3 jtd, McLouis Mc2 54 Garage
Nazwa załogi: Wanda i Andrzej
Otrzymał 4 piw(a)
Wysłany: 2025-06-21, 08:39   

Witam wszystkich
Co do spania w hotelu ,pewnie ze jak bym mógł spać w samym centru w kamperze to tak bym zrobił ale nie ma kempingu w centrum a dojeżdżać codziennie 50 km trochę kiepski pomysł ,a ja chcę poczuć klimat miasta spokojnie dobra kawka jeszcze leprze jedzonko miejscowe i bez pośpiechu totalny luz .Przeszlo mi po głowie czy nie wziąć 2 rowerków z domu elektrycznych Ele to chyba głupi pomysł żeby po Stambule tak się poruszać może się mylę ,może ktoś coś wie albo tak zrobił W hotelach spałem jak jechaliśmy z przyczepa 2 noce na Krecie i parę razy w Barcelonie ,pamiętam jak wracaliśmy z Krety to na autostradzie w Serbi były ronda to był szok ,Czekam na relację z parkingów

to jest namiar https://maps.app.goo.gl/AvwdwvM6CrsQpu9c8
41.00218, 28.94907 doba 800 lir i jest liczone 24godz. od godziny wjazdu, miła fajna obsługa. Rowerem chyba nie najlepszy pomysł, pieszo trzeba uważać, dla mnie to miejsce odpowiadało na zwiedzanie miasta, nawet bez potrzeby korzystania z taksówek czy komunikacji.

Pozdrawiam

siwydaniel 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Adria Matrix 680
Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2025-06-21, 23:11   

Tali mały update. Na granicy bulgarsko-tureckiej korek na 30 minut ( piątek wiec niemieccy - turcy wracali do siebie). Zostałem skierowany do hangaru na dokładniejszą kontrolę przez celników z Turcji. Wjazd do hangaru, znów dokumenty do kontroli, weryfikacja zielonej karty, sprawdzanie wszystkich schowków, otwieranie szafek, lodówki, łazienki i jak otworzyłem garaż i zobaczyli skuter to wymiękli :wyszczerzony: . Doszło sprawdzanie skutera, otwieranie schowka w nim, czy ma.zielona kartę, gdzie ma numer ramy itp, itd. Zeszło ze 2 godziny, potem rozpętała sie burza z gradem :shock: i jak już myślałem, że już koniec pechowego dnia, to bankomat zjadł kartę i życie stalo się piekne. Oczywiście nie było mowy o jeździe do Istambułu ze względu na srodek nocy, wiec zmiana :kwiatki: decyzji i dziś było zwiedzanie Troji i kąpiel w morzu.
Istambuł musi poczekać, lecimy w dół wzdłuż wybrzeża w kierunku na Marmaris.

siwydaniel 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Adria Matrix 680
Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2025-07-01, 23:01   

Witam serdecznie, tym razem już z Istambułu. Muszę potwierdzić, iż parking przy latarni nie przyjmuje już kamperów. Nie można pobrać biletu przy wjeździe i człowiek z budki macha nerwowo rękoma aby odjechać. Mając do wyboru parking przy stadionie za 1500 litrów bez wody, prądu, WC itp. zdecydowaliśmy sie udać na taki kamperplac 41.058534, 29.035061Jest prąd, woda, wifi, prysznic, WC za cenę 40bEuro za noc więc niewiele więcej. Z utrudnień to dalej do starej części miasta i wjazd trochę ostry. Mając 7,4 metra długości przychaczylem lekko końcówka zderzaka tylnego o asfalt.
Reszta miejscówek z P4N opisana jako kamperplace nadal nieczynna.

Odpowiedz do tematu