|
|
Turcja - czy ktoś teraz wypoczywa? |
Autor |
Wiadomość |
andrzej627
Kombatant

Twój sprzęt: VW T6 204KM DSG7 4MOTION Stylevan Equinox II
Nazwa załogi: Stylevanek
Pomógł: 5 razy Dołączył: 20 Lip 2015 Piwa: 351/162 Skąd: Francja
|
Wysłany: 2025-06-19, 22:03
|
|
|
Stukan Arkadiusz napisał/a: | .Raczej nie będzie spania w kamperze a tylko parking strzeżony żeby bezpiecznie stał a noclegi w hoteliku w samym centrum |
Jedziesz kamperem, a będziesz spał w hotelu? |
_________________ Andrzej
Filmy z moich podróży
Mój profil na Facebooku
|
|
|
|
 |
Andrzej R.
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Ducato 2,3 jtd, McLouis Mc2 54 Garage
Nazwa załogi: Wanda i Andrzej
Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Wrz 2015 Otrzymał 4 piw(a) Skąd: Pisz
|
Wysłany: 2025-06-20, 10:49
|
|
|
Rwaldi napisał/a: | Jak wejdziesz na google i dasz ten festiwal i troszkę przybliżysz to powinna wyświetlić się ikonka z przystankiem autobusowym a za tym przystankiem wyświetla się biała ślepa droga to jest ten parking, o którym wspomniałem wyżej. |
Dzień dobry , to jest namiar na to miejsce https://maps.app.goo.gl/AvwdwvM6CrsQpu9c8
41.00218, 28.94907 doba 800 lir i jest liczone 24godz. od godziny wjazdu, miła fajna obsługa.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
 |
joko
Kombatant

Twój sprzęt: N & B Ismove i Mobilvetta ZEH4
Pomógł: 12 razy Dołączył: 17 Cze 2013 Piwa: 519/31 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: 2025-06-20, 13:51
|
|
|
andrzej627 napisał/a: | Stukan Arkadiusz napisał/a: | .Raczej nie będzie spania w kamperze a tylko parking strzeżony żeby bezpiecznie stał a noclegi w hoteliku w samym centrum |
Jedziesz kamperem, a będziesz spał w hotelu? |
To się nazywa karawaning hybrydowy
Uprawiam od wielu lat z powodzeniem . Są takie lokalizacje , gdzie jest to wygodniejsze , praktyczniejsze , przyjemniejsze, bezpieczniejsze i generalnie mądrzejsze jak stanie po krzaczorach , czy w środku zatłoczonego miasta
Turcja bez chociaż kilku dni w hotelu to Turcja stracona |
|
|
|
 |
Stukan Arkadiusz
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: HYMER VAN 512
|
Wysłany: 2025-06-20, 15:33
|
|
|
Witam wszystkich
Co do spania w hotelu ,pewnie ze jak bym mógł spać w samym centru w kamperze to tak bym zrobił ale nie ma kempingu w centrum a dojeżdżać codziennie 50 km trochę kiepski pomysł ,a ja chcę poczuć klimat miasta spokojnie dobra kawka jeszcze leprze jedzonko miejscowe i bez pośpiechu totalny luz .Przeszlo mi po głowie czy nie wziąć 2 rowerków z domu elektrycznych Ele to chyba głupi pomysł żeby po Stambule tak się poruszać może się mylę ,może ktoś coś wie albo tak zrobił W hotelach spałem jak jechaliśmy z przyczepa 2 noce na Krecie i parę razy w Barcelonie ,pamiętam jak wracaliśmy z Krety to na autostradzie w Serbi były ronda to był szok ,Czekam na relację z parkingów |
|
|
|
 |
Andrzej R.
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Ducato 2,3 jtd, McLouis Mc2 54 Garage
Nazwa załogi: Wanda i Andrzej
Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Wrz 2015 Otrzymał 4 piw(a) Skąd: Pisz
|
Wysłany: 2025-06-21, 08:39
|
|
|
Stukan Arkadiusz napisał/a: | Witam wszystkich
Co do spania w hotelu ,pewnie ze jak bym mógł spać w samym centru w kamperze to tak bym zrobił ale nie ma kempingu w centrum a dojeżdżać codziennie 50 km trochę kiepski pomysł ,a ja chcę poczuć klimat miasta spokojnie dobra kawka jeszcze leprze jedzonko miejscowe i bez pośpiechu totalny luz .Przeszlo mi po głowie czy nie wziąć 2 rowerków z domu elektrycznych Ele to chyba głupi pomysł żeby po Stambule tak się poruszać może się mylę ,może ktoś coś wie albo tak zrobił W hotelach spałem jak jechaliśmy z przyczepa 2 noce na Krecie i parę razy w Barcelonie ,pamiętam jak wracaliśmy z Krety to na autostradzie w Serbi były ronda to był szok ,Czekam na relację z parkingów |
to jest namiar https://maps.app.goo.gl/AvwdwvM6CrsQpu9c8
41.00218, 28.94907 doba 800 lir i jest liczone 24godz. od godziny wjazdu, miła fajna obsługa. Rowerem chyba nie najlepszy pomysł, pieszo trzeba uważać, dla mnie to miejsce odpowiadało na zwiedzanie miasta, nawet bez potrzeby korzystania z taksówek czy komunikacji.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
siwydaniel
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Adria Matrix 680
|
Wysłany: 2025-06-21, 23:11
|
|
|
Tali mały update. Na granicy bulgarsko-tureckiej korek na 30 minut ( piątek wiec niemieccy - turcy wracali do siebie). Zostałem skierowany do hangaru na dokładniejszą kontrolę przez celników z Turcji. Wjazd do hangaru, znów dokumenty do kontroli, weryfikacja zielonej karty, sprawdzanie wszystkich schowków, otwieranie szafek, lodówki, łazienki i jak otworzyłem garaż i zobaczyli skuter to wymiękli . Doszło sprawdzanie skutera, otwieranie schowka w nim, czy ma.zielona kartę, gdzie ma numer ramy itp, itd. Zeszło ze 2 godziny, potem rozpętała sie burza z gradem i jak już myślałem, że już koniec pechowego dnia, to bankomat zjadł kartę i życie stalo się piekne. Oczywiście nie było mowy o jeździe do Istambułu ze względu na srodek nocy, wiec zmiana decyzji i dziś było zwiedzanie Troji i kąpiel w morzu.
Istambuł musi poczekać, lecimy w dół wzdłuż wybrzeża w kierunku na Marmaris. |
|
|
|
 |
siwydaniel
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Adria Matrix 680
|
Wysłany: 2025-07-01, 23:01
|
|
|
Witam serdecznie, tym razem już z Istambułu. Muszę potwierdzić, iż parking przy latarni nie przyjmuje już kamperów. Nie można pobrać biletu przy wjeździe i człowiek z budki macha nerwowo rękoma aby odjechać. Mając do wyboru parking przy stadionie za 1500 litrów bez wody, prądu, WC itp. zdecydowaliśmy sie udać na taki kamperplac 41.058534, 29.035061Jest prąd, woda, wifi, prysznic, WC za cenę 40bEuro za noc więc niewiele więcej. Z utrudnień to dalej do starej części miasta i wjazd trochę ostry. Mając 7,4 metra długości przychaczylem lekko końcówka zderzaka tylnego o asfalt.
Reszta miejscówek z P4N opisana jako kamperplace nadal nieczynna. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|