|
|
|
Akumulator Lifepo4 Wattcycle 280 ah |
| Autor |
Wiadomość |
Janusszr
Kombatant
Twój sprzęt: T600 GFLC Siesta
Nazwa załogi: Jola & Janusz
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Wrz 2016 Piwa: 107/101 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 2025-12-28, 22:44
|
|
|
| Cyryl napisał/a: | | Janusszr napisał/a: | | ...Zainstalowałem aplikację na telefonie żony i wszystko odżyło. Potem wróciłem do swojego telefonu i wykonałem czynności o jakich pisałem wyżej. |
a gdyby tak zmienić żonę?
może by pomogło? |
W myśl porzekadła, zamienił stryjek siekierkę na kijek? Za duże ryzyko |
_________________ Pozdrawiam, Janusz, na drugie mam Wojtek
Marzenia są po to, żeby nigdy nie przestało się chcieć żyć. I po to, żeby o tym przypominały. |
|
|
|
 |
Track222
weteran

Twój sprzęt: Była - Niewiadów n126
Nazwa załogi: Tracki
Pomógł: 5 razy Dołączył: 03 Maj 2009 Piwa: 89/10 Skąd: Krosno
|
Wysłany: 2025-12-31, 16:08
|
|
|
| Wszystko dobrze się skończyło, dzisiaj w ramach gwarancji otrzymałem nowy akumulator a stary uszkodzony odesłałem. |
_________________ „Panie, daj mi siłę, abym zmienił to, co zmienić mogę; daj mi cierpliwość, abym zniósł to, czego zmienić nie mogę, i daj mi mądrość, abym odróżnił jedno od drugiego.” - Marek Aureliusz
 |
|
|
|
 |
Janusszr
Kombatant
|
Wysłany: 2025-12-31, 17:52
|
|
|
| Track222 napisał/a: | | Wszystko dobrze się skończyło, dzisiaj w ramach gwarancji otrzymałem nowy akumulator a stary uszkodzony odesłałem. |
Firma (sprzedawca) Wattcycle zachowała się przyzwoicie. Z tego co się czyta w internecie, to sprawy wymiany akumulatorów w ramach gwarancji do droga przez mękę. Zazwyczaj winę ponosi klient, bo źle coś tam.... itd. |
Marzenia są po to, żeby nigdy nie przestało się chcieć żyć. I po to, żeby o tym przypominały. |
|
|
|
 |
K125
doświadczony pisarz Droga jest celem sama w sobie
Twój sprzęt: IVECO
Nazwa załogi: TEAM IVECO
|
Wysłany: 2025-12-31, 18:00
|
|
|
Z Tymi Aku obojętnie jakimi to jest generalnie jakąś kupa co trzy lata Aku szrot myślę że to solar je tak wykańcza bo co chwila są w cyklu ładowania .A może się mylę .U mnie po 3 latach padł żelowy 200Ah .Kurcze dziwny objaw raz trzyma np 80% i wszystko hula a tak jak teraz temperatura na - i na wskaźnika od regulatora zero .
Jest to ilustrujące .Masakra . A Ty kolego co za Aku kupiłeś działa nie działa ?
Pozdrawiam . |
_________________ Nie sama praca człowiek żyje |
|
|
|
 |
Janusszr
Kombatant
|
Wysłany: 2025-12-31, 18:32
|
|
|
Z akumulatorami różnej maści (oprócz Lifepo4) miałem kłopoty do elektrycznego silnika zaburtowego od prawie 40 lat. Kupowałem dwie sztuki, bo silnik 24V. Dwa, trzy lata i po akumulatorach. Zawsze z górnej półki. W 2016 zakupiłem znowu dwa firmowe żele po 120Ah, ale do tego również z górnej półki dedykowaną ładowarkę. Żele są w znakomitej formie do dnia dzisiejszego. Uważam, że jednym z czynników tak długiej eksploatacji jest właśnie dobra ładowarka. Ze względu na wagę tych żeli, żona zmusiła mnie do zakupu Lifepo4 i oczywiście ładowarki do tego. Żele zhandlowałem za super hiper wędkarskie przynęty morskie
Dzisiaj wywaliłem z kampera ładowarkę CB 516, którą wykorzystywałem do ładowania Lifepo4 bo podobno można(wg niektórych kolegów z forum) Lifepo4 ładować czymkolwiek. Przypadek Kolegi Track 222 utwierdził mnie w przekonaniu, że czas na zmianę ładowarki na dedykowaną do Lifepo4. |
|
|
|
 |
K125
doświadczony pisarz Droga jest celem sama w sobie
Twój sprzęt: IVECO
Nazwa załogi: TEAM IVECO
|
Wysłany: 2026-01-02, 17:35
|
|
|
| Janusszr napisał/a: | Z akumulatorami różnej maści (oprócz Lifepo4) miałem kłopoty do elektrycznego silnika zaburtowego od prawie 40 lat. Kupowałem dwie sztuki, bo silnik 24V. Dwa, trzy lata i po akumulatorach. Zawsze z górnej półki. W 2016 zakupiłem znowu dwa firmowe żele po 120Ah, ale do tego również z górnej półki dedykowaną ładowarkę. Żele są w znakomitej formie do dnia dzisiejszego. Uważam, że jednym z czynników tak długiej eksploatacji jest właśnie dobra ładowarka. Ze względu na wagę tych żeli, żona zmusiła mnie do zakupu Lifepo4 i oczywiście ładowarki do tego. Żele zhandlowałem za super hiper wędkarskie przynęty morskie
Dzisiaj wywaliłem z kampera ładowarkę CB 516, którą wykorzystywałem do ładowania Lifepo4 bo podobno można(wg niektórych kolegów z forum) Lifepo4 ładować czymkolwiek. Przypadek Kolegi Track 222 utwierdził mnie w przekonaniu, że czas na zmianę ładowarki na dedykowaną do Lifepo4. | .
Bardzo możliwe że to kwestia ładowarki ja mam Dometic energoblok - zasilacz .To znowu trzeba by było to przerabiać by z sieci na Aku szło po ładowarce dedykowanej do lifepo4 .
Wieczna walka z tym prądem .
Pozdr |
_________________ Nie sama praca człowiek żyje |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|