|
|
Przesunięty przez: janusz 2009-01-24, 21:02 |
Winietka na drogi krajowe i tachograf |
| Autor |
Wiadomość |
arrtur
zaawansowany

Twój sprzęt: obecnei dacia Dokker/Kia Venga i przyczepa
Pomógł: 1 raz Dołączył: 30 Maj 2008 Otrzymał 14 piw(a) Skąd: Piastow k Wawy
|
Wysłany: 2011-09-12, 15:44
|
|
|
| martes napisał/a: | | ja mam zarejestrowany jako ciężarowy do 3,5 tony to mogę wozić i" towary"... i teściową |
nie ma sie co cieszyc, kazdy policjant moze zabrac dowod. W samochodzie ciezarowym musi byc oddzielona czesc bagazowa od osobowej - nie ma przegrody - dowod zabrany
poza tym jakbys mial ladownosc pow 850 kg to juz jest klopot z assistance pizetju za granice, - wiem cos o tym mialem...860
warto to poprawic za pare zlotych |
_________________ Arrtur
w tym sezonie byl namiot, cudza przyczepa, i kamper ze skody, a sezon udany
 |
|
|
|
 |
TomekW
weteran

Twój sprzęt: bezdomny :(
Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Mar 2007 Piwa: 29/5 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2011-09-13, 12:26
|
|
|
| arrtur napisał/a: | | W samochodzie ciezarowym musi byc oddzielona czesc bagazowa od osobowej |
Zgadza się, ale dotyczy to samochodów zarejestrowanych po raz pierwszy po 29 maja 1999. |
|
|
|
 |
Cyryl
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato Rimor
Pomógł: 6 razy Dołączył: 03 Paź 2009 Piwa: 356/23 Skąd: Wrocław

|
Wysłany: 2011-10-03, 07:07
|
|
|
chciałem jeszcze słowo wtrącić co do Via Tolla.
otóż prowadzę szkolenia kierowców razem z inspektorami ITD, mają oni na swoim wyposażeniu (Wrocław) samochody VW Transporter z takim urządzeniem, które przejeżdżając obok ciężarówki, autobusu lub innego pojazdu wyposażonego w aparat ViaToll wykrywa czy jest on włączony. |
|
 |
Darek1968 [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Marek
stary wyga

|
Wysłany: 2012-01-03, 09:45
|
|
|
Według mnie jest to " jakieś światełko w tunelu " w sensie przepisu do którego można się podpiąć z naszymi problemami . Proponuję aby Nasze Stowarzyszenie na poważnie i konsekwentnie wzięło się za ten temat to znaczy pojazd z DMC do 3,5 t + przyczepa , a obowiązek płacenia e- myta. Wydaje się ,że jest szansa dla pojazdów nie zarobkowych powalczyć o zniesienie tego przykrego obowiązku z Via Toll .
Marek |
_________________ "Róbmy swoje" |
|
|
|
 |
IAAN
weteran

Twój sprzęt: Master 2,8 dti Blaszanka
Pomógł: 5 razy Dołączył: 08 Lis 2008 Piwa: 31/9 Skąd: poznań okolica
|
Wysłany: 2012-06-15, 21:38
|
|
|
prosze o informację jak to jest w Niemczech
naprzykład mam busa o dmc 3500 kg i ładowności 1000 kg zarejestrowanego jako specjalny kempingowy ciągne nim przyczepę towarową np lawetę o dmc 2000 kg bo taka moge legalnie ciągnac mam prawko b+e ,c+e
czy muszę mieć tachograf |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|