|
|
Przesunięty przez: janusz 2008-06-12, 12:21 |
Gdzie wypożyczyć campera |
| Autor |
Wiadomość |
pawel67
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Hymer 622CL - Ford Transit
|
Wysłany: 2007-07-12, 14:56
|
|
|
Rozumiem komentarze tego tekstu, ale:
- wyobraźcie sobie, że to ktoś z Was wypożycza auto o wartości 150-200 tyś
- nie zna najemcy
- chce się zabezpieczyć
- jak się zabezpieczyć.
Tak naprawdę większość regulaminów wypożyczalni wygląda podobnie. Różnica jest taka, że czasem jest to umowa, czasem załącznik do niej.
A co powiecie na wypożyczenie pościeli za 200 zł, ręczników za 200 zł, itp.
To ceny z Bońkowskich i ABM w Krakowie.
Moim zdaniem działa to analogicznie do wysokości szwajcarskich mandatów. To nie Szwajcarzy są tak zdyscyplinowanie, że mając na znaku 50 jadą dla pewności 45 - tylko drakońska wysokość kar (z aresztem włącznie) ich do tego zmusza. |
_________________ pozdr p67
www.globalrentcar.pl
 |
|
|
|
 |
Adampio
zaawansowany

Twój sprzęt: L300 Dethleffs Globetrotter '84+MulitvanT4
|
Wysłany: 2008-09-09, 09:00
|
|
|
Witam,
zeby nie mnozyc watkow dopisuj sie tutaj:
czy ktos zna moze ten serwis:
http://www.world-wide-wheels.com/CarType.aspx
Pytam bo chcialbym tydzien pojezdzic w miare dobrze wyposazoną Westfalią lub innym Carthago, najchetniej w Niemczech bo bym sobie poogladal przy okazji zamki Ludwika Bawarskiego.
Jak sie kliknie na Westfalię (trzecia do dolu) to cena jest od 490 (chyba CHF) za tydzien co brzmi zachecajaco. |
|
|
|
 |
nicoretta
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2010-02-23, 11:10
|
|
|
| Kazik II napisał/a: | Gdyby tak jeszcze można byłoby karać umownie wydłubaniem oka albo ucięciem ręki to też pewnie by dopisali.
Założę się że podsuwają to do podpisu i są mocno niezadowoleni jak ktoś chce przeczytać. Ogólnie mam wrażenie że całym tym biznesem zajmują się ludzie którzy nie mają pojęcia o tym co to kultura i szacunek dla klienta. Szczytem bezczelności jest żądanie 2% odsetek za każdy dzień zwłoki w zapłacie- pkt 5.(czyli ok.730% w skali roku!!) Podsuwanie komuś do podpisu takich warunków umowy to już sią kwalifikuje do prokuratury (art. o nakłanianiu do niekorzystnego rozporządzania mieniem).
Ogólnie rzecz biorąc, zamiast się wysilać i wypisywać te pseudo prawnie brzmiące tyrady to "biznesmen" ten lepiej aby wziął klienta na bok i tak do niego rzekł:
ty chamie, złodzieju wandalu flejtuchu jeden, ja ci tę przyczepę mogę na tydzień pożyczyć, ale jak tam choćby jedna mucha siądzie i kuchnkę albo co obsra a już nie daj boże majonez chlapnie na otomanę to tak Ci wp...... , twoim bachorom kulasy połamię a oddasz mi wszystko co masz łącznie z ostatnimi gaciami bo inaczej chłopaki wyślą cie...............itd itp.
Ja zawsze wolę szczerość niż udawanie Greka. |
I właśnie stąd mój post o wynajmie kamperów - tyle że w innym dziale.... Nie chcę podspiać 'cyrografu'... |
|
|
|
 |
olejolej
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2010-04-08, 14:39
|
|
|
Chodzi mi o rezerwację Campera w Internecie (Toskania). mam pytanko, czy rezerwowanie campera np. na stronie http://familycamperrentalitaly.com/ jest bezpieczne, chodzi o firmę StarDrive? Jak jest z ich zwracaniem depozytów. Robią problemy?
Dziękuję za pomoc. |
|
|
|
 |
papamila
Kombatant

Twój sprzęt: ROLLER TEAM
Nazwa załogi: papamila
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Cze 2007 Piwa: 121/5 Skąd: Trójmiasto i okolica

|
Wysłany: 2010-04-08, 18:10
|
|
|
| olejolej napisał/a: | | Jak jest z ich zwracaniem depozytów. Robią problemy? |
jak u nich jest to nie wiem
regułą jest - jak zniszczysz to płacisz.
a ceny porównywalne z naszymi
uwaga,
niektóre oferty mają limit 150 km/ dzień- każdy nastepny to 0,25e |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|