|
|
|
Pierwszy przegląd pojazdu sprowadzonego z zagranicy. |
| Autor |
Wiadomość |
IAAN
weteran

Twój sprzęt: Master 2,8 dti Blaszanka
Pomógł: 5 razy Dołączył: 08 Lis 2008 Piwa: 31/9 Skąd: poznań okolica
|
Wysłany: 2009-10-24, 20:01
|
|
|
| a ja za kilka dni opiszę wam moja historię wydział komunikacji w Poznaniu wita |
|
|
|
 |
f68
weteran

Twój sprzęt: Dethleffs Globethrotter A520
Nazwa załogi: f68
|
Wysłany: 2009-10-24, 21:24
|
|
|
niech tłumacz za 100zł wiecej weźmie i napisze że ciążarowy
i po sprawie |
_________________ *** www.edenchemicals.pl***
 |
|
|
|
 |
majsterus
stary wyga

Twój sprzęt: T5, Hymer S700
|
Wysłany: 2009-10-27, 22:50
|
|
|
ha ha,
to co się dzieje w UC to istna samowolka..
urzędy w Polsce moga sobie inpretetować prawo
tzn jedne mogą wymagać przegląd inne nie...
zróbmy zrzute na dynamit i wysadźmy to dziadostwo.
sam skok akcyzy z 3.1% na 18,6% za silnik powyżej 2000cm3 absurd totalny.....
najlepiej chyba przywieźć auto w częściach lub rozmontować je Polsce i robić 2 przeglądy.
ale nie dać zarobić tym złodziejom.
I jak to obecnie jest z kempingowymi teraz?? trzeba płacić złodziejom w mundurach czy nie?? |
|
|
|
 |
Cyryl
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato Rimor
Pomógł: 6 razy Dołączył: 03 Paź 2009 Piwa: 356/23 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2009-10-28, 05:02
|
|
|
| KURCZAKI napisał/a: | | ...Dostałem drgawek w urzędzie jak panienka nie uznała mojego niemieckiego ważnego przeglądu !!!... |
dlatego też ja jako człowiek oszczędzający nerwy sprawę oddałem firmie która robi wszystko w Twoim imieniu.
wcześniej pracowałem w firmie transportowej i dość sporo aut kupowaliśmy oraz też sporo sprzedaliśmy poprzez nich.
firma ta życzy sobie za swoją usługę 250,-zł. czyli według mnie cena adekwatna do utraty nerwów.
jest jeszcze jeden śladowy plus: wobec dowolności interpretacji przepisów i późniejszego zwrócenia się do Ciebie o niezapłacaną akcyzę, jest jakiś punkt zaczepienia obrony - Ty tego nie robiłeś, zleciłeś wyspecjalizowanej firmie znającej się na tym. jeżeli zachowa się pisemne zlecenie (a takie mam) isnieje choć nikła, ale istnieje możliwość obciążenia ich tym problemem. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|