zabudowy - w jakim kraju PRODUKOWANE |
Autor |
Wiadomość |
Rockers
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT 28
Nazwa załogi: Rockersiki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 04 Sie 2008 Piwa: 23/14 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 2010-03-18, 22:32
|
|
|
Roger to masz tabliczkę czy płonący krzew bo nic nie rozumiem z tego wywodu |
|
 |
gino
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Pomógł: 36 razy Dołączył: 29 Mar 2008 Piwa: 639/978 Skąd: ta Radość
|
Wysłany: 2010-03-19, 05:59
|
|
|
a u mnie..tabliczka ''zabudowy'' jest na tylnym slupku drzwi wejsciowych do kabiny.../pod zamkiem drzwi/
ale, np w westfailach, tabliczki czesto sa na meblach... |
_________________ często , wroga z drugiego człowieka tworzy Twój umysł..
a to potrafi zabić wieloletnią przyjaźń ...
#CamperMajstry |
|
|
|
 |
TomekW
weteran

Twój sprzęt: bezdomny :(
Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Mar 2007 Piwa: 29/5 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2010-03-19, 09:27
|
|
|
W naszym Hymerku tabliczka jest przykręcona na szafce po lewej stronie wejścia, przy samej podłodze. |
|
|
|
 |
Duszka
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Ducato Fendt
|
Wysłany: 2010-03-19, 11:30
|
|
|
Podobnie jak u kolegów,moja tabliczka również znajduje się po lewej stronie tuż przy wejściu przykręcona do szafki. |
_________________ szwagry z załogami z lubelskiej grupy, pozdrawiają wszystkich pozytywnie zakręconych miłośników caravaningu
 |
|
|
|
 |
kaimar
weteran kaimar

Twój sprzęt: MOBILVETTA LAIKA CARADO RT GiottiLine
Nazwa załogi: MTM Campery
Pomógł: 17 razy Dołączył: 03 Lut 2007 Piwa: 89/3 Skąd: Czechowice-Dziedzice
|
Wysłany: 2010-03-19, 12:05
|
|
|
Rockers napisał/a: | A czy ktoś mi odpowie na moje pytanie odnośnie tych tabliczek ??? |
Podejrzewam że możesz nie mieć tabliczki , ponieważ Twój pojazd nie był zabudowywany - jest "blaszanką". W kamperach nieblaszankach jak wynika z homologacji , etap produkcji jest dwufazowy. Pierwsza faza to produkcja podwozia przez na przykład Fiat a druga faza to reszta nadwozia wykonywana w fabryce kamperów. Homologacja jest wystawiana na pojazd finalny na markę producenta zabudowy. Pojazd powinien mieć dwie tabliczki znamionowe , jedną z podwozia drugą z zabudowy. W homologacji jest określona lokalizacja tabliczki. |
|
|
|
 |
ccsrally
zaawansowany

Twój sprzęt: Był FENDT 640 , vw T4multivan teraz szukamy
Nazwa załogi: Kotek i Słoneczko
Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Gru 2008 Piwa: 3/5 Skąd: wroclaw
|
Wysłany: 2010-03-19, 18:53
|
|
|
ja u siebie w fendcie mam tabliczke od siedzeniem pasazera. a tato w busie t2 blaszanka nie ma tabliczki tylko logo REIMO na szafce kuchennej i na dachu podnoszonym:) |
|
|
|
 |
Rockers
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT 28
Nazwa załogi: Rockersiki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 04 Sie 2008 Piwa: 23/14 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 2010-03-19, 22:24
|
|
|
chmmmm ciekawe chyba musze bardziej pogrzebać bo jak na razie nie znalazłem tabliczki, jedynie jakieś badanie instalacji gazowej. Narazie mnie nie ma w domciu, jak wrócę w niedzielę wieczorkiem to pójdę pogrzebać po szafkach ciekawe czy znajdę.
Z tego co piszecie to każdy kamperek jakąś tabliczkę ma, jak nie znajdę to znaczy że mam jakąś dziwną zabudowę, mimo że solidną możliwe że własnej roboty |
|
 |
Witold Cherubin
weteran

Twój sprzęt: SEA/ELNAGH - Fiat Ducato 2,3 TD
Nazwa załogi: włóczykije
Pomógł: 7 razy Dołączył: 14 Mar 2007 Piwa: 81/48 Skąd: Warszawa-Międzylesie
|
Wysłany: 2010-03-20, 12:33
|
|
|
gino napisał/a: | ....teraz istnieje taka kooperacja..laczaca camperowe ''produkty'' i nazywa sie to Societa Europea Autocaravan czyli ...SEA .. ktora.. pod swoimi skrzydlami ,ma wiele znanych firm z Wloch i nie tylko |
Ja mam zabudowę oznaczoną jako SEA Winner 5.4 na podwoziu Fiat Ducato 2,3 JTD. Firma ma swoją siedzibę we Włoszech, ale nie wiem czy to duża czy mała firma.
Pozdrawiam |
_________________ Witek |
|
|
|
 |
tolo61
Kombatant DUDI

Twój sprzęt: Blaszak Ducato Jeszcze blaszak...kiedy???
Nazwa załogi: DUDI
Pomógł: 7 razy Dołączył: 01 Maj 2009 Piwa: 102/26 Skąd: Poznan
|
|
|
|
 |
gino
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Pomógł: 36 razy Dołączył: 29 Mar 2008 Piwa: 639/978 Skąd: ta Radość
|
Wysłany: 2010-03-22, 06:31
|
|
|
Witold Cherubin napisał/a: | gino napisał/a: | ....teraz istnieje taka kooperacja..laczaca camperowe ''produkty'' i nazywa sie to Societa Europea Autocaravan czyli ...SEA .. ktora.. pod swoimi skrzydlami ,ma wiele znanych firm z Wloch i nie tylko |
Ja mam zabudowę oznaczoną jako SEA Winner 5.4 na podwoziu Fiat Ducato 2,3 JTD. Firma ma swoją siedzibę we Włoszech, ale nie wiem czy to duża czy mała firma.
Pozdrawiam |
SEA to grupa zrzeszajaca duze i znane firmy budujace camperki....
takie jak
* Elnagh
* Mobilvetta
* McLouis
* Miller
* Joint
* Sharky
* Auto Sleepers
wiec Twoj camperek, zostal zaprojektowany i zbudowany przez jedną z tych firm..
a moze..kazda z nich dala swoj ołóweczek do rysowania..i wybrano najlepsze rozwiazania... |
_________________ często , wroga z drugiego człowieka tworzy Twój umysł..
a to potrafi zabić wieloletnią przyjaźń ...
#CamperMajstry |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|