Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Francja-Włochy 06/07 2010
Autor Wiadomość
maszakow 
Kombatant
JAFO? No way ...

Twój sprzęt: jak wygram w totka...
Piwa: 79/63
Wysłany: 2010-06-10, 00:32   

roger napisał/a:
Jack64 napisał/a:
autostrady we Francji (A4 A6) są jakieś sposoby na oszczędności?

Są omijać je i jechać nacionalkami .... ;) ładniejsze widoczki ...

Dokładnie - Jeśli oszczędzać kasę to jechać obok autostrad. Problem będzie tylko w górach, tu lepiej trzymać się szerokich prostych szlaków co przy ewentualnym braku czasu będzie koniecznością. Autostrady i tak aż tak drogie nie są jak odcinek naszej ścieżynki pod Poznaniem gdzie za 30 km płaci sie 33 PLN.
Pamiętam jak jechałem z Freiburga do Paryża omijając autostrady. na jednym odcinku droga wiła się tak że nawet kierowca mógł dostac choroby lokomocyjnej, a Kaśka ze swoim lękiem wysokości siedziała sztywno nie patrząc w kilkusetmetrowe przepaście za oknem :) . Drogi departamentalne też są ok - niektóre lepsze od naszych krajowych.
także tych trzycyfrowych Dxxx też nie trzeba się bać.

gieniomar 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: wypożyczny
Nazwa załogi: Mychatki
Wysłany: 2010-06-10, 16:38   

Ponieważ założyłem sobie sporą trasę to planuję korzystać z autostrad. Mądrym rozwiązaniem są na pewno postoje i rozruszanie kości. Jeśli chodzi o zatorowość żylną to trzeba przede wszystkim piś dużo wody, stosować leki osłonowe: np venoruton, detralex, a jeśli ktoś już ma pewne kłopoty z krwią to profilaktycznie aspirynka 1 raz dziennie. Pozdrawiam wszystkich i życzę dużo zdrówka. :spoko
Postaw piwo autorowi tego posta

maszakow 
Kombatant
JAFO? No way ...

Twój sprzęt: jak wygram w totka...
Piwa: 79/63
Wysłany: 2010-06-10, 23:57   

:offtopic:
gieniomar napisał/a:
a jeśli ktoś już ma pewne kłopoty z krwią to profilaktycznie aspirynka 1 raz dziennie. Pozdrawiam wszystkich i życzę dużo zdrówka. :spoko

Tylko doraźnie. Absolutnie nie na trwałą profilaktyke. Osłabia naczynia krwionośne układu pokarmowego, co grozi krwotokiem wewnętrznym. W kwietniu tego roku to właśnie zabiło mi babcię. Żyła 92 lata i pożyłaby znacznie dłużej gdyby nie kilkanaście lat profilaktycznego brania aspiryny...:( :offtopic:

gieniomar 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: wypożyczny
Nazwa załogi: Mychatki
Wysłany: 2010-06-11, 13:12   

No fakt biję się w piersi :oops: takich rad powinien udzielić lekarz, a ja nim nie jestem. Najlepiej przed wyjazdem poradzić się lekarza jaką profilaktykę stosować, dobraną do własnej osoby, z lekami nie ma żartów. Pozdrawiam i jeszcze raz życzę wszystkim zdrówka :-)
Postaw piwo autorowi tego posta

Odpowiedz do tematu