|
|
|
Co wybrać - dylematy |
| Autor |
Wiadomość |
DarekK
zaawansowany

Twój sprzęt: IVECO SAFARIWAYS Amerigo Wespucci
Pomógł: 3 razy Dołączył: 22 Cze 2008 Piwa: 4/9 Skąd: Podlaskie
|
Wysłany: 2011-01-05, 23:31
|
|
|
| pirat666 napisał/a: | jak się da śmigać przy prędkościach przelotowych 90-100 km/h (spalanie poniżej 10 l /100km)
| mam 1,9 td i o ile przy 80 pali koło 8,5, to w okolicach 100 spalanie oscyluje 10,5 i więcej. Jednak masa + alkowa (opory powietrza) + szybkość nierozłącznie wiążą się ze wzrostem spalania. Dla porównania blaszanka 2,5D bez turba (Miluś coś powinien o tym wiedzieć) przy prędkościach ok. 70 pali koło 8,5, zaś koło 100 - wzrasta powyżej 10. I jeszcze bardzo ciekawa jednostka - busik IVECO 2,5TD 120 Qni - bez obciążenia jadąc koło 100 spala poniżej 10, ale tona na pakę i wzrasta do 12. Reasumując - coś za coś, ale jeśli zdecydujesz się na rzeźbienie - mam takich co to wszystko potrafią . |
_________________ Powyższa wypowiedź to moja opinia w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani dziś ani w dniach następnych. Zastrzegam sobie prawo do zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
 |
|
|
|
 |
4x4camper
stary wyga

Twój sprzęt: w budowie..
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|