|
|
|
Ankieta ogólna |
| Autor |
Wiadomość |
blackpanther
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2011-01-22, 12:51
|
|
|
Wiem, ze losowe, wiem, ze sie nie da tak po prostu zrobic wykresu na ten temat, bo kazdy jest inny, kazdy inaczej wyjezdza, co innego lubi, gdzie indziej, itd itd itd, nie da sie wszystkiego wrzucic do jednego worka. Ja sobie z tego wszystkiego zdaje sprawe. Problem polega na tym, ze w tej pracy ankieta musi byc i juz. Nic na to nie poradze. Mozna ewentualnie tylko z pytaniami pokombinowac (a nawet trzeba), ale tak czy tak taka ankieta nigdy nie pokaze niczego konkretnego. I ja o tym wiem i Wy o tym wiecie. Ale skoro wszyscy juz o tym wiemy, to moze po prostu (tak jak Świstak, za co dziekuje), jezeli ktos ma ochote, to niech napisze propozycje pytan do takiej ankiety, bo jak narazie temat ciagnie sie o tym, jak to ogolnie ta ankieta jest BEZ SENSU, pytania bez sensu, wszystko bez sensu, wysmiejmy, poironizujmy. Wlasnie TO niczego nie wniesie do tej pracy. Wiec bardzo prosze wszystkich, ktorzy maja ochote pomoc, o jakies wskazówki, a wszystkich tych, ktorzy nie maja ochoty i uwazaja, ze jest i tak bez sensu- o to, zeby przynajmniej nie wysmiewali, bo to tymbardziej nie pomaga. Dziekuje i pozdrawiam.
Praca ma byc o rozwoju caravaningu i campingu w polsce. tylko w polsce. o tym jak sie to zaczelo, jak bylo kiedys, co jest teraz, co sie zmienilo i czy idzie to jakos do przodu. o tym gdzie sa campingi w polsce, jak sa wyposazone, o klubach, rodzajach turystow itd. |
|
|
|
 |
Świstak
Kombatant

Twój sprzęt: Milka, Milka2
Nazwa załogi: Świstaki
Pomógł: 14 razy Dołączył: 05 Cze 2009 Piwa: 488/102 Skąd: Legnica
|
Wysłany: 2011-01-22, 14:16
|
|
|
Jak długo pasjonujesz się karawaningiem?
Ile egzemplarzy sprzętu posiadałeś?
Kto zachęcił Cię do karawaningu? (rodzice, przyjaciele, znajomi, internet)
Ile razy w roku wyjeżdżasz?
Ile dni w roku spędzasz w przyczepie/kamperze?
Czy liczba ta rośnie czy maleje w porównaniu do lat poprzednich?
Czy w czasie kamperowania zostałeś kiedykolwiek napadnięty/okradziony?
Ile razy w roku korzystasz z campingów?
Jakiej wielkości campingi preferujesz?
Skąd czerpiesz informacje o ciekawych miejscach wartych odwiedzenia? (dodaj do opcji wyboru internet)
Jaki rodzaj turystyki preferujesz (zwiedzanie/pobyt/nieplanowany)?
Czy uważasz że ilość miejsc obsługi podróżnych jest wystarczająca?
Co powoduje że decydujesz się na pobyt na campingu (poczucie bezpieczeństwa, infrastruktura, atrakcje dla dzieci, przyzwyczajenie, przyczepa pozostawiona na stałe)?
Jaka jest przewaga karawaningu nad wypoczynkiem zorganizowanym (cena, możliwość wyboru miejsca, możliwość wypoczynku w małej grupie, a może wolisz hotele....)?
Czy caravaning jest tanim sportem??? Czy koszta te z biegiem lat ulegaja widocznej zmianie?
Wydaje mi się że na tak postawione pytania będziemy w stanie odpowiedzieć bardziej "pomocnie"
Oczywiście pytania są tendencyjne i ankieta wykaże że miłośnicy tej formy wypoczynku dzielą się na kilka grup, ale.... Chyba tak właśnie jest... |
_________________ "Panie, pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies"
Milka - może ją spotkacie?
 |
|
|
|
 |
martini44
Kombatant

Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Paź 2010 Piwa: 72/171 Skąd: Mysłowice
|
Wysłany: 2011-01-22, 15:00
|
|
|
blackpanther, zorganizuj impreske na ziemi królewskiej to tam przeprowadzisz wywiad, co moim zdaniem wiele wniesie do Twojej pracy..... |
_________________ możesz ufać i liczyć na innych ale przede wszystkim ufaj i licz na siebie |
|
|
|
 |
blackpanther
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2011-01-22, 15:10
|
|
|
Świstak, jesteś wielki. Dziękuję. W przyszłym tygodniu zrobię nową ankietę, oczywiście z uwzględnieniem Twoich propozycji pytań (i innych, jeżeli takowe się pojawią do tego czasu).
Martini jeżeli liczba osób chętnych będzie tak duża, jak tych do "działań" przy ankiecie, to spoko, wystarczy, że wynajmę stolik w restauracji |
|
|
|
 |
waldi
stary wyga

Twój sprzęt: Fiat Dukato FFB 560 EUROPA
Nazwa załogi: grawalki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 23 Mar 2009 Piwa: 5/1 Skąd: Poznan
|
Wysłany: 2011-01-22, 15:23
|
|
|
Po przeczytaniu tej ankiety stwierdzam ze ona powinna byc wreczona gdy bede przebywal na danym cempingu |
|
|
|
 |
martini44
Kombatant

|
Wysłany: 2011-01-22, 16:14
|
|
|
| blackpanther napisał/a: | | wynajmę stolik w restauracji |
dziś byłem w Waszym Parku Wodnym, było super a po relaksie w solankach zawitałem do stolików w tej restauracji na dole może tam ??....... |
_________________ możesz ufać i liczyć na innych ale przede wszystkim ufaj i licz na siebie |
|
|
|
 |
Stanek
weteran

Twój sprzęt: HYMER Exis-i 562
Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Sie 2008 Piwa: 217/47 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-01-22, 20:30
|
|
|
| blackpanther napisał/a: | | a wszystkich tych, ktorzy nie maja ochoty i uwazaja, ze jest i tak bez sensu- o to, zeby przynajmniej nie wysmiewali, bo to tymbardziej nie pomaga. Dziekuje i pozdrawiam. |
Widzę, że koledze trochę uwiera ta praca Trochę dystansu. Nie chodzi tu przecież o wyśmiewanie a pokazanie, że te pytania w przypadku kamperowców się nie sprawdzą. Czyż nie o to właśnie Ci chodziło żeby zebrać opinie od ludzi ? Trafiłeś na wesołe forum ludzi którzy często życie traktują jako przygodę więc nie oczekuj super poważnego podejścia do tematu i nie bierz tego tak do siebie. Przefiltruj sobie nasze posty a myślę że każdego coś tam wyniknie.
Wracając do tematu. Ja nie jestem akurat osoba która powinna układać pytania. Wypowiedziałem się jako potncjalna osoba chcąca wypełnić ankietę, ale napisałem że nie bardzo jestem w stanie odpowiedzieć na te pytania co nie znaczy że wiem jakie one powinny być. To co przychodzi mi na myśl na tę chwilę to często poruszany temat na tym forum odnośnie cen kempingów dla kamperowców. Większość z nas jest zdziwiona faktem, że ceny za kampery są niejdnokrotnie wyższe niż za samochód z przyczepą co w naszym odczuciu nie jest uzasadnione. Może jakieś pytanie w tym temacie - chociaż gotowca Ci nie napiszę bo jak wspoinałem nie jestem od tego |
_________________ Pozdrawiam
Stanek
https://www.dzienpodniu.com.pl
 |
|
|
|
 |
martini44
Kombatant

|
Wysłany: 2011-01-22, 22:24
|
|
|
| Stanek napisał/a: | | ceny za kampery są niejdnokrotnie wyższe niż za samochód z przyczepą |
to wynika z bezpodstawnego stereotypu zamożności co w 100% niema przełożenia do rzeczywistości.... |
|
|
|
 |
blackpanther
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2011-01-23, 02:02
|
|
|
| Stanek napisał/a: | Widzę, że koledze trochę uwiera ta praca |
Jestem kobieta i absolutnie nic mnie nigdzie nie uwiera |
|
|
|
 |
pawel67
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Hymer 622CL - Ford Transit
|
Wysłany: 2011-01-23, 06:09
|
|
|
Drodzy Państwo !
W skali Polski wiem o co najwyżej kilku przypadkach pisania prac magisterskich na jakiekolwiek tematy związane z carawaningiem. Osoba chcąca napisać pracę na taki temat musi nie tylko zgromadzić materiały do pracy, opracować je, ułożyć w zgrabną całość, ale także pokonać niechęć promotorów do niestandardowych tematów. Jak pisaliście faktem jest że nie ma za wiele materiałów dotyczących tej formy turystyki, należy więc wykorzystać każdą możliwość zdobycia informacji, w tym fora internetowe.
I zadajmy sobie pytanie jako praktycy caravaningu:
1. Skąd osoba kończąca takie studia o kierunku turystyka, która kilka razy wyjechała z przyczepą, a jej rodzina nie posiada campera ma znać specyfikę naszego hobby
2. Skąd taką specyfikę ma znać student turystyki renomowanej uczelni gdzie program studiów nie pochyla się nad caravaningiem
3. Jak ma się w Polsce rozwijać ta gałąź turystyki bez młodych, wykształconych kadr którym się chce zajmować taką niszą ( o hotelach byłoby zdecydowanie prościej i łatwiej)
4. Skoro jako miłośnicy tej formy wypoczynku podkreślamy we wszystkich wywiadach dla prasy (przy okazji zlotów, targów, itp) że naszą misją wręcz jest promowanie i rozwój caravaningu, rozwój infrastruktury, dostępności sprzętu, normalizacja przepisów fiskalnych - to pomóżmy osobie której się CHCE tym zająć i to kiedyś zawodowo.
To że popełniła kilka błędów w układaniu ankiety to fakt (obrazuje to tylko pracę włożoną przez uczelnię w przygotowanie studenta do pracy zawodowej).
To że dalej się nie zraża to też fakt
Dlatego uważam, że powinniśmy POMAGAĆ i TŁUMACZYĆ. W przeciwnym wypadku napływ młodzieży do caravaningu będzie ujemny, a nasze zloty zamienią się w radę starców. I kto nam ziółka do camperka poda |
_________________ pozdr p67
www.globalrentcar.pl
 |
|
|
|
 |
gino
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Pomógł: 36 razy Dołączył: 29 Mar 2008 Piwa: 639/978 Skąd: ta Radość
|
Wysłany: 2011-01-23, 08:26
|
|
|
Pawełku...to wszystko prawda...
ale prawda jest tez..ze Twoje pytanka to chyba nie do nas....
skąd..skąd..skąd..
a ...skąd my mamy to wiedziec ? ?
| pawel67 napisał/a: | | naszą misją wręcz jest promowanie i rozwój caravaningu, rozwój infrastruktury, dostępności sprzętu, |
z tą ''naszą'' misją ...jako marniutki kamperowiec...to akurat mam troszke inne zdanie..
im o nas wiecej wiedza.....tym mamy ........drożej..
dopóki jezdzilismy sobie tam gdzie mielismy ochote..bylo dobrze i tanio../jeżdze kamperkiem od 91r./
a im wiecej ''kamperyzm'' sie ..promuje...tym wiecej osob zauważa...ze MOZE NA NAS ZAROBIĆ...
jak..mimo wszytsko MY nie ulegamy ...i staramy sie byc WOLNI od ''zarabiających'' na nas ...to..zaczyna sie gmeranie w przepisach..ograniczanie nam tego..co jest naszym mottem kamperowania..czyli WOLNOŚCI...
przykładem jest pewien Pan...ktory, nadal chce wprowadzic zakazy parkowania kamperów w znanym nam miasteczku nad Wisłą...oczywiscie..parkowac bedzie mozna tylko na jego kampingu....
przeciez to sa właśnie konsekwencje PROMOWANIA ....kamperingu... |
_________________ często , wroga z drugiego człowieka tworzy Twój umysł..
a to potrafi zabić wieloletnią przyjaźń ...
#CamperMajstry |
|
|
|
 |
Stanek
weteran

|
Wysłany: 2011-01-23, 08:29
|
|
|
| blackpanther napisał/a: | | Stanek napisał/a: | Widzę, że koledze trochę uwiera ta praca |
Jestem kobieta i absolutnie nic mnie nigdzie nie uwiera |
Sorki za pomyłkę i cieszę się że nic nie uwiera koleżanki |
Stanek
 |
|
|
|
 |
Stanek
weteran

|
Wysłany: 2011-01-23, 08:30
|
|
|
| gino napisał/a: | | a im wiecej ''kamperyzm'' sie ..promuje...tym wiecej osob zauważa...ze MOZE NA NAS ZAROBIĆ... |
Święte słowa |
Stanek
 |
| Ostatnio zmieniony przez Stanek 2011-01-23, 08:34, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Fux
Kombatant
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Sie 2007 Piwa: 29/96 Skąd: ze wsi
|
Wysłany: 2011-01-23, 08:33
|
|
|
| gino napisał/a: | | tym wiecej osob zauważa...ze MOZE NA NAS ZAROBIĆ |
A to akurat nie jest nic nowgo...
Gdzie sie nie obrócisz, to haracz jest ściągany. Jak nie akcyzy, to podatki, oplaty, zezwolenia, wnioski, itd. |
|
|
|
 |
kalinin
weteran mirek@kalinin.pl
Twój sprzęt: Laika Kreos 4012
Nazwa załogi: Kalinka
Pomógł: 3 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 400/483 Skąd: Jedlińsk k/Radomia
|
Wysłany: 2011-01-23, 08:40
|
|
|
| Gino masz rację, moje obserwacje sa identyczne. Z właścicielem campingu w miejscowości S. o którym wspominasz, miałem ostre starcie. Chciał, aby straż miejska kierowała kampery pod groźbą mandatu na jego camping. |
_________________ Rozum przychodzi z wiekiem, najczęściej jest to wieko trumny. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|