PILNIE POTRZEBNA POMOC dla naszego KOLEGI |
Autor |
Wiadomość |
Tadeusz
Administrator CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Lis 2007 Piwa: 1602/2335 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 2010-07-02, 18:43
|
|
|
Oto dalsze zdjęcia.
schody po pierwszej wodzie.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 4206 raz(y) 58,82 KB |
schody na poddasze z dołu.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 4206 raz(y) 41,76 KB |
salon zaczynamy sprzatanie.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 4206 raz(y) 47 KB |
salon cd.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 4206 raz(y) 40,54 KB |
salon.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 4206 raz(y) 43,77 KB |
kuchnia z podwieszanym sufitem.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 4206 raz(y) 52,57 KB |
kuchnia z koszem drewna z pod kominka.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 4206 raz(y) 62,39 KB |
kuchnia.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 4206 raz(y) 61,78 KB |
kotłownia z pralnią zawalone regałami wejście.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 4206 raz(y) 57,71 KB |
kominek z akwarium z meblami.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 4206 raz(y) 45,56 KB |
|
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze.
Ks. Jan Twardowski.
 |
|
|
|
 |
Tadeusz
Administrator CamperPapa

|
Wysłany: 2010-07-02, 18:48
|
|
|
Inne zniszczenia. Bez słów.
Klatka schodowa poczatek opadania wody.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 4633 raz(y) 38,98 KB |
hol z drzwiami wejściowymi.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 4633 raz(y) 52,28 KB |
gabinet z przemieszczonym materacem.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 4633 raz(y) 62,73 KB |
gabinet 1.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 4633 raz(y) 54,86 KB |
gabinet2.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 4633 raz(y) 61,35 KB |
spiżarka.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 4633 raz(y) 50 KB |
|
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze.
Ks. Jan Twardowski.
 |
|
|
|
 |
Tadeusz
Administrator CamperPapa

|
Wysłany: 2010-07-02, 20:29
|
|
|
Walka polityczna kandydatów na prezydenta zdominowała zupełnie polskie media i tylko z rzadka przypominają sobie o ludziach żyjących na terenach, gdzie powódź dokonała zniszczeń. Wcale nie powódź była dla nich najgorsza. To co najgorsze przyszło teraz, kiedy trzeba jakoś ułożyć sobie życie, odbudować domy i zaczynać od nowa.
Okazało się, że bardzo szybko o nich zapomniano, pozostawiono samych sobie.
Obejrzałem dziś krótki materiał o wsi koło Płocka. Ci ludzie przeżywają gehennę
Jacku, mam nadzieję, że jesteś silnym psychicznie facetem i masz wolę walki z przeciwnościami losu.
Na tych zdjęciach widzimy co czeka Ciebie i Twoją Rodzinę. |
Ks. Jan Twardowski.
 |
|
|
|
 |
łoś
Kombatant szary stary łoś
Twój sprzęt: złom hymer eriba 544 87'
Nazwa załogi: łoś
|
Wysłany: 2010-07-02, 21:28
|
|
|
Tadeusz napisał/a: | Walka polityczna kandydatów na prezydenta zdominowała zupełnie polskie media |
To co teraz napiszę to moje rozumowanie i moje kalkulacje. Jeśli wygra Komorowski to pomoc dla powodzian będzie zapomniana przez rząd. Jeśli wygra Kaczyński to pomoc dla powodzian będzie jego grą polityczną i rząd będzie musiał coś zrobić.
Jak widzisz Tadeuszu to są wybory między lepszym i jeszcze lepszym lub gorszym i jeszcze gorszym.
Ja mam żal do premiera Tuska za odejście jednym ruchem od budowy kanału w Skowronkach. Ten przekop został zatwierdzony przez rząd premiera Kaczyńskiego.
Cały rejon Zalewu Wiślanego został tym samym skazany na wegetację. Wyremontowany port w Elblągu nikomu i niczemu nie służy bo Rosjanie zablokowali ruch do zalewu.
Alternatywą był przekop w Skowronkach i Kaczyński to rozumiał.
Pan Tusk woli wydać miliony na orliki bo to jego pasja. Powodzianie to taki niechciany przypadek, który lepiej przemilczeć. Wszystko pod rozwagę. |
|
|
|
 |
Bim
Kombatant Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Lip 2007 Piwa: 134/101 Skąd: Sandomierz
|
Wysłany: 2010-07-02, 21:44
|
|
|
Tadeusz
Czy silni to czas pokaże.
Te zdjęcia ,które przedstawiłeś to pierwsze wrażenie zalnego dobytku.
Po troszku uporaliśmy się z usuwaniem tego co zniszczyła i przyniosła woda.
Dzięki ludzim z forum nie czujemy się opuszczenie w niedoli.
Kochani wpłynęlo na moje konto ok 4 tyś zł nie licząc pomocy dorażnej w paczkach i urządzeniach.
Mam dylemat moralny w odszukiwaniu nr konta w banku pani podała mi konto mojego kredydu zaciągniętego na dom i takie konto podałem Grzesiowi w przeświadczenie ,że to ROR. Bo ciężkich bojach w banku odało mi się przelać te pieniążki na konto Ror z których mogłem korzystać, ale historia tego konta nie ma możliwości odczytania kto mi pomógł.
i tu apel do darczyńców dajcie mi znać na priv jak stanę na nogi chciałbym jakoś wyrównać lub podziękować tym ludziom ,którzy mi pomogli w tych pierwszych chwilach
Tadeusz co może byc teraz ważniejszego od wyborów nic.
potem będą wakacje po wakacjach wprwadzanie wyborczych obietnic itp.
Kochani .Fala przeszła spadła woda, został smród i ludzie potrafią sie przyzwyczaić do tego prawie wszyscy próbują wegetować w swoich domach i walczą z błotem śmieciami i firmami ubezpieczeniowymi .Nie mam TV więc nie docierają do mnie medialne wiadomości i dobrze mi z tym jak większość nie tęsknimy za nimi wystarczy ,że jak przejadę na drugą stronę rzeki wjeżdżam w raj ludzi zadowolonych i żyjących normalnie |
|
|
|
 |
Fux
Kombatant
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Sie 2007 Piwa: 29/96 Skąd: ze wsi
|
Wysłany: 2010-07-02, 21:48
|
|
|
Moge napisać tylko jedno....
JA zmieniono automatycznie na - opowiadaj!!!!
iałem kilkakrotnie po ulewach 10-40cm wody w przyziemiu...
Te zdjęcia wymykaja się opisowi.... |
|
|
|
 |
Bim
Kombatant Jacek

|
Wysłany: 2010-07-02, 21:58
|
|
|
Oprócz walki o swoje ,
próbuje walczyć o naszą mała społeczność jeżdżę po różnych spotkaniach z burmisterzem posłami fundacjami i mam pełny przegląd sytuacji.
Narazie nie ma żadnych wytycznych pomocy ludzim pokrzywdzonym nie weszła jeszcze żadna ustawa może w połowie sierpnia machina biurokratyczna ruszy, ludzie dostali do 6 tyś i to wszystko, reszt czeka na wytyczne i rzeczoznaców potem komisje i może zatrybi to we wrześniu październiku przyjdą jakieś pieniążki pod warunkiem że woda nie wróci bo wału nie ma i jak byłu rozerwane po powodzi dalej są |
|
|
|
 |
StasioiJola
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Bürstner
Nazwa załogi: StasioiJola
Pomógł: 12 razy Dołączył: 25 Lip 2008 Piwa: 81/283 Skąd: Gąbin
|
Wysłany: 2010-07-02, 22:39
|
|
|
Nie ma na to odpowiednich słów na to, co robi rząd i politycy w sprawie powodzian!! Wykorzystać sprawę powodzi medialnie do swoich celów politycznych starała sie kazda opcja polityczna, ale pomoc powodzianom w celowy sposób nie ma komu !!!! Znam to z naszego terenu Dobrzykowa, Świniar i Gąbina - najwięcej pomocy otrzymali powodzianie z rąk firm prywatnych i od ludzi , natomiast ta zapomoga w kwocie 6 tys. zł. jest jalmużną naszego rządu, żeby uciszyć własne sumienia polityków!!Jest to jeden wielki skandal, ze tych ludzi pozostawiono teraz samym sobie, bo walka o prezydenture jest ważniejsza od wszystkiego!!! Jest mi wstyd za nasz rząd i naszych polityków!!! |
|
 |
Bim
Kombatant Jacek

|
Wysłany: 2010-07-04, 20:40
|
|
|
Z racji niedzieli i czasu wolnego mam już internet w domu
życie wraca do normalności
powklejałem troszkę zdjęć
http://picasaweb.google.com/bimerjz/Powodz#
z życia codziennego i aby do przodu |
|
|
|
 |
gebi6
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: VW T4/z długą nazwą zabudowy/
Nazwa załogi: GASTAN
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 04 Maj 2009 Piwa: 6/3 Skąd: KATOWICE
|
Wysłany: 2010-07-04, 21:09
|
|
|
Witam
Cóż można powiedziec po obejrzeniu takich zdjęć?Ogrom zniszczeń jest porażający.Ale życie jak w każdym przypadku toczy sie dalej.I powoli,krok po kroku napewno będziecie przybliżać się do normalności.I każdy doprowadzony do porządku kawałek podłogi i ściany będzie Was cieszył, i dodawal nadziei i siły do dalszej walki,i będzie coraz lepiej .Bo musi być!
I tego właśnie Wam życzę i pozdrawiam serdecznie.
Gabriela |
_________________ Praktyka czyni mistrza. |
|
|
|
 |
krynia i stan
weteran

Twój sprzęt: w budowie
Nazwa załogi: G-Team
|
Wysłany: 2010-07-04, 21:21
|
|
|
Bim napisał/a: | tu apel do darczyńców dajcie mi znać na priv jak stanę na nogi chciałbym jakoś wyrównać lub podziękować tym ludziom ,którzy mi pomogli w tych pierwszych chwilach |
Wyrównać ? nie wiem czy mam się obrazić ? (to żart oczywiście ) , drogi kolego Bim nie sądzę aby ktokolwiek z nas pomagając Ci miał w zamyśle jakiś rewanż z Twojej strony a co do podziękowań to najlepszymi są Twoje słowa iż ta pomoc się przydała
|
_________________ jak coś wymyślę to tu napiszę ..... |
|
|
|
 |
WODNIK
weteran

Twój sprzęt: HOBBY 600
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Gru 2009 Piwa: 55/228 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2010-07-04, 21:56
|
|
|
krynia i stan napisał/a: | Bim napisał/a: | tu apel do darczyńców dajcie mi znać na priv jak stanę na nogi chciałbym jakoś wyrównać lub podziękować tym ludziom ,którzy mi pomogli w tych pierwszych chwilach |
Wyrównać ? nie wiem czy mam się obrazić ? (to żart oczywiście ) , drogi kolego Bim nie sądzę aby ktokolwiek z nas pomagając Ci miał w zamyśle jakiś rewanż z Twojej strony a co do podziękowań to najlepszymi są Twoje słowa iż ta pomoc się przydała
|
Jestem tego samego zdania. Jeżeli nasza pomoc była dla Ciebie w jakimś stopniu pomocna,
to już jest to dla darczyńców pewnym podziękowaniem.
W przyszłym roku jak już wszystko wróci do normy to może zorganizujemy jakiś zlocik
w Sandomierzu i wtedy w ramach podziękowań pozwolimy Ci postawić pierwszą
ale drugą to już my.
Jacku jeżeli możesz to podaj ten prawidłowy nr konta, na pewno są jeszcze osoby które
będą chciały Ci pomóc.
Widziałem Twój zalany dom z wałów, ale to co pokazałeś w środku to
Życzę całej rodzince i sąsiadom dużo wytrwałości i pogody ducha. |
_________________ --- B E S K I D N I K ---
Pozdrawiamy Bronia i Janek
 |
Ostatnio zmieniony przez WODNIK 2010-07-04, 22:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Bim
Kombatant Jacek

|
Wysłany: 2010-07-04, 21:57
|
|
|
gebi6 napisał/a: | .Ale życie jak w każdym przypadku toczy sie dalej.I powoli,krok po kroku napewno będziecie przybliżać się do normalności.I każdy doprowadzony do porządku kawałek podłogi i ściany będzie Was cieszył, i dodawal nadziei i siły do dalszej walki,i będzie coraz lepiej .Bo musi być! |
Nie mamy innej alternatywy.
Do dobrego człowiek przyzwyczaja się szybciutko.
Uwierzcie mi wystarczy 2-3 tygodnie i też można się przyzwyczaić do warunków spartańskich pod warunkiem że nie wyjeżdzie się do cywilizowanego świata
Powroty bywają trudniejsze, Ewa żeby załoagodzić widok posesji z uporem maniaka sadzi kwiaty gdzie się da i w co się da efekt przynajmniej kawę z rana można wypić wśród czegoś kolorowego i inni mieszkańcy też się z tego cieszą wracamy do normalności kwiaty na ulicy |
|
|
|
 |
Bim
Kombatant Jacek

|
Wysłany: 2010-07-04, 22:45
|
|
|
krynia i stan napisał/a: | Wyrównać ? nie wiem czy mam się obrazić ? (to żart oczywiście |
Czasmi człowiek się zagalopuje w pisaniu i nie zawsze da się to ująć w tej formie co się myśli słowo odwdzięczyć byłoby raczej na miejscu.
Kontakt osobisty z Ginem i z Pawciem mimo środka nocy kiedy przyjechali do mnie i pobyli parę chwil śpiesząc się do pracy napewno miał inny kontekst .
Janek "Wodnik" zajechał w dzień było troszeczkę czasu na rozmowę i zobaczyli z żoną coś co ludzie potracili.
Dzięki takim ludziom i tym bardziej anonimowym którzy mi pomogli uwierzyłem w sens życia, nie wspomnę tu a telefonach i rozmowach .
Forum to traktowałem jako odskocznię dnia życia codziennego i skarbnicę wiedzy o swojej pasji do podróży.
Teraz traktuję forum innaczej .
Forum ludzi na których można liczyć w każdym momencie i sytuacji i nie dziwcie się, że mam wobec Was dług wdzięczności |
|
|
|
 |
Lechosław
trochę już popisał

Twój sprzęt: fiat dukato/laika
Nazwa załogi: funatycy
|
Wysłany: 2010-07-09, 17:04
|
|
|
Dpiero "dopadłem internet" Proszę o nr konta - też chce pomóc...
A może zorganizowalibyśmy zlot w Sandomierzu(okolicach) i pomogli ludziom? |
|
|
|
 |
|