Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: janusz
2012-08-09, 11:30
GRECJA 2011!!! - planujemy
Autor Wiadomość
Jack64 
trochę już popisał

Twój sprzęt: Mc Loius Steel 425/Peugeot Boxer
Nazwa załogi: FLISACY
Wysłany: 2011-03-15, 11:09   GRECJA 20011 sierpień

GRECJA 2001-sierpień

Po uważnej lekturze 10 stron "Grecja 2011 planujemy" postanowiłem otworzyć nowy temat.
Planujemy wypad prawie na cały sierpień do Grecji na dwa camperki.
Plan wyprawy w toku ....od Halkidiki po Peloponez ... może jakiś Jacht???
Zapraszamy do caravany i dyskusji !
Postaw piwo autorowi tego posta

jacekj 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Ducato
Nazwa załogi: JulitaJacek
Piwa: 1/6
Wysłany: 2011-03-15, 20:55   Re: GRECJA 20011 sierpień

Jack64 napisał/a:
GRECJA 2001-sierpień

Po uważnej lekturze 10 stron "Grecja 2011 planujemy" postanowiłem otworzyć nowy temat.
Planujemy wypad prawie na cały sierpień do Grecji na dwa camperki.
Plan wyprawy w toku ....od Halkidiki po Peloponez ... może jakiś Jacht???
Zapraszamy do caravany i dyskusji !

chyba nie taki nowy-ma już 10 lat

tomaszek 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: citroen c25 1992
Nazwa załogi: mocki
Wysłany: 2011-03-16, 20:28   

Witaj Pagand.
Przelecialem Waszą trasą i tak-do Grecji My planujemy non- stop drogi główne,jedynie odcinek Feketic-Belgrad drogami bocznymi. Wy sporo przez Serbie drogami bocznymi,potem odbicie na Ohrid. Powiem tak-Nam zawsze zalezy aby w tamta strone zajechac w miare szybko bo zawsze wioze zmrozone miesko na grila itp,potem kamping i zamrazarka! Ohrid jest Nam nie po drodze,trzeba nadlozyc kilosow po kiepskich drogach,jechalem 2 lata temu do Grecji przez Prilep i Bitole-obrazki piekne-droga kijowa-cos za cos!!! Reasumujac-Wy wyruszacie 2 dni przed nami,my na skruty,wy troszke okrezna trasa-moze uda Nam sie spotkac o tym samym czasie w knajpie obok Gevgelji???Potem razem atakowac bedziemy Hellade??Tak czy siak wierze ze nawiazemy kontakt i gdzies te nasze drogi wreszcie sie skrzyzuja. Razem bedziemy w tym samym czasie w podobnym rejonie Grecji i mysle ze warto byc w kontakcie -tak w raze "W",autka mamy wiekowe a w zyciu roznie bywa-moze ja bede potrzebowal pomocy,moze Ty,warto miec takiego asa w rekawie w postaci ziomala zza miedzy,chociaz psychicznie to pomaga.Co Ty na to? Pozdrawiam.

pagand 
weteran

Twój sprzęt: Hymer BC 584
Piwa: 22/6
Wysłany: 2011-03-17, 19:54   

tomaszek witajcie...

Wygląda na to, że faktycznie uda nam się zgrać nasze wyjazdy... bardzo się cieszę, tym bardziej, że to coś nowego dla nas...
Mamy jeszcze pewnie wiele niewiadomych dotyczących samego pobytu w Grecji, bo dyskutować o trasie to już nie ma co... faktycznie albo spotkamy się gdzieś po drodze, albo w samej Gevgeliji...
I tu mam pytanie do Was... jesteście skłonni na nocleg tuż przy knajpce? Nie ma tam żadnych atrakcji, a liczyć można tylko na ciszę, spokój (no może przesadzam, bo sąsiedztwo knajpki) i bezpieczeństwo (z tym akurat nie ma problemu)... Pytam, bo myślę tam właśnie dobrze zjeść i ... popróbować innych specjałów ;) ... ruszyć na drugi dzień... Jakbyście byli skłonni tam się zatrzymać to faktycznie możemy dograć sobie termin i wspólnie spędzić czas, obgadać resztę podróży i pobytu...

Aaa... my nie wykluczamy modyfikacji naszej trasy czy też sposobu przejazdu, bo na pokładzie będą małe dzieci... a one są chyba najbardziej wymagające...

tomaszek 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: citroen c25 1992
Nazwa załogi: mocki
Wysłany: 2011-03-18, 00:22   

Witaj Pagand
Jasne ze spotkanie w knajpie i nocleg tam na miejscu to jest to !!!Wreszcie nie uslysze od mojej malzonki-ty nie mozesz rakiji bo prowadzisz,hi hi.A tak na marginesie to uwazam ze naszym umawianiem nie wnosimy nic nowego do tego tematu,po co ludzi zanudzac,proponuje pogadac na pw. Napisalem Ci wiadomosc na pw lecz nie wiem czy ja otrzymales ?. Moglem cos pokiepscic bo slaby jestem w te klocki.Pozdrawiam

Kuba L. 
stary wyga

Twój sprzęt: Dethleffs Nomad 490BLF/Audi Q5 40TDI 204PS
Nazwa załogi: 2kubusie
Piwa: 19/48
Wysłany: 2011-04-10, 05:51   

Witam ponownie, ponieważ termin wyjazdu nieznacznie mi się przesuwa do przodu tzn. będzie to prawdopodobnie druga połowa Września mam pytanko do kolegów czy w tym okresie bardziej na południu Grecji (od Aten w dół) panują jeszcze w miarę wysokie temperatury? Chodzi mi o możliwość swobodnego pokąpania się w ciepłym morzu...

Stanek 
weteran

Twój sprzęt: HYMER Exis-i 562
Piwa: 215/47
Wysłany: 2011-04-10, 06:20   

Kuba L. napisał/a:
bardziej na południu Grecji (od Aten w dół) panują jeszcze w miarę wysokie temperatury? Chodzi mi o możliwość swobodnego pokąpania się w ciepłym morzu...

Myślę, że temperatury będą akurat. My bywaliśmy w Chorwacji we wrześniu i temperatury były ok. 30 stopni a morze ciepłe jak zupa. Grecja jest przecież bardziej na południe więc raczej możesz być spokojny. Oczywiście reguły nie ma i można trafić jakąś wredną pogodę ale myślę że ciepłe morze masz jak w banku :)

RODOS 
zaawansowany

Twój sprzęt: Knaus Sport Traveller Renault 2,5 dCi 2007
Nazwa załogi: JASKÓŁKI
Piwa: 76/42
Wysłany: 2011-04-10, 06:23   

Witaj Kuba,
Jeszcze skorzystasz z ciepłych kąpieli. W ubiegłym roku byliśmy od 17 września. W tym roku planujemy od 1.09. W naszej relacji z pobytu w Grecji w ubiegłym roku podaliśmy informacje o temperaturach do połowy października. Pozdrawiamy :spoko :spoko :spoko

Banshee 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Dethleffs 7870XLi
Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2011-04-11, 21:58   Grecja

Witam serdecznie wszystkich :) ...również obieramy ten kierunek na tegoroczny dalszy wypad urlopowy. Wybieramy się go Grecji pod koniec sierpnia początek września ... puki co z naszych znajomych zdeklarowały się dwie ekipy (dwa kamperki) jeśli się da to chętnie przyłączymy się do kogoś kto w tym okresie planuje wyjazd w tamte okolice
.. dziękuję bardzo wam wszystkim za cenne wskazówki wyczytane w tymże temacie o tym kierunku wypadów :)

boral 
trochę już popisał

Twój sprzęt: boxer
Nazwa załogi: Kukułki
Piwa: 2/6
Wysłany: 2011-04-20, 14:03   

Witam serdecznie, nasze plany wyjazdu są podobne czyli wrzesień , jeśli będziemy mogli dołączyć do którejś grupy to byłoby fajnie. Trasa do Grecji jest nam obojętna,dostosujemy się do każdego wariantu.W grupie kilku camperków będzie bezpieczniej i weselej.Pozdrawiamy wszystkich CT :ok

Kuba L. 
stary wyga

Twój sprzęt: Dethleffs Nomad 490BLF/Audi Q5 40TDI 204PS
Nazwa załogi: 2kubusie
Piwa: 19/48
Wysłany: 2011-04-26, 21:13   

Widzę, że klaruje się konkretnie kilka załóg we Wrześniu. Mam nadzieję, że wreszcie trafię na rodaków w Grecji i będzie można trochę pogadać... Pamiętam, że jak mijałem jakiegoś kamperka po drodze albo gdzieś na parkingu to pierwsze co - to rzut oka na tablice... ale niestety najczęściej to niemcy albo holendrzy... Będę obserwował temat do samego wyjazdu, może się jakoś wstrzelę... Ale we Wrześniu to sam Świstak sie podobno wybiera - jego to z daleka wypatrzę :haha:

Banshee 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Dethleffs 7870XLi
Otrzymał 1 piw(a)
  Wysłany: 2011-05-05, 21:57   

boral napisał/a:
Witam serdecznie, nasze plany wyjazdu są podobne czyli wrzesień , jeśli będziemy mogli dołączyć do którejś grupy to byłoby fajnie. Trasa do Grecji jest nam obojętna,dostosujemy się do każdego wariantu.W grupie kilku camperków będzie bezpieczniej i weselej.Pozdrawiamy wszystkich CT :ok

Kilka dni byłem nieobecny na forum ... właśnie majówkę zakończyliśmy na Bornholmie :) ... i jak najbardziej się piszemy na podpięcie do jakiejś grupy lub kogoś do siebie możemy przygarnąć :) ... Puki co na dwa wozy plany wyjazdu już są ...

pagand 
weteran

Twój sprzęt: Hymer BC 584
Piwa: 22/6
Wysłany: 2011-07-10, 12:53   

jestesmy na Halkidiki juz dwa tygodnie, z czego dopiero drugi dzien na kempingu. Pozostaly czas na dziko i tak planujemy jeszcze dwa tygodnie. Obiecujemy jakas mala relacje po powrocie, bo teraz ani warunkow ani swobodnego dostepu do neta nie mamy. Ale pierwsze wnioski:
1. Potwierdzilo sie, ze nie warto jechac droga rownolegla do autostrady w Serbii. Szkoda czasu i samochodu.
2. Na dziko mozna stac spokojnie, tylko raz policja sie pojawila, ale bez problemow. Do stania na dziko lepszy jest "palec" Kasandra.
3. Kilka Lidlow w okolicy wiec z zakupami nie ma problemu.
Pozdrawiamy wszystkich wybierajacych sie tu.
Pongusie

mireks 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: fiat weinnsberg 1991 2,5 d
Nazwa załogi: WROCŁAWIANIE
Wysłany: 2011-07-16, 09:05   

Dopisujemy się do watku, wyjeżdżamy w połowie sierpnia z zamysłem zwiedzenia Meteorów, Delf, Aten i powłóczenia się po Peloponezie. Niestety, sierpniowy termin wymusza na nas mocno szkolny wiek naszej córki.
Miło byloby spotkać jakąś bratnia duszę na szlaku wielkiej przygody !!!
Wyruszamy 15.08 z Wrocławia w składzie 2+1

marmur 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Ducato MAXI w budowie
Nazwa załogi: marmur
Piwa: 3/7
Wysłany: 2011-07-16, 09:15   

A my właśnie za moment wyjeżdzamy na 6 tygodniowy objazd Bałkanów, Grecji i Albanii. Przyczepka już spakowana, podpięta do holownika. Ostatnia kawka i w drogę. Dziś mamy nadzieję przejechać ok 300 km i zatrzymamy się na Słowacji.

Marek

Odpowiedz do tematu