|
Kształt i forma nowoczesnego forum internetowego . ANKIETA |
| Jak wyobrażasz sobie najlepszą formę CT ? |
| Posty i tematy związane tylko z kamperem i podróżami |
|
51% |
[ 42 ] |
| Posty i tematy zawierające sprawy kamperowe , podróżnicze i społecznościowe |
|
48% |
[ 39 ] |
|
| Głosowań: 81 |
| Wszystkich Głosów: 81 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
darek 61
Kombatant

Twój sprzęt: Jumper Odyssee 78
Nazwa załogi: Violetta Darek
Pomógł: 4 razy Dołączył: 08 Mar 2009 Piwa: 146/103 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2013-03-28, 21:07
|
|
|
| szymek1967, co proponujesz by pasowało do wielkanocny,przegraliśmy to wesołego alleluja chyba nie pasuje . |
|
 |
szymek1967
Kombatant

Twój sprzęt: VW colorado KARMANN
Nazwa załogi: rodzinka
Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Lis 2011 Otrzymał 37 piw(a) Skąd: zielona gora
|
Wysłany: 2013-03-28, 21:14
|
|
|
| darek 61 napisał/a: | | szymek1967, co proponujesz by pasowało do wielkanocny,przegraliśmy to wesołego alleluja chyba nie pasuje . |
ależ skad , nie przegralismy - Jezus zmartwychwstał
ps. alleluja pasuje tu jak najbardziej |
_________________ szymek1967 |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 563/753 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2013-03-28, 21:16
|
|
|
| eMKa napisał/a: | | No name napisał/a: | . biorę pod uwagę , że wielu z przekory zagłosowało na wariant
|
To nieuczciwe z Waszej strony tak określać wszystkich co głosują nie po Waszej myśli, nie osądzajcie wszystkich jedną miarą.. |
napisałem "wielu " a nie "wszyscy " ... Ty napisałeś "wszyscy " |
|
|
|
 |
Bogusław i Ewa
weteran

Twój sprzęt: Fiat Ducato HYMER PREMIUM 678 TRAMP
Nazwa załogi: EB
Pomógł: 4 razy Dołączył: 28 Kwi 2010 Piwa: 75/27 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 2013-03-28, 22:09
|
|
|
Nie,,wszyscy,, tylko ,,wszystkich,, a to jest różnica |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2013-03-28, 22:17
|
|
|
zima szkodzi ...kiedyś i u Was bedzie cieplej |
|
|
|
 |
Bogusław i Ewa
weteran

|
Wysłany: 2013-03-28, 23:03
|
|
|
Historia CT jest jak życie,dzisiaj śmiech jutro płacz |
|
|
|
 |
BiG Team
Kombatant

Nazwa załogi: Beata I Grzegorz
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Gru 2007 Piwa: 53/40 Skąd: Karpacz
|
Wysłany: 2013-03-28, 23:06
|
|
|
no i historia lubi się powtarzać |
_________________ Najlepsze, co może nas spotkać to ludzie, których kochamy, miejsca, które oglądamy oraz wspomnienia, które nam pozostaną
Beatka i Grześ |
|
|
|
 |
ARCADARKA
Kombatant
Twój sprzęt: Pojazd specjalny
Pomógł: 7 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Piwa: 85/99 Skąd: STOLYCA
|
Wysłany: 2013-03-28, 23:34
|
|
|
| BiG Team napisał/a: | no i historia lubi się powtarzać |
|
_________________ Darek |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2013-03-28, 23:57
|
|
|
|
|
|
|
 |
Bogusław i Ewa
weteran

|
Wysłany: 2013-03-29, 07:37
|
|
|
Rebus rozwiązany-No name -anonimowy grajek |
|
|
|
 |
darek 61
Kombatant

Twój sprzęt: Jumper Odyssee 78
Nazwa załogi: Violetta Darek
Pomógł: 4 razy Dołączył: 08 Mar 2009 Piwa: 146/103 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2013-04-01, 20:54
|
|
|
| czy będzie podsumowanie tematu przez moderatora,jakieś dane statystyczne? |
|
 |
sum [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-04-02, 08:36
|
|
|
Ja chcę podsumować, ja chcę
Forum jest własnością prywatną i właściciel jak dyktator ma prawo robić co chce i co przy pomocy administratorów, cenzorów i kolegów o podobnych poglądach skrupulatnie czyni, a to wyrzucając niewygodne tematy lub dyskutantów, ograniczając dostęp, uszczegóławiając regulamin itd itp co wszyscy znamy.
Ale najpopularniejszą cechą dyktatorów jest to że chcą uchodzić za demokratów i udają że przejmują się tym co myśli albo co chce lud i w tym celu ogłaszają ankiety, finansują zaprzyjaźnione firmy badania opinii publicznej lub w przypadku banków agencje ratingowe i dzięki temu łatwiej realizują swoje cele. Uważam że walka z tym nie ma sensu i dyktator tak naprawdę nie uwzględnia wniosków płynących z tych ankiet i sondaży jeśli nie są po jego myśli, dlatego w tej ankiecie udziału nie brałem.
Jeśli komuś coś się naforum nie podoba to jeżeli należy do grupy trzymającej władzę może to coś lub kogoś wywalić a jeżeli należy do grupy szarych użytkowników lub wręcz forumowych pasożytów czy wichrzycieli tomoże tylko wybrać inne forum.
Dlatego ja nie mam żalu do bliżej nie określonego Administratora czy Moderatora za to że wyrzuca moje posty gdyż rozumiem że realizuje określoną a nawet czasami narzuconą politykę i wzajemnie proszę o wybaczenie gdy czasami rzucam jakąś myśl nie uczesaną albo prowokuję ale czynię to dla lepszego poznania Kolegów z forum, ich preferencji, życiorysu. Chcę wiedzieć z kim można pójść na wódkę akogo omijać z daleka aby nie narazić się na mimowolne odruchy wymiotne. Po prostu nie znam lepszego sposobu na zorientowanie się kto jest godny szacunku a kto wręcz przeciwnie, niż dyskusja i wymiana poglądów. I jednocześnie mam świadomość że jak kij ma 2końce tak i moje uczynki zyskują mi nie tylko przyjaciół ale także wrogów ale wolę jawnego wroga od fałszywego przyjaciela |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2013-04-02, 11:31
|
|
|
| sum napisał/a: | | Forum jest własnością prywatną i właściciel jak dyktator ma prawo robić co chce i co przy pomocy administratorów, cenzorów i kolegów o podobnych poglądach skrupulatnie czyni, a to wyrzucając niewygodne tematy lub dyskutantów, ograniczając dostęp, uszczegóławiając regulamin itd itp co wszyscy znamy. |
Łatwiej jest wyrzucić prowokujący lub nie przystający do tematyki forum post który zaczyna jakąś dyskusje ale jeszcze dyskusja nie rozwinęła się. Jak lubimy czytać o tym jakie kto ma podejście do turystyki i nie czepiamy się takich postów tak nie bardzo interesują nas sprawy czyichś poglądów na tematy antysemickie np. Kto jakie ma uprzedzenia do innych nacji to jego sprawa i sam musi sobie z takimi problemami radzić. Forum ma swój charakter, może trochę jest on odzwierciedleniem charakteru administracji/admina. To jest apolityczne, chociaż dyskusje polityczne są dopuszczone. Apolityczność polega na nie zabieraniu stanowiska w politycznych lub upolitycznionych sprawach a pogadać o polityce lubimy. Forum nie jest wyznaniowe choć takie dyskusje są dopuszczone i prowadzone na forum. Administracja wie, rozumie i uznaje, że ludzie mają prawo do przekonań religijnych lub antyreligijnych, że w społeczeństwie są wierzący i nie wierzący. Administracja nie ma z tym żadnego problemu ani żadnych preferencji taki wierzący nie praktykujący.
Administracja zdaje sobie sprawę, że dopuszczenie trudnych/ciężkich dyskusji np o uprzedzeniach rasowych, narodowościowych czy preferencji seksualnych wpływa na postrzeganie forum przez czytelników dla tego stara się eliminować tematy "anty...". Nie zawsze udaje się złapać w porę drażliwe watki alwe staramy się.
| sum napisał/a: | | Ale najpopularniejszą cechą dyktatorów jest to że chcą uchodzić za demokratów i udają że przejmują się tym co myśli albo co chce lud i w tym celu ogłaszają ankiety, |
I tutaj pudło z tą ankietą "dyktator" nie ma nic wspólnego. To tak zwana inicjatywa oddolna. |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
sum [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-04-02, 15:10
|
|
|
Och Januszu łza mi się w oku zakręciła jak tą inicjatywą oddolną przypomniałeś mi młode lata gdy takie inicjatywy były podstawą najważniejszych decyzji kierownictwa a ulubionym napojem ludu pracującego miast i wsi był koniak gruziński pity ustami przedstawicieli w sejmie i komitecie centralnym.
Wbrew pozorom ja doskonale rozumiem potrzebę moderowania ale "nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu" dlatego nie podoba mi się gdy zamyka się lub utrudnia dostęp do wątku który porusza bolesną dla niektórych ale jednak prawdę albo wtedy gdy miłemu naszemu sercu koledze który zostaje w dyskusji rozjechany jak g..o w koleinie i brak mu argumentów to zamykamy watek.
Np nie rozumiem dlaczego wyrzucono mój ostatni wpis który opisywał jak partie odwracają uwagę od istotnych problemów oraz dlaczego wkrótce wzrosną podatki i ceny paliwa i zakończyłem to co w moim odczuciu jest przyczyną braku sukcesów międzynarodowych polskiej kinematografii. Były to tylko fakty i odczucia a znalazły się w koszu tylko dlatego że nie pisała o tym GW.
Moim zdaniem cenzorzy powinni działać w przypadku obelg, wycieczek personalnych a zwłaszcza gdy dyskutant nie mając argumentów ucieka w stronę przypisywania adwersarzowi cech negatywnych lub insynuuje jakieś uczynki lub doświadczenia o których nie ma pojęcia, mówiąc krótko w przypadku ataków personalnych. Prawda nas wyzwoli więc tak długo jak dyskutanci wymieniają poglądy to jeeli dyskusja porusza jakieś bolesne dla strony sprawy to dla cenzora nie ma w niej miejsca.Z całym szacunkiem Januszu fakty przeczą słowom o bezstronności administracji w niektórych sprawach jesteście nadwrażliwi, ale to drobiazg. Lubię Wasze forum i ciągle mam dylemat czy napisać to co myśle i zostać wyrzuconym czy rżnąć głupa a swoje myśli i doświadczenia zostawić dla siebie. |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2013-04-02, 15:35
|
|
|
| sum napisał/a: | | Och Januszu łza mi się w oku zakręciła jak tą inicjatywą oddolną przypomniałeś mi młode lata |
Widzisz tradycja w narodzie nie zginęła | sum napisał/a: | | ja doskonale rozumiem potrzebę moderowania | . i dlatego nazywasz ja faszyzmem albo i jeszcze gorzej . | sum napisał/a: | | dlatego nie podoba mi się gdy zamyka się lub utrudnia dostęp do wątku który porusza bolesną dla niektórych ale jednak prawdę |
Do wątków o kamperowaniu, technice czy podróżach nikt dostępu nie utrudnia a to forum jest właśnie temu poświęcone. | sum napisał/a: | | gdy miłemu naszemu sercu koledze który zostaje w dyskusji rozjechany jak g..o w koleinie i brak mu argumentów to zamykamy watek. |
Ale masz dalej możliwość babrania się w tej koleinie na PW. Mało kogo obchodzi Twoja wewnętrzna walka z wrogiem. Interesują nas natomiast Twoje dokonania podróżnicze.
| sum napisał/a: | | nie rozumiem dlaczego wyrzucono mój ostatni wpis który opisywał jak partie odwracają uwagę od istotnych problemów |
Bo to forum nie o partiach. Po udzielaj się na forach PO,PIS, PSL, SLD, SP, PJN i 150 innych. W internecie jest ich dostatek. | sum napisał/a: | | Były to tylko fakty i odczucia a znalazły się w koszu tylko dlatego że nie pisała o tym GW. |
Bo miały się nijak do tematyki forum i do profilu apolitycznego naszego klubu. | sum napisał/a: | | Lubię Wasze forum i ciągle mam dylemat czy napisać to co myśle i zostać wyrzuconym | .
To chyba byłoby najrozsądniejsze wyjście. Ty miałbyś spokój i spełnienie a my pozbyli byśmy się kłopotu. |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
|
|