Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: Banan
2021-03-17, 11:23
Zakazy kamperowania w PL
Autor Wiadomość
Socale 
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Piwa: 524/637
Wysłany: 2021-03-08, 22:45   

orkaaa napisał/a:
...
to piękne miasto i każdemu polecam aby je zwiedzić.
...

Mi nawet tam żonę ukradli i od razu oddali :diabelski_usmiech
.
yamah napisał/a:
...
w stronę Zawichostu
...

Tam nieco ponad pół wieku temu przyszedł na świat pewien nieznany gość, który mając ledwo ukończone 12 miesięcy o mało nie skończył żywota topiąc się w Wiśle.
To była jednak tylko paniczna hipoteza.
Ów gość mając ledwo ukończone 12 miesięcy postanowił przespać się w budzie psa, któremu nawet jego właściciel a zarazem dziadek owego gościa - podsuwał dzienne żarcie z ostrożnością.
A mały Wojtuś psa zignorował, podszedł bez obaw, zdjął butki/paputki, wlazł do budy i spał sobie w psiejskiej słomie podczas gdy rodzice w panice nie mieli już czego sobie z głowy wyrywać :mrgreen:

Postaw piwo autorowi tego posta

grzegorz_wol 
weteran

Twój sprzęt: Knaus 595 '98
Nazwa załogi: powolniaki
Piwa: 80/64
Wysłany: 2021-03-09, 07:37   

Wątek już niczym rzeka z rwącego potoku płynącego w kierunku zgodnym z grawitacją powoli traci impet. Zaczyna się rozlewać, meandrować. Za chwilkę swe zmącone wody wymiesza w jakimś innym cieku gdzieś w Sandomierzu lub między Rytrem a Piwniczną.

Już chyba wiosna i raczej nie dowiem się nic więcej :ok

Zobaczymy gdzie nam przykręcą w tym sezonie. A przykręcą, zamkną, zakażą na pewno.

Wątek niestety perspektywiczny jest ... to sobie poczekam :lol:

:spoko

LukF 
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO MALIBU I 440 QB
Piwa: 537/420
Wysłany: 2021-03-09, 16:51   

grzegorz_wol napisał/a:
Wątek już niczym rzeka z rwącego potoku płynącego w kierunku zgodnym z grawitacją powoli traci impet. Zaczyna się rozlewać, meandrować. Za chwilkę swe zmącone wody wymiesza w jakimś innym cieku gdzieś w Sandomierzu lub między Rytrem a Piwniczną.

Już chyba wiosna i raczej nie dowiem się nic więcej :ok

Zobaczymy gdzie nam przykręcą w tym sezonie. A przykręcą, zamkną, zakażą na pewno.

Wątek niestety perspektywiczny jest ... to sobie poczekam :lol:

:spoko

Pięknie to podsumowałeś :bigok

smok_wawelski 
weteran

Piwa: 122/77
Wysłany: 2021-03-09, 17:53   

Zgadza się dobrze podsumowane - Wojtka post może być trochę wywołany sandomierską dyskusją ale mój Poprad i pies już nie ma nic do tego ani do topicu wiec leci w kosz będąc tu off topem - bowiem Errare humanum est, sed in errare perseverare diabolicum :ok

Cyryl 
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato Rimor
Piwa: 321/18
Wysłany: 2021-03-09, 21:46   

Socale napisał/a:
orkaaa napisał/a:
...
...

Mi nawet tam żonę ukradli i od razu oddali...

a jest jakieś miasto gdzie zabiorą i już nie oddadzą z miejscami parkingowymi na ten weekend?

Comsio 
Kombatant
weteran cepek

Twój sprzęt: Ducato II 2,5 tdi 670 Eura Mobil
Nazwa załogi: COMSIOWIE
Piwa: 85/421
Wysłany: 2021-03-09, 22:33   

Cyryl napisał/a:
Socale napisał/a:
orkaaa napisał/a:
...
...

Mi nawet tam żonę ukradli i od razu oddali...

a jest jakieś miasto gdzie zabiorą i już nie oddadzą z miejscami parkingowymi na ten weekend?

Akurat na weekend dojedziesz do Stambułu.
Pomaluj na bląnd, zabiorą jak ciepłe bułeczki. :diabelski_usmiech

Socale 
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Piwa: 524/637
Wysłany: 2021-03-09, 23:58   

grzegorz_wol napisał/a:
Wątek już niczym rzeka z rwącego potoku płynącego w kierunku zgodnym z grawitacją powoli traci impet.
...

Ani w wątku ani w rzece, nie ma w tym nic dziwnego. Naturalna rozbieżność, ewolucja rzeki jak i tematu. :bigok
Lecimy dalej. :spoko
Sandomierz 4 lata temu jako punkt w programie niecodziennym wiosennej wycieczki życia dla mojej mamy. Była zachwycona, wspominała swoją młodość, uniesienia serca, ochy i achy. Gdzieś tam kiedyś w końcu uległa i wyklułem się ja, w Zawichoście właśnie. Dlatego osobiste skojarzenia opisałem na wywoławcze hasło, ale by zespolić z tematem muszę dopisać, że w Zawichoście nocowaliśmy bez zakazu, z przyjaznym przyzwoleniem właścicieli przyjaznego terenu i nawet jakby prąd byłby potrzebny to nie ma problemu, "damy z kuchni". To był parking hotelu tuż przed wjazdem na prom.
Pozdrawiam tych Państwa i im dziękuję.

Durda.jpg
Plik ściągnięto 14 raz(y) 185,12 KB

suzu4x4 
stary wyga

Twój sprzęt: Kamper
Piwa: 15/1
Wysłany: 2021-03-10, 21:19   

z innej beczki, może nie tylko same zakazy nasz czekają tylko niektórzy dostrzegą potencjał rozwoju naszej formy turystyki.

jest światełko w tunelu :roll:

https://podroze.gazeta.pl/podroze/7,114158,26867968,tatrzanski-park-narodowy-idzie-z-duchem-czasu-planuje-stworzenie.html#s=BoxOpImg3

ZbigStan 
Kombatant

Twój sprzęt: Frankia I 65 SD
Nazwa załogi: Taborygenii, fani Frani.
Piwa: 1003/305
Wysłany: 2021-03-10, 21:45   

Dobrze by było aby wraz z tunelam do Zakopanego uruchomiono kanperparki. Pozdrawiam.
Narty, Włochy 2020

yamah 
weteran

Twój sprzęt: CARTHAGO CHIC-S plus
Piwa: 266/109
Wysłany: 2021-03-10, 22:22   

Socale napisał/a:

Mi nawet tam żonę ukradli i od razu oddali :diabelski_usmiech
.
yamah napisał/a:
...
w stronę Zawichostu
...

Tam nieco ponad pół wieku temu przyszedł na świat pewien nieznany gość, który mając ledwo ukończone 12 miesięcy o mało nie skończył żywota topiąc się w Wiśle.
To była jednak tylko paniczna hipoteza.
Ów gość mając ledwo ukończone 12 miesięcy postanowił przespać się w budzie psa, któremu nawet jego właściciel a zarazem dziadek owego gościa - podsuwał dzienne żarcie z ostrożnością.
A mały Wojtuś psa zignorował, podszedł bez obaw, zdjął butki/paputki, wlazł do budy i spał sobie w psiejskiej słomie podczas gdy rodzice w panice nie mieli już czego sobie z głowy wyrywać :mrgreen:

:ok Po dzień dzisiejsze snują tą opowieść bajarze na Przyczółku i deptaku Plażowa w Zawichoście :dziadek: z puentą jak małego Wojtusia w wielki świat porwali :bigok ...sam słyszałem :chytry ..bo często tam bywam :lol:
A na poważnie..śliczne,spokojne miasteczko z długą tragiczną historią,warte odwiedzenia..Polecam :spoko
"Socale" toś ty ziomal :shock: :lol:

maciejstraus 
doświadczony pisarz
Maciek Straus

Twój sprzęt: VW Grand California 600
Piwa: 17/9
Wysłany: 2021-03-11, 01:41   

Ja dodam ze swojej branży hotelowej, że w tym roku sporo kolegów, którzy też mają hotele, planują lub realizują mini camper parki, które mają być zachętą do odwiedzenia obiektu i skorzystania z jego usług i oferty turystyki aktywnej, wodnej.

Wydawało się to lekką utopią ale hotelarze dostrzegli potencjał w czasach covid19.

Zobaczymy na ile będzie to tylko chwilowy zachwyt a na ile stanie się to pewnym dodatkiem w hotelu jak ładowarka dla samochodów elektrycznych.

:ok

grzegorz_wol 
weteran

Twój sprzęt: Knaus 595 '98
Nazwa załogi: powolniaki
Piwa: 80/64
Wysłany: 2021-03-11, 08:10   

Maciej ale to tak działa. Jedzie się kamperem a jak zobaczy się fajnie wyposażony hotel to potem odwiedza się będąc zwykłym turystą. Ja tak "odkryłem" np. hotel w Polanicy.

Jesienią kiedy pogoda niepewna to nie chce się jeździć kamperem. Babę wciąga gabinet spa a ja w basen albo inną bazę sportową hotelu.

Tam gdzie ktoś potraktuje kamperowców jako potencjalnych przyszłych gości to zwykłe działanie marketingowe. Ludzie mają kampery za setki tysięcy, ci co wydają parę stów dziennie na wynajem też do biednych nie należą. Jakaś część z kamperówców to po prostu zasobny portfel. I do tego jeszcze lubiący podróżować czyli dla branży to klient idealny.

Mnie nie wkurzają tak bardzo lokalne zakazy postoju jak to o czym poinformował Tadeusz.

W tym kraju wydaje się pierdyljony na pierdy a nasz (kamperowy) głos jest słyszalny na takim właśnie poziomie. Punkty serwisowe powinny być co ileś kilometrów na każdej autostradzie.

Może łatwiej by było mi zrozumieć wtedy dlaczego w naszym kraju są aż tak drogie.

maciejstraus 
doświadczony pisarz
Maciek Straus

Twój sprzęt: VW Grand California 600
Piwa: 17/9
Wysłany: 2021-03-11, 09:30   

grzegorz_wol napisał/a:
Maciej ale to tak działa. Jedzie się kamperem a jak zobaczy się fajnie wyposażony hotel to potem odwiedza się będąc zwykłym turystą. Ja tak "odkryłem" np. hotel w Polanicy.

Jesienią kiedy pogoda niepewna to nie chce się jeździć kamperem. Babę wciąga gabinet spa a ja w basen albo inną bazę sportową hotelu.

Tam gdzie ktoś potraktuje kamperowców jako potencjalnych przyszłych gości to zwykłe działanie marketingowe. Ludzie mają kampery za setki tysięcy, ci co wydają parę stów dziennie na wynajem też do biednych nie należą. Jakaś część z kamperówców to po prostu zasobny portfel. I do tego jeszcze lubiący podróżować czyli dla branży to klient idealny.

Grzegorz ja to wiem i kilku kolegów co też mają hotele, też się powoli orientują.

Ja jestem orędownikiem takich inwestycji i zachęcam innych hotelarzy aby tworzyli chociaż punkty serwisowe abyśmy mogli podróżować z większym komfortem a nie zastanawiać się, gdzie zrzucić wodę, gdzie ją pobrać czy na stacji benzynowej pozwolą nam napełnić wodę ;)

Podsyłam link do artykułu branżowego na portalu Horeca Travel & MICE:
https://www.horecabc.pl/j...ngowa-w-polsce/

suzu4x4 
stary wyga

Twój sprzęt: Kamper
Piwa: 15/1
Wysłany: 2021-03-11, 09:37   

maciejstraus napisał/a:
grzegorz_wol napisał/a:

Grzegorz ja to wiem i kilku kolegów co też mają hotele, też się powoli orientują.

Ja jestem orędownikiem takich inwestycji i zachęcam innych hotelarzy aby tworzyli chociaż punkty serwisowe abyśmy mogli podróżować z większym komfortem a nie zastanawiać się, gdzie zrzucić wodę, gdzie ją pobrać czy na stacji benzynowej pozwolą nam napełnić wodę ;)

Podsyłam link do artykułu branżowego na portalu Horeca Travel & MICE:
https://www.horecabc.pl/j...ngowa-w-polsce/

uważam że pomysł super.

choć najbardziej lubię biwakować na łonie przyrody ale z takiej oferty bym też chętnie skorzystał.
Zamiast robić serwis na parkingu na autostradzie z chęcią zajechałbym pod dobry hotel, zrobił serwis i przy okazji skorzystał z basenu sauny czy hotelowego spa dla żony.
szczególnie w czasie jesień /zima gdzie dni są krótkie a hotele nie mają obłożenia.

rjas 
stary wyga

Twój sprzęt: Chausson 720 Titanium
Piwa: 23/13
Wysłany: 2021-03-11, 10:51   

Fajnie popełniony artykuł :ok Szacunek za chęci i propagację naszego stylu życia.
Na dzień dzisiejszy jest tylko problem polegający na tym, że zbyt mała ilość ludzi widzi w tym potencjał i w związku z tym pewnie niewielu hotelarzy zdecyduje się na taki krok, a szkoda...
Ale bądźmy dobrej myśli. W końcu widać światełko w tunelu...

Odpowiedz do tematu