Kształt i forma nowoczesnego forum internetowego . ANKIETA |
Jak wyobrażasz sobie najlepszą formę CT ? |
Posty i tematy związane tylko z kamperem i podróżami |
|
51% |
[ 42 ] |
Posty i tematy zawierające sprawy kamperowe , podróżnicze i społecznościowe |
|
48% |
[ 39 ] |
|
Głosowań: 81 |
Wszystkich Głosów: 81 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
Cyryl
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato Rimor
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Paź 2009 Piwa: 316/17 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2013-04-02, 16:42
|
|
|
sum napisał/a: | ... i ciągle mam dylemat czy napisać to co myśle i zostać wyrzuconym czy rżnąć głupa a swoje myśli i doświadczenia zostawić dla siebie. |
a mi się wydaje, że nie myślisz podczas pisania i to byłoby chyba lepsze.
bo jak rzeczywiście to co piszesz jest Twoimi przekonaniami, to lepiej jednak rżnij głupa.
według mnie to lepsze dla Ciebie i dla forum. |
|
 |
slawwoj
Kombatant
Twój sprzęt: Laika x695 Ford
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Sie 2012 Piwa: 142/305 Skąd: Bielsk Podlaski
|
Wysłany: 2013-04-02, 17:52
|
|
|
A może da sie zrobić listę wątków ignorowanych.
Może to dałoby jakiś pogląd w temacie. |
|
|
|
 |
slawwoj
Kombatant
|
Wysłany: 2013-04-02, 17:57
|
|
|
Elwood napisał/a: | Adasiu i Szymku czy tak trudno zrozumieć, że w dobie wszechobecnej agresywnej informacji człowiek ma coraz częściej ochotę do ucieczki w jakiś zakamarek, który wolny będzie od wszelkiej propagandy, chamstwa, osobistych wycieczek, wyimaginowanych problemów, nieuczciwości i pyskówek. Jednym z takich miejsc może być forum tematyczne. Moim osobistym zdaniem źle się dzieje, że to forum zaczyna przybierać kształt trybuny sejmowej i ewoluuje w kierunku społecznościowym. Rozumiem, że ludziom potrzebne są igrzyska. Szkoda tylko, że odbywają się one na tym forum. Jest nas wielu, którzy zaczynają się zastanawiać nad sensem dalszego funkcjonowania na tym forum, nad sensem pisania o sprawach związanych z podróżami, nad pomocą w odkrywaniu ciekawych miejsc. Stworzenie relacji zajmuje sporo czasu i wysiłku, praca nad wizerunkiem CT czy PTTCC jako organizacjami kamperowymi to nie to samo co toczenie dyskusji na tematy polityczne czy światopoglądowe. To ciężka praca. Wiem, że zaliczam się do pokolenia, które Wy uważacie za relikt przeszłości. Do pokolenia, które nie miało możliwości uczęszczania do szkół w wolnej Polsce, dla którego nauka języka obcego była nikomu niepotrzebną stratą czasu, a perspektywa posiadania własnego kampera i podróże nim za żelazną kurtynę nie mieściła się w naszej wyobraźni. Jesteśmy pokoleniem któremu wpajano do głowy wyższość ekonomii politycznej socjalizmu nad ekonomią kapitalizmu. Ale jesteśmy także pokoleniem, które wraz z naszymi rodzicami i dziadkami wywalczyło naszym dzieciom warunki do życia w wolnym kraju.
Przykro czyta się Wasze posty będące prywatnymi wycieczkami w stronę ludzi mających zazwyczaj trochę więcej lat od Was i inne od Waszego zdanie, ceniących inne wartości i chcących coś zrobić dla pasjonatów kamperów. Doprowadzacie do tego, że wiele osób w tym i ja zastanawiamy się nad sensem dalszej jakiejkolwiek działalności na rzecz tego forum w kształcie takim jakim jest obecnie |
Podpisuje się jako młody obiema rękoma i nogami.
Ja dołączając do tego forum w zeszłym roku miałem nadzieję że znajdę tu ciszę od polityki i kleru. |
|
|
|
 |
Tadeusz
Administrator CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Lis 2007 Piwa: 1595/2326 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 2013-04-02, 18:07
|
|
|
slawwoj napisał/a: | Ja dołączając do tego forum w zeszłym roku miałem nadzieję że znajdę tu ciszę od polityki i kleru. |
To wytłumacz mi dlaczego zapisałeś się do grupy w której ludziska chcą o tym rozmawiać?
Przecież pozostali nawet nie mogą tego widzieć.
Forum spełnia wymagania o których piszesz. Dla uparciuchów założyliśmy zamknięty kącik, żeby sobie gawędzili o polityce nie drażniąc takich ja TY.
Ale Ty zapisałeś się tam i narzekasz.
Ni cholery z tego nie rozumiem. |
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze.
Ks. Jan Twardowski.
 |
|
|
|
 |
slawwoj
Kombatant
|
Wysłany: 2013-04-02, 18:10
|
|
|
Ja też nic z tego nie rozumiem.
Zdaje się że nigdzie nie zapisywałem do żadnej grupy na forum poza CT Podlasie.
ZHP za młodych czasów to chyba nic złego ? |
|
|
|
 |
Tadeusz
Administrator CamperPapa

|
Wysłany: 2013-04-02, 18:16
|
|
|
slawwoj napisał/a: | Zdaje się że nigdzie nie zapisywałem do żadnej grupy na forum poza CT Podlasie. |
No właśnie. Sprawdziłem to. Rzeczywiście nie należysz do grupy"od prawego do lewego".
Jeśli tak, to nie widzisz rozmów o polityce.
Nasza głowa, żeby nie pozwolić na przemycanie takich wątków poza tamten dział.
|
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze.
Ks. Jan Twardowski.
 |
|
|
|
 |
gryz3k
Kombatant
Twój sprzęt: Ape 50
Nazwa załogi: gryz3k
Pomógł: 7 razy Dołączył: 06 Wrz 2010 Piwa: 566/303 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
|
Wysłany: 2013-04-02, 21:04
|
|
|
Uśmiałem się z sugestii Suma, że Adam założył ankietę z tajnego polecenia Administracji. To ta jakby sądzić, że Japonia zaatakowała Pearl Harbour za namową Amerykanów |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2013-04-02, 21:14
|
|
|
To jest proste ...Janusz do mnie dzwoni i podaje daty, godziny i treśc postów , ja to musze zapamiętać bo nawet zapisać mi nie wolno ... a reszta to jak w filmach ... i forum sie kręci ... jakie to proste Jeszcze kiedyś wypłynie , że rodziną jesteśmy i co to bedzie ... |
|
|
|
 |
Tadeusz
Administrator CamperPapa

|
Wysłany: 2013-04-02, 21:30
|
|
|
No name napisał/a: | Jeszcze kiedyś wypłynie , że rodziną jesteśmy i co to bedzie ... |
O psiakrew! To miałe być przecież ścisła tajemnica. |
Ks. Jan Twardowski.
 |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2013-04-02, 21:42
|
|
|
Ja napisałem "kiedyś" a Tadziu nie wytrzymał ... |
|
|
|
 |
gino
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Pomógł: 36 razy Dołączył: 29 Mar 2008 Piwa: 639/978 Skąd: ta Radość
|
Wysłany: 2013-04-02, 21:43
|
|
|
ja myślę, że kolega SUM po prostu potrzebuje SWOJEGO WŁASNEGO forum, na którym będzie mógł pisać, co mu ślina na klawiaturkę przyniesie |
_________________ często , wroga z drugiego człowieka tworzy Twój umysł..
a to potrafi zabić wieloletnią przyjaźń ...
#CamperMajstry |
|
|
|
 |
Skorpion
Kombatant Normalny inaczej wariatek stary wyga

Twój sprzęt: Starocie urzadzenie kampero-podobne
Nazwa załogi: Skorpion
Pomógł: 24 razy Dołączył: 17 Lip 2008 Piwa: 274/1281 Skąd: Warszawa

|
Wysłany: 2013-04-02, 21:45
|
|
|
No tego to ja sie nie spodziewalem
Zawsze myslalem ze tu wszyscy sa jedna wielka rodzinka ktora ma ta sama pasje podrozowania kamperkiem . Tu takie kwiatki sie dowiadowywuje |
|
|
|
 |
gryz3k
Kombatant
Twój sprzęt: Ape 50
Nazwa załogi: gryz3k
Pomógł: 7 razy Dołączył: 06 Wrz 2010 Piwa: 566/303 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
|
Wysłany: 2013-04-02, 21:48
|
|
|
Ja od dawna podejrzewałem, że Janusz i Adam to taki .... związek partnerski. Trudny lecz z ukrytym sensem |
|
|
|
 |
|