|
|
|
Zastosowanie LiFePO4 w zabudowie. |
| Autor |
Wiadomość |
reaven22
weteran
Pomógł: 25 razy Dołączył: 19 Mar 2018 Piwa: 124/14 Skąd: WGM
|
Wysłany: Dzisiaj 12:16
|
|
|
| krzlac napisał/a: | | Zagadka polega na tym, że kamper stał od końca wrzedśnia z baterią naładowaną na 90%. Obserwowałem minimalne ubytki jak u Ciebie. W ostatnich dwóch tygodniach zniknęło wszystko. |
Czy akumulator ma maty grzewcze ?
Może jest coś źle skofigurowane i energia rozpłynęła sie na utrzymanie temperatury. |
|
|
|
 |
krzlac
Kombatant

Twój sprzęt: EBAC Traveler na Boxerze L3H2 2,2 120KM
Pomógł: 6 razy Dołączył: 13 Paź 2011 Piwa: 144/6 Skąd: Gowarzewo k/Poznania
|
Wysłany: Dzisiaj 13:27
|
|
|
| marcincin napisał/a: | | ...Gdzie obserwowałeś te minimalne ubytki? |
Ubytki obserwowałem na aplikacji. Przy każdym sczytaniu (co kilkanaście dni) o kilka Ah mniej.
Wczoraj zero, akumulator się wyłączył. Po włączeniu na aplikacji 10,5V, 0Ah i dwa komunikaty.
Pierwszy: wyłączenie z powodu zbyt niskiego napięcia ogniw (2,65 V). Drugi: ochrona przed ładowaniem niska (temperatura). Nie mam maty grzewczej. Wczoraj podgrzałem wnętrze kamera farelką i naładowałem aku do 50%. Odłączyłem plus akumulatora (wyłącznikiem-bezpiecznikiem)
i odłączyłem wyłącznikiem solary od od regulatora. Akumulator pozostawiłem włączony. Będę obserwował. |
_________________ WYPRAWY NIE TYLKO WĘDKARSKIE
http://www.wilex.com.pl
 |
|
|
|
 |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 246/618 Skąd: z głębokiego buszu
|
Wysłany: Dzisiaj 13:30
|
|
|
| krzlac napisał/a: | | i odłączyłem wyłącznikiem solary od od regulatora. |
mnie wysysał prąd regulator podłączony do aku. |
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
 |
|
|
|
 |
marcincin
stary wyga

Twój sprzęt: Benimar Tessoro 442 NK - 2019
Nazwa załogi: MIK
Pomógł: 3 razy Dołączył: 03 Sty 2013 Piwa: 50/36 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Dzisiaj 15:03
|
|
|
| krzlac napisał/a: | | marcincin napisał/a: | | ...Gdzie obserwowałeś te minimalne ubytki? |
Ubytki obserwowałem na aplikacji. Przy każdym sczytaniu (co kilkanaście dni) o kilka Ah mniej.
Wczoraj zero, akumulator się wyłączył. Po włączeniu na aplikacji 10,5V, 0Ah i dwa komunikaty.
Pierwszy: wyłączenie z powodu zbyt niskiego napięcia ogniw (2,65 V). Drugi: ochrona przed ładowaniem niska (temperatura). Nie mam maty grzewczej. Wczoraj podgrzałem wnętrze kamera farelką i naładowałem aku do 50%. Odłączyłem plus akumulatora (wyłącznikiem-bezpiecznikiem)
i odłączyłem wyłącznikiem solary od od regulatora. Akumulator pozostawiłem włączony. Będę obserwował. |
Przy małych prądach BMS nie jest w stanie poprawnie określić poziomu naładowania - pewien obraz może dać porównanie napięć na celach/akumulatorze wg takiej tabelki: tabela napięć LiFePO4
BMS przy normalnym użytkowaniu w trakcie kamperowania pokazuje w miarę dobrze. |
_________________ Marcincin
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|