|
Polecane kampingi na Pomorzu z widokiem na morze :-) |
| Autor |
Wiadomość |
GregdeWal
stary wyga

Twój sprzęt: ALIELIDOMEK IV - Globebus I2
Nazwa załogi: GA2E
|
Wysłany: 2013-08-27, 15:28
|
|
|
Osz kruca bomba... Rzeczywiście! Wybaczcie mi proszę! ... Żadnych złych zamiarów nie miałem
Chodzi o ośrodek Na Wydmie... Ja stałem zaraz po prawej za bramą - od strony jeziora
Pozdrawiam |
_________________ Navigare necesse est, vivere non est necesse
Historia ALIDOMKU I
Wypociny nałogowca
 |
|
|
|
 |
Funio
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Już nie Karman Gipsy na T4 - "Cygan"
Nazwa załogi: Kat&Fun czyli Kasia i Funio
|
Wysłany: 2013-09-04, 16:48
|
|
|
| majsterus napisał/a: |
żadnych pól takowych nie mogę polecić, mimo, że byłem na kilku... bo takich nie ma, |
Byłeś na czymś czego nie ma?
I to kilku!krotnie?
Może bierz połowę...
Temat działu to "Polecane..." a nie "25 metrów od plaży gratis w Chorwacji..."
A nasze morze faktycznie piękne jest.
Bez obrazy... |
_________________ Jeżeli osiągnięcie czegoś wymaga czasu nie rezygnuj, czas i tak płynie. |
|
|
|
 |
inhalt
zaawansowany

Twój sprzęt: znowu tylko namiot
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Sie 2012 Piwa: 9/3 Skąd: Kaszuby
|
Wysłany: 2013-09-05, 20:53
|
|
|
Jakoś od dłuższego czasu obserwuję na Bałtykiem duży zozrzut cenowy w zależności od lokalizacji. Tak jest ze wszystkim: kwaterami, obiadami, kempingami... Jakoś Jurata jest droższa od całej reszty, nieco tańszy Hel, Jastarnia, Jastrzębia. Ale wystarczy pojechać kilka kilometrów za Karwię i ceny są o kilkadziesiąt procent niższe (np. kwatera po 35 zł od osoby zamiast 50-60 zł) mimo, że plaża wygląda identycznie. Trochę to dziwne, ale prawdziwe.
No i biorąc pod uwagę te anomalie cenowe mogę polecić nowopowstały wakacyjny (sezonowy) kemping na Helu: http://www.tanienoclegina...el-camping.html Jest zlokalizowany w samym centrum (wjazd od strony Polomarketu, który wszyscy mijamy wjeżdżajac do miasteczka), do plaży nad zatoką bardzo blisko, do centrum też. Plaża morska odległa podobnie jak z całego Helu.
Byłem tam tydzień w minione już wakacje i byłem zadowolony. Nie jest to moze obiekt wielogwazdkowy, ale ma wszystko co potrzebne. Bylo spokojnie i jak ktoś jest z dziećmi jak ja to nie musi daleko chodzić, bo plac zabaw za płotem, stołówka z tanimi obiadami w budynku szkoły przy której jest kemping itd. Wszystko pod ręką.
Oczywiście kemping w mieście (Hel to takie miasto jakie jest, ale jednak nie wioska nad jeziorem i ciszy oraz zapachu sosny nie będzie) nie może być urokliwy jak zatoczka na Kaszubach, ale ja byłem zadowolony. Miałem ze sobą łódkę i spokojnie ręcznym wózkiem dociągałem ja do plaży i stamtąd startowałem, a to się dla mnie liczy.
No ważne - cena! Jak na Hel to atrakcyjna, bo za zestaw z załogą 2+2 (a kilka dni 2+3) płaciłem 55 zł na dobę z prądem i nielimitowanymi prysznicami z ciepłą wodą. |
|
|
|
 |
Socale
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 523/632 Skąd: Gubin
|
Wysłany: 2013-09-05, 21:30
|
|
|
Wiemy Inhalcie, znamy
Dziękujemy.
Zapowiada się całkiem przyjaźnie.
http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=15936 |
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
 |
|
|
|
 |
Spablo1
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Mój kamper z pewnością już gdzieś jest :)
Nazwa załogi: Pyrki
|
Wysłany: 2013-09-05, 22:00
|
|
|
No tak, ale Ty polecasz kemping z widokiem na Zatokę Gdańską, a temat dotyczy kempingów z widokiem na morze |
|
|
|
 |
inhalt
zaawansowany

Twój sprzęt: znowu tylko namiot
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Sie 2012 Piwa: 9/3 Skąd: Kaszuby
|
Wysłany: 2013-09-06, 20:14
|
|
|
No ... widok na morze też jest - tylko trzeba się przejechać rowerkiem z 1,5 km. Ale za to ścieżka po dawnych koszarach wojskowych jest ładnie utwardzona płytami betonowymi i nawet z małymi dziećmi dobrze się jedzie na morską plażę.
Mnie się w kazdym razie podobało i ani razu nie usłyszałem od szefa tego interesu marudzenia, że oprócz auta i przyczepy kempingowej zawlokłem tam jeszcze podłodziówkę z katamaranem. Ogólnie podejście do klienta jest ok. Czekam aż wykopią tam basen geotermalny :-) |
|
|
|
 |
krzysztofCz
weteran
Twój sprzęt: Frankia 460A Fiat Talento 1,9D 1992
Pomógł: 4 razy Dołączył: 20 Wrz 2009 Piwa: 49/56 Skąd: z nad morza
|
Wysłany: 2013-09-07, 07:46
|
|
|
| inhalt napisał/a: | | No ...oprócz auta i przyczepy kempingowej zawlokłem tam jeszcze podłodziówkę z katamaranem... |
Auto+przcepka+podłodziówka= jak Ty to wszystko zawlokłeś |
_________________ I NIE ŻAL NIC...
I ŻAL TAK WIELE...
/NIEMEN/ |
|
|
|
 |
zbychu
weteran
Twój sprzęt: Arca M699GLT Fiat
Pomógł: 3 razy Dołączył: 06 Sty 2010 Piwa: 19/9 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: 2014-03-11, 23:15
|
|
|
| odświeżając temat , szukam miejsca dla kamperka , spokojnego w Kołobrzegu od 1 IV , blisko morza , czy ktoś widział, czy ktoś słyszał , a może tam był ? |
_________________ ZBYSZEK I STASIA
 |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
Pomógł: 31 razy Dołączył: 06 Cze 2013 Piwa: 475/981 Skąd: Ooo
|
Wysłany: 2014-03-12, 06:53
|
|
|
| Spokojnego w K gu?? Niemożliwe Przy morzu Baltic camping. Drogo ale profesjonalnie. Drugie fajne miejsce bez prądu itd. Za Dźwirzynem na mierzei między jeziorem Resko a morzem 20zł za dobę Zadzwoń lub mail po 11.00 |
| Ostatnio zmieniony przez Bronek 2014-03-12, 10:41, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
krzysztofCz
weteran
|
Wysłany: 2014-03-12, 07:48
|
|
|
| zbychu napisał/a: | | odświeżając temat , szukam miejsca dla kamperka , spokojnego w Kołobrzegu od 1 IV , blisko morza , czy ktoś widział, czy ktoś słyszał , a może tam był ? |
Od wschodu lotnisko w Podczelu, przy ścieżce rowerowej. Od zachodu ul. Zachodnia, między K-giem a Grzybowem, parę metrów od plaży, też przy ścieżce. To drugie miejsce było już opisywane. Oczywiście te miejsca są bez wygód, ale za free |
I ŻAL TAK WIELE...
/NIEMEN/ |
|
|
|
 |
Endi
Kombatant

Twój sprzęt: LaLunia II / Mobilvetta K-yacht MH 85
Nazwa załogi: PaPi Team
Pomógł: 18 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Piwa: 311/484 Skąd: Kołobrzeg
|
Wysłany: 2014-03-12, 09:01
|
|
|
Kamping Baltik jest czynny dopiero od 15 IV.
W strefie uzdrowiskowej ul. Kasprowicza jest parking płatny. Często widuję tam kampery. Możliwość podłączenia do prądu, woda. Strefa uzdrowiskowa, bliziutko do morza i centrum.
N 54.18242 / E 15.58048
Trochę dalej na ul Zdrojowej róg Rodziewiczówny jest drugi parking / olbrzymi prywatny plac / płatny tylko w sezonie.
N 54.18321 / E 15.56674
Jest jedno takie super miejsce ale to wszystko jeszcze pozamykane |
_________________ Najpiękniejsze hobby świata ! |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
|
|
|
|
 |
krzysztofCz
weteran
|
Wysłany: 2014-03-12, 12:39
|
|
|
| Endi napisał/a: | Kamping Baltik jest czynny dopiero od 15 IV.
W strefie uzdrowiskowej ul. Kasprowicza jest parking płatny. Często widuję tam kampery. Możliwość podłączenia do prądu, woda. Strefa uzdrowiskowa, bliziutko do morza i centrum.
N 54.18242 / E 15.58048
Trochę dalej na ul Zdrojowej róg Rodziewiczówny jest drugi parking / olbrzymi prywatny plac / płatny tylko w sezonie.
N 54.18321 / E 15.56674
Jest jedno takie super miejsce ale to wszystko jeszcze pozamykane |
Andrzej, ja dałem przykłady miejsc za free . A tak na marginesie... zanim w sezonie rozjedziemy się w różne strony świata, to może byśmy my kołobrzeżanie gdzieś się spotkali wiosennie . Już nas tu trochę jest |
I ŻAL TAK WIELE...
/NIEMEN/ |
|
|
|
 |
Endi
Kombatant

Twój sprzęt: LaLunia II / Mobilvetta K-yacht MH 85
Nazwa załogi: PaPi Team
Pomógł: 18 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Piwa: 311/484 Skąd: Kołobrzeg
|
Wysłany: 2014-03-12, 13:55
|
|
|
| Bronek napisał/a: | | W ośrodku DORIS blisko w/w parkingu przy amfiteatrze, był mały kameralny zlocik kamperów rok temu |
To było w 2012 r spotkanie, które zorganizowałem z okazji 5-lecia CCSz-czecin na terenie ośrodka "Doris". Było 25 załóg.
| krzysztofCz napisał/a: | | może byśmy my kołobrzeżanie gdzieś się spotkali wiosennie |
Dobry pomysł jestem ZA
- port jachtowy lub... może u szwagierki Bronka w Doris ??
jestem otwarty na wszelkie propozycje |
_________________ Najpiękniejsze hobby świata ! |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
|
Wysłany: 2014-03-12, 16:01
|
|
|
Jeśli u szwagierki , to jak znam życie . Z rodzina to na zdjęciu , ale czemu nie . Jakby pogoda była do du...y to jest basen itd.
Teraz jak i ja jestem posiadaczem , to chętnie pomogę przy organizacji . Kołobrzeg to tylko wczesną wiosna lub jesienią.
Szkoda ,że nie ma wyborów , można by władze podpuścić . W 2007r przed wyborami organizowałem Zlot motocykli HD . I załapaliśmy się na darmowe koncerty , kabarety , dopłate do żarcia i picia . ITD..
|
|
|
|
 |
|
|