Przesunięty przez: janusz 2015-02-01, 20:58 |
Blaszanka |
| Autor |
Wiadomość |
eMWu
stary wyga

Twój sprzęt: 2 x Knaus traveller 595 + 625
Nazwa załogi: Campertrip.pl
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Gru 2010 Piwa: 11/23 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2013-06-07, 15:18
|
|
|
w maluszku na recznym gazie da sie jezdzic nawet po miescie |
_________________ www.campertrip.pl |
|
|
|
 |
dyha
zaawansowany
|
Wysłany: 2013-10-29, 17:54
|
|
|
Jako ,że zdarzyło nam się nocować na kempingach z dala od drzew, słupków czy innych płotów wydumałem sobie ze szkolnego krzesła, płaskownika i kawałka sznurka demontowalną suszarkę na majty i ręczniki.
Urządzenie raczej prymitywne jak wszystko w mojej blaszance ale pierwsze suszenie przebiegło pozytywnie
Zdjęcia z pierwszej fazy produkcji jeszcze trzeba dopracować detale estetyczne
P1080031 (Kopiowanie).JPG
|
 |
| Plik ściągnięto 63 raz(y) 107,78 KB |
P1080035 (Kopiowanie).JPG
|
 |
| Plik ściągnięto 40 raz(y) 74,87 KB |
|
|
|
|
 |
janus
weteran

Twój sprzęt: Pössl 4F 2,8 idTD "BILA DODAVKA"
Nazwa załogi: DorJanki
|
Wysłany: 2013-10-29, 18:13
|
|
|
Fajny patent, sam rozmyślałem nad czymś co pozwoliłoby suszyć rzeczy kiedy nie mam zamontowanego bagażnika rowerowego.
Ale jest jedno"ale"
Obawiałbym się kontroli policyjnych i przeglądu technicznego. Jest to element trwały i wystający poza karoserię i w dodatku na wysokości zagrażającej pieszemu w razie... |
_________________ Pozdrawiamy:
Dorota i Janusz
www.pozadomem.y0.pl
Jeszcze sporo możemy, ale nic nie musimy! |
|
|
|
 |
piotr1
Kombatant

Twój sprzęt: blaszak ducato w budowie
Nazwa załogi: ewaipiotr
|
Wysłany: 2013-10-29, 18:23
|
|
|
| janus napisał/a: | Fajny patent, sam rozmyślałem nad czymś co pozwoliłoby suszyć rzeczy kiedy nie mam zamontowanego bagażnika rowerowego.
Ale jest jedno"ale"
Obawiałbym się kontroli policyjnych i przeglądu technicznego. Jest to element trwały i wystający poza karoserię i w dodatku na wysokości zagrażającej pieszemu w razie... |
Myślę że nie powinno być problemu przecież lusterka wystają więcej |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 563/753 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2013-10-29, 20:34
|
|
|
| janus napisał/a: | Fajny patent, sam rozmyślałem nad czymś co pozwoliłoby suszyć rzeczy kiedy nie mam zamontowanego bagażnika rowerowego.
Ale jest jedno"ale"
W Niemczech byłby konieczny atest i odpowiedni papierek w schowku u nas jeszcze jest normalnie ale jak długo tego nie wie nikt ...oby jak najdłużej bo inaczej kamperowcy dostaną poważnie po tyłku za te wszystkie kufry, uchwyty , rampy , markizy i wszystko co odstaje i wystaje .... jeszcze jest normalnie |
|
|
|
 |
piotr1
Kombatant

|
Wysłany: 2013-10-29, 20:55
|
|
|
| No name napisał/a: | | janus napisał/a: | Fajny patent, sam rozmyślałem nad czymś co pozwoliłoby suszyć rzeczy kiedy nie mam zamontowanego bagażnika rowerowego.
Ale jest jedno"ale"
W Niemczech byłby konieczny atest i odpowiedni papierek w schowku u nas jeszcze jest normalnie ale jak długo tego nie wie nikt ...oby jak najdłużej bo inaczej kamperowcy dostaną poważnie po tyłku za te wszystkie kufry, uchwyty , rampy , markizy i wszystko co odstaje i wystaje .... jeszcze jest normalnie |
To na markizę w Niemczech trzeba mieć papier |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 563/753 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2013-10-29, 21:08
|
|
|
| piotr1 napisał/a: | [
To na markizę w Niemczech trzeba mieć papier |
U nich to trzeba mieć na wszystko jak się dodaje do oryginalnego , homologowanego fabrycznie auta ... owiewka , spojlerek , kierownica drewniana , alu felgi , inny tłumik końcowy , nie mówiąc o kangurach , progach zewnętrznych , daszkach itp., itd. .... Nic nie wolno przyczepić do auta jeśli nie ma homologacji ... markiza waży i 50 kg to myślisz , że o niej w swych spisach zapomnieli ? Odpowiednie uchwyty też musza mieć kwity , żadnych wydmuszek i przypadków .... tam zrobienie kampera słono kosztuje |
|
|
|
 |
piotr1
Kombatant

|
Wysłany: 2013-10-29, 21:16
|
|
|
Skoro tak mówisz to może i tak jest |
|
|
|
 |
maszakow
Kombatant JAFO? No way ...

Twój sprzęt: jak wygram w totka...
Pomógł: 5 razy Dołączył: 07 Kwi 2009 Piwa: 78/63 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2013-10-29, 21:57
|
|
|
Dycha ... ale wiesz że w trakcie jazdy wszystko szybciej schnie ... musisz zrobić sobie supermocne klamerki.
POmysł fajny lepszy od składanej suszarki w "garażu" . |
_________________ Pozdrawiam, maszakow
 |
|
|
|
 |
dyha
zaawansowany
|
Wysłany: 2015-02-02, 14:31
|
|
|
Oglądając co się teraz wyrabia (buduje) na tym forum ,to ten mój blaszak niejednemu mógłby opony czernić
Jedak z perpektywy nawiniętch kilometrów i miejsc poznanych ta moja "alternatywna"przebudowa przy moich założeniach sprawdziła nam się znakomicie.
Kupując orginalnego kampera te wszyskie klimy.trumy,energobloki czy inne wodotryski dostajemy z dobrodziejstwem inwentarza ,natomiast budując od postaw musiałem sobie odpowiedziedź:
-czy podróżując od kempingu do kempingu jest mi to bezwzględnie potrzebne skoro tego co nie mam w kamperze zapewni mi kempingowa infrastruktura.?
Zapewne naraże się ortodoksom ale wiele czynników zdecydowało że wybraliśmy taką formę wypoczynku i poznawania świata.
Przede wszystkim wędrujemy z naszymi dzieciakami i nie chcieliśmy aby ich jedynym wspomnieniem wakacji było taplanie się w plamie oleju na parkingu między Tirami, a i my lubimy rozwalić wszystkie nasze bambetle ,bujać się w hamaku ,siedzieć pod markizą pić wino i nie martwić się że jak wrócimy to coś zniknie.
Wbrew pozorom przy tak bogatej ofercie kempingów w europie nie jest to wcale skoplikowane,nie zadarzyło się jeszcze nam aby wybrany przez nas kemping nas nie ugościł.
Dzięki temu mogłem uprościć tą moją blaszankę na maksa a zaoszczędzone w ten sposób złotówki przeznaczyć na wojaże,no i ...opłaty za kempingi
Czy coś bym zmienił?
No może orginalną markizę ,bo ten nasz daszek nieco dłużej się rozkłada ale ......w zasadzie na wakacjach nigdzie się nie spieszę
P1060652 (Kopiowanie).JPG tak lubimy |
 |
| Plik ściągnięto 47 raz(y) 219,51 KB |
P1070734 (Kopiowanie).JPG a tak ja lubię |
 |
| Plik ściągnięto 38 raz(y) 111,34 KB |
|
|
|
|
 |
ZEUS
Kombatant

Twój sprzęt: Roller Team Zefiro 285 TL, 121 kW 2025 r.
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Paź 2014 Piwa: 67/71 Skąd: Olimp ?
|
Wysłany: 2015-02-02, 16:02
|
|
|
kol. dyha... chciałem prześledzić Twoją "budowę" od początku, zajrzałem na pierwszą stronę a tu: ZONK załączone zdjęcia/plany? (pomijam oferty internetowe) nie otwierają się, możesz coś z tym zrobić? ciekaw jestem rozwoju tematu, jego chronologii itp... |
_________________ Uśmiech to magia-powstaje z niczego a cuda zdziała
--
moje kampery:
- campervan Peugeot Boxer - 2011 r.
- Chausson Flash 02 - 2011 r.
- CI Elliot 84 XT - 2017 r.
- Weinsberg 600MG - 2019 r.
- Roller Team Zefiro 285 TL - 2025 r.
 |
|
|
|
 |
dyha
zaawansowany
|
Wysłany: 2015-02-02, 18:09
|
|
|
Wiem! Jakiś żabol zeżarł zdjęcia
Nie wszystkie odnalazłem ale od str.3 jest ok.!
Nie jest to tak szczegółowa dokumentacja jak teraz chłopaki wklejają ale i też chwalić się bardzo nie ma czym. |
|
|
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
tom-cio
weteran

Twój sprzęt: samoróbka kamper na blaszaczku
Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Sty 2014 Piwa: 68/144 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 2015-02-02, 21:35
|
|
|
Dyha nie sciemniaj,jest ,jest czym sie pochwalic.A ze nie jest na superbogato? Wazne ze jestnczym jezdzic i zwiedzac |
_________________ moja budowa http://www.camperteam.pl/...hlight=bud%BFet |
|
|
|
 |
voice
weteran Nie licz dni, spraw by to dni się liczyły

Twój sprzęt: Pilote G650 Essentiel
Nazwa załogi: Voice_Band
Pomógł: 5 razy Dołączył: 02 Gru 2012 Piwa: 23/21 Skąd: Ostrów Wielkopolski
|
Wysłany: 2015-02-02, 22:48
|
|
|
| tom-cio napisał/a: | Dyha nie sciemniaj,jest ,jest czym sie pochwalic.A ze nie jest na superbogato? Wazne ze jestnczym jezdzic i zwiedzac |
Dokładnie tak jak mówi Tom-cio ważne że jest czym jeździć i że Ty jesteś zadowolony. Tak to już jest, że budujemy pod siebie. I to jest ta satysfakcja gwarantowana. hehehehe |
|
|
|
 |
Ewanka
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: ... będzie!
Nazwa załogi: 1 + 2 (psy)
|
Wysłany: 2015-09-11, 21:05
|
|
|
Dyha, piwko poleciało za świetny pomysł na budowę kamperka, niebywałą pomysłowość i wytrwałość w realizacji, luz i poczucie humoru!
Nam się marzy właśnie taki blaszak-kamper, jako że miejskie parkingi nam nie straszne, a nie chcemy się jakoś szczególnie rzucać w oczy |
|
|
|
 |
|
|