|
|
Właśnie wróciłem z Chorwacji. UWAGA NA CELNIKÓW! |
Autor |
Wiadomość |
LukF
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO MALIBU I 440 QB
Pomógł: 11 razy Dołączył: 31 Sty 2017 Piwa: 483/396 Skąd: Rybnik
|
Wysłany: 2020-09-09, 14:01
|
|
|
Joko,
Dzięki za info, stanąć i dojechać wiem gdzie i jak bo Park4night pokazuje.
Dziś po obiedzie zaczynamy powrót do domu |
|
|
|
|
 |
LukF
Kombatant

|
Wysłany: 2020-09-12, 15:01
|
|
|
Jesteśmy od wczoraj w domu. Tak jak pisałem w wątku o zamkniętych granicach na Węgrzech, musieliśmy wracać przez Austrię bo nie miałem ochoty robić drogi okrężnej przez Balaton, Budapeszt i potem na Bratyslawę.
I fajnie, że jednak Austria na powrocie bo wagę przy granicy z SLO od strony Mariboru ominąłem jadąc całkiem inną drogą. Natomiast w Czechach remont-budowa nowego mostu na grobli koło Mikulova i związany z tym objazd to dramat. Dramat dla nerwów, cierpliwości i zawieszenia kampera. Czesi z drogami są sto lat za murzynami i nami
Jak bym wiedział, że ten objazd jest taki tragiczny to pojechał bym po staremu: na Brzecław-Reintal-Groskrut i autostrada A5 w Austrii. Znaczy wracając do PL w odwrotnej kolejności
I Czesi będą z tym mostem na grobli macać się jeszcze do końca roku. Lecz znając ich tempo to jakoś mam wątpliwości, że zdążą. No ale jechałem objazdem bo chciałem zobaczyć jak on wygląda.... Kładem warto tam jechać, i tylko takim pojazdem !!! I jeszcze na tym objeździe mają w jednym miejscu ruch wahadłowy sterowany światłami. Zgroza |
|
|
|
|
 |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 194/150 Skąd: Gliwice w przelocie
|
Wysłany: 2020-09-12, 15:38
|
|
|
LukF napisał/a: | ..................
Jak bym wiedział, że ten objazd jest taki tragiczny to pojechał bym po staremu: |
Szkoda ; że tu nie pytałeś
Bo przebudowa i objazd rozpoczeły się dobrze ......przed wakacjami |
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
 |
|
|
|
 |
LukF
Kombatant

|
Wysłany: 2020-09-12, 16:02
|
|
|
Miluś,
Ale ja to wiem. Wiem kiedy zaczęli przebudowę i kiedy planują zakończyć. Przecież infrastruktura drogowa to moje hobby
Napisałem, że jechałem tam "na zwiady". I opisałem swoje odczucia
Ale dzięki za odzew |
|
|
|
 |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 194/150 Skąd: Gliwice w przelocie
|
Wysłany: 2020-09-12, 16:25
|
|
|
LukF napisał/a: |
Ale dzięki za odzew |
Żeby Ci było milej ,że nie tylko Ty wdepnąłeś to napiszę ,że w drodze do Chorwacji / Autostrada D1 Ostrava - Olomouc /GPsa skierowała mnie na.....Prerov . Na początku piękna nowa autostrada potem.......koszmarny przejazd przez środek miasta A za miastem znów piękną mało uczęszczną D1 w kierunku Brna |
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
 |
|
|
|
 |
LukF
Kombatant

|
Wysłany: 2020-09-12, 17:56
|
|
|
MILUŚ napisał/a: | LukF napisał/a: |
Ale dzięki za odzew |
Żeby Ci było milej ,że nie tylko Ty wdepnąłeś to napiszę ,że w drodze do Chorwacji / Autostrada D1 Ostrava - Olomouc /GPsa skierowała mnie na.....Prerov . Na początku piękna nowa autostrada potem.......koszmarny przejazd przez środek miasta A za miastem znów piękną mało uczęszczną D1 w kierunku Brna |
Miluś,
O tej autostradzie na Prerov/ Kromeriž to wiem. I na ciągłość czekam bardzo. Do szczęścia brakuje 10km przez miasto Prerov. Obecnie nie opłaca się TAM jechać. Lecz jak pisałem, Czesi są sto lat za nami jeśli chodzi o autostrady. Brakujące 10km będzie gotowe koło 2025 roku Szkoda słów
Dodam jeszcze, że aktualnie przejazd przez Wiedeń autostradą z kierunku od Brna na południe na Gratz jest mocno korkujacy się. I to w obu kierunkach!!! Powodem jest przebudowa odcinka tej autostrady w samym centrum w okolicach węzła Knoten. Termin ukończenia: koniec 2022r.... Niby są 3 pasy w każdą stronę lecz w godzinach szczytu jest słabo. Pół godziny dodatkowo trzeba doliczyć do normalnego czasu lub nawet więcej |
|
|
|
|
 |
Piciu
początkujący forumowicz
Nazwa załogi: Piciu&Kasia
|
Wysłany: 2021-08-09, 14:47
|
|
|
voice napisał/a: | Panowie jestem dojechałem na camp Płytka vala wyspie Murter koło Betiny.
Camping dość pełny, po drodze postuj jednodniowy nad balatonem granice puste bez żadnych problemów. Na granicy w CRO stałem około 30 minut, bo była burza i gościowi co włączył komputer by sprawdzić formularz Enter Croatia to wyłączyli prąd. Ot tak.........
Parę dni tutaj i wybieram się na wyspę Supetar którą opisywał Socale.
Jak jakieś pytania to piszcie
Dla zainteresowanych cennik |
Hej
polecimy ten sam kierunek CRO i nawet kamping chyba
zdaj relacje z Kampingu w Supetar proszę |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|