|
polecacie może jakiś kamping w chorwacji |
| Autor |
Wiadomość |
jelonka
trochę już popisał

Twój sprzęt: Fendt Saphir 450 - też śliczna :))
|
Wysłany: 2011-06-23, 02:35
|
|
|
karol8382, na Mazurach płaciliśmy (w 2008 ) 56zł za 2os+dziecko+mała przyczepka+autko sanitariat średnie, notoryczny brak papieru i zimna woda wieczorem..........a w Chorwacji miesiąc później 10 Euro...........sanitariaty średnie ale papier i ciepła woda były
w tym roku mamy tam ustalone ok 18euro za w/w zestaw.
wszystko w cenie: plac 10metrów od morza, wc-ty, prysznic, woda, prąd i........... wino od gospodina.............figi, rozmaryn i liscie laurowe do bólu i piękna pogoda....
Naprawde nie musimy jeździc na Mazury aczkolwiek przepiękne są...no i te szanty............ech...........z drugiej strony niepewna pogoda, plagi komarów
jest dużo za i przeciw na Mazury droga masakra, do Chorwacji dalej ale lepsza droga
wracając do tematu:
jadąc na CRO 27 euro płacimy za noc po drodze w plitvicach i takie sanitariaty są
edit:
dopłata za prysznic 0,50Eur zdarzyła mi się az za prysznic we Włoszech ale tam Camping kosztował aż 4 euro za nasz zestaw (półwysep Gargano)
pozdrawiam
IMG_1880.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 4951 raz(y) 40,59 KB |
IMG_1882.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 4951 raz(y) 29,98 KB |
IMG_1883.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 104 raz(y) 36,17 KB |
|
|
|
|
 |
olcha20
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Brak :( Aktualnie przyczepa
Pomógł: 3 razy Dołączył: 16 Lis 2010 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Sosnowiec
|
Wysłany: 2011-06-23, 09:53
|
|
|
| jelonka napisał/a: | | a w Chorwacji miesiąc później 10 Euro |
| jelonka napisał/a: | | kosztował aż 4 euro za nasz zestaw |
Kurde, zaraz się okaże że w Cro, czy ITY dopłacają do pobytu....
Studiuje temat, bo chyba jednak zmiana planów, i podążę śladem Martina, (czyli zamiast Bałtyki najpierw Węgry, ale potem raczej ITY, a w powrotnej drodze CRO na parę dni, chcę zobaczyć jak najwięcej aby sobie jakieś zdanie wyrobić na kolejne sezony)
I jakbym nie patrzył, to Lipiec Sierpień (Bo rozumiem, że nie porównujemy szczytu sezonu w PL z początkiem Listopada w ITY ) to poniżej 50E za zestaw na kampingu w ITY, to trzeba się już ciut pogimnastykować... (3 osoby dorosłe, 2 dzieci +kamp) a poniżej 40E to już sporo trzeba się naszukać, ale czy będzie miejsce?
Pytanie do stałych bywalców w tych rejonach: Czy campingi są generalnie w tych samych cenach (tak jak setki campingów w necie) czy na miejscu są mniej prężnie zorganizowane? - Czy większość generalnie jest w necie?
Spędziłem jakieś 3 dni na http://www.eurocamps.net/...5e7c82c11bc078f i na http://pl.camping.info/kempingi i przejrzałem naprawdę wszystkie w rejonach które chciałbym odwiedzić.... |
|
|
|
 |
olcha20
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Brak :( Aktualnie przyczepa
Pomógł: 3 razy Dołączył: 16 Lis 2010 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Sosnowiec
|
Wysłany: 2011-06-23, 10:10
|
|
|
I planuje wrzucić na forum coś takiego, (efekt w sumie siedzenia na tych stronach wpisana mała część) może się komuś przyda, tylko jeszcze muszę obrobić, poprawić nazwy... dodać adres stronki, etc.
Acha - w zestawieniu dodawałem sobie tylko te tańsze, jak widziałem cenę na starcie 10E od osoby, + reszta.,. to odpuszczałem od razu.... |
|
|
|
 |
jelonka
trochę już popisał

|
Wysłany: 2011-06-23, 12:09
|
|
|
olcha20,
łobuzie nie wyrywaj z kntekstu- pisałam 10 euro w 2008. teraz mamy 18 wynegocjowane .
Fakt- trza sie było naszukać i pozostać wiernym żeby tę cenę uzyskać ale... każdemu wolno
a 4 euro pdałam raczej w kontekście akceptowalności dopłat za prysznic czy wucety ponieważ czasem słyszymy za wszystko płaciliśmy np 60zł ale prysznic na żetony alebo sikanie po 1,50zł |
|
|
|
 |
piotreksylwia
zaawansowany

Twój sprzęt: Mitsubishi L300 EURO MOBIL
Nazwa załogi: Biała Mewa
|
Wysłany: 2011-06-23, 13:34
|
|
|
Jelonka możesz podać dokładniejsze namiary na kempingi w Chorwacji i Włoszech o których piszesz:ok |
|
|
|
 |
jelonka
trochę już popisał

|
Wysłany: 2011-06-23, 14:05
|
|
|
Okolice od Biogradu w dół : szukajcie małych kampingów w ogródkach przy morzu
może nie ma na nich basenów, dyskotek, restauracji i elegancji-Francji ale jest cisza, spokój, mało ludzi i generalnie blisko morze. małe kampingi sa zdecydowanie tańsze Włochy - przeprawa promem z Chorwacji do Bari z Bari kierujcie się w górę do San Giovanni Rotondo . Odbijasz w prawo do Manfredonii i tam wzdłuż brzegu trzeba poszukać są to często takie dzikie puściueńkie campy totalnie bez wygód rajskie plaże ale...... w weekend z rana nalot tubylców zjeżdżających się całymi rodzinami (dla nas był to SZOK) niezła przygoda |
|
|
|
 |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 36 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 341/86 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2011-06-23, 14:50
|
|
|
| jelonka napisał/a: | | szukajcie małych kampingów w ogródkach przy morzu |
Jak dla nas taki kemping odpada.
Po pierwsze ostry zjazd i do tego nierzadko kręty.
Po drugie bardzo mały plac , co stanowi w naszym przypadku duży problem zaparkować 7m kampera nie licząc bagażnika na rowery.
Po trzecie stan sanitariatów fatalny (przynajmniej tych które zwiedziliśmy). |
_________________ Polub nas na facebooku https://www.facebook.com/MebleRenee |
|
|
|
 |
piotreksylwia
zaawansowany

Twój sprzęt: Mitsubishi L300 EURO MOBIL
Nazwa załogi: Biała Mewa
|
Wysłany: 2011-06-23, 15:54
|
|
|
No nie zawsze
Byliśmy 2 lata temu w Tribanj na cempingu Panta Śibuijina niedaleko Paklenicy nie drogo bo niecałe 19 euro za trzy osoby i zjazd był ok,łazienki małe ale dość czyste jeden minus to daleko do miasteczka
Jelonka dzięki za odpowiedż Pozdrawiam |
|
|
|
 |
jelonka
trochę już popisał

|
Wysłany: 2011-06-23, 21:43
|
|
|
| Andrzej 73 napisał/a: | | jelonka napisał/a: | | szukajcie małych kampingów w ogródkach przy morzu |
Jak dla nas taki kemping odpada.
Po pierwsze ostry zjazd i do tego nierzadko kręty.
Po drugie bardzo mały plac , co stanowi w naszym przypadku duży problem zaparkować 7m kampera nie licząc bagażnika na rowery.
Po trzecie stan sanitariatów fatalny (przynajmniej tych które zwiedziliśmy). |
mówię za siebie
można znaleźć płaskie place
place małe- owszem -za to kameralne
dla naszej budki wystarczające (Fendt Saphir - był 410, jest 450 więc budka krótka) ale masz rację 8 m domku postawić... no i jak są sosny lub oliwki to pod drzewka nie wjedziesz..
sanitariaty - zależy co rozumiesz pod pojęciem fatalne: mogą być i troszkę poużywane byleby czyste były
a na marginesie - gdzieś tu na forum czytałam, że kampera kupuje się po to żeby z sanitariatów nie korzystać |
|
|
|
 |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 36 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 341/86 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2011-06-24, 08:03
|
|
|
| jelonka napisał/a: | | a na marginesie - gdzieś tu na forum czytałam, że kampera kupuje się po to żeby z sanitariatów nie korzystać |
Tego nie czytałem.
Z mojej strony mogę powiedzieć , że jeśli stacjonujemy na kempingu to zawsze korzystamy z sanitariatów , dlatego ważne dla naszej załogi , aby były one na przyzwoitym poziomie i oczywiście czyste.
|
_________________ Polub nas na facebooku https://www.facebook.com/MebleRenee |
|
|
|
 |
jelonka
trochę już popisał

|
|
|
|
 |
Davson
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: HYMER 56 FIAT DUCATO 2,5 D
Nazwa załogi: Miraż
|
Wysłany: 2011-07-04, 16:37
|
|
|
My właśnie przyjechaliśmy w piątek z Rovinj. kamping Porton Biondi, nie drogi http://www.portonbiondi.c...idcat=11&lang=1 Poza tym czyściutko a miasteczko urocze do którego macie 15 minut z buta. Polecam. |
|
|
|
 |
IAAN
weteran

Twój sprzęt: Master 2,8 dti Blaszanka
Pomógł: 5 razy Dołączył: 08 Lis 2008 Piwa: 31/9 Skąd: poznań okolica
|
Wysłany: 2011-07-16, 11:25
|
|
|
a my wyjechaliśmy w czwartek i 4 km od granicy w czechach auto się popsuło ,pękła dzwigienka zaworu dlaczego kto to wie częśc nie do kupienia w kłodzku z czech auto zostalo zwiezione do kłodzka
adac zadziałał moim zdaniem prawidłowo oczekiwanie na lawetę 3 godziny od 1 w nocy
ale brak możliwości naprawy na miejscu dzwigienka przywieziona z poznania
wróciliśmy do domu i teraz dylemat jechać spowrotem czy nie
auto było już u mechanika rozrząd ustawiony poprawnie luzy zaworów ustawiono na nowo
dlaczego pękła nie wiadomo |
|
|
|
 |
andreas p
Kombatant

Twój sprzęt: Bürstner Nexxo t690G
Nazwa załogi: ARKA:
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Sie 2008 Piwa: 15/43 Skąd: Bad Driburg
|
Wysłany: 2011-07-16, 14:30
|
|
|
http://www.istracamping.c...Pineta_1913.itu
Ten kamping moge polecic, bylem mozna tam wypoczac, cena przystepna,mozliwosc zabrania pieska sa kopieliska extra dla pieskow,woda morze.lasek.
Pozdrawiam i polecam. |
|
|
|
 |
artanek
weteran

|
Wysłany: 2011-07-16, 18:36
|
|
|
| Widzicie z tymi autokampingami to jest tak .Ktos pisze -"Jaki autokamping mi polecacie na Chorwacji " Przyznam sie że na to pytanie nie moge odpowiedziec chodz zaliczyłem ich 27 -siedem jak policzyłem .Były to rózne rejony, rózne ceny i standarty.Trzy razy byłem Kamperem na Chorwacji i przejechałem ją całą .Ostatnim razem to miałem dylemat gdzie jechac gdzie mnie nie było . To gdzie jechac to musi wiedziec ten co jedzie bo tylko on wie na co sie nastawia .Ma dzieci nastawa sie na nie .Ma psa jak ja to nastawia sie na psy.A to wszystko służy na to aby spędzic dobrze wczasy.Są tacy co sobie nie wyobrażają wypadów do puznych nocy i tanców . I tu tkwi przyczyna ze polecisz komus miejsce co podoba sie tobie a drugi powie ale chała.Ja osobiscie wole miejsca na uboczu. Wole sie zatrzymac na uboczu a zabawic sie po przejsciu paru kilometrów czy nawet metrów a w dzien i noc miec spokój . |
|
 |
|
|