Przesunięty przez: Świstak 2012-01-04, 09:16 |
kupno kampera |
| Autor |
Wiadomość |
Socale
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/636 Skąd: Gubin
|
Wysłany: 2012-01-30, 22:10
|
|
|
Panie Kolego Prezesie.
To ja bardzo proszę o potwierdzenie czy jest to prawdziwa wersja całoroczna/zimowa?
Moja wątpliwość jest tuż wyżej. |
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
 |
|
|
|
 |
prezes1960
zaawansowany

Twój sprzęt: Burstner 580 mobil
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Maj 2011 Piwa: 6/1 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 2012-01-31, 08:03
|
|
|
WojtEwa, ja osobiście nie wiem co oznacza kamper "zimowy".W papierach niemieckich nic nie ma o tym cudzie,mam podłogę 4cm,mam podwójne okna ,sciany 2,5 styropianu,no i przykrywki zimowe na kratki wentylacyjne zewnętrzne,a zapomniałem o ogrzewaniu z nadmuchem.Jeżeli to spełnia warunki kampera "zimowego " to tak jest!
PS
Zapomniałem o tym że w układzie chłodzenia mam płyn zimowy!
,no i jeszcze w spryskiwaczu" tyrz" jest płyn zimowy! |
|
|
|
 |
WINNICZKI
Kombatant
Twój sprzęt: przyczepka n-126d
Nazwa załogi: Ania i Tomasz
Pomógł: 7 razy Dołączył: 30 Paź 2007 Piwa: 76/86 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 2012-01-31, 10:27
|
|
|
A opony zimowe są ? Jak nie to może tylko zimować. Czyli pojazd zimowy stacjonarny. |
_________________ Sympatyk. Nie musisz mieć w życiu wszystkiego. Wystarczy , że masz osobę , która jest dla Ciebie wszystkim.
 |
|
|
|
 |
gabosz
trochę już popisał

Twój sprzęt: Fiat Ducato Bustner
Nazwa załogi: yakuza
|
Wysłany: 2012-01-31, 13:35
|
|
|
Jeśli na wesoło to przy dzisiejszych temperaturach ,,koksowniczek''??? Atak na poważnie ryzykuję i pojadę obejrzeć |
|
|
|
 |
prezes1960
zaawansowany

|
Wysłany: 2012-01-31, 16:14
|
|
|
WINNICZKI, no i wreszcie sie dowiedziałem jakiego mam kampera .O, i jeśli założył bym opony zimowe to był by zimowy?.Czym predzej muszę takowych opon poszukać
gabosz, ja bym się nie zastanawiał czy zimowy ,czy letni ,tylko czy jest wszystko z nim OK!.Co do ceny to trochę wysoka ale jak jest w dobrym stanie to bym brał!,tylko targuj chłopie ,targuj bo kamperek się nie sprzedaje od dłuższego czasu!
PS
Sprawdź ,czy to gniazdo co opisywałem jest ok!,teraz dopatrzyłem że uszkodzone (poklejone )jest przyłącze prysznica zewnętrznego!Zapytaj też o oryginalne firanki i zasłonki,bo w kampie ich nie widzę,może zalegają gdzieś w " garażu". |
| Ostatnio zmieniony przez prezes1960 2012-01-31, 16:32, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
prezes1960
zaawansowany

|
Wysłany: 2012-01-31, 16:30
|
|
|
Koledzy ,przeczytałem w wyżej wymienionym ogłoszeniu (tym o którym piszemy,Burstner)że ma on podgrzewane zbiorniki czystej i szarej wody,mam pytanie takie ogrzewanie wygląda! |
|
|
|
 |
WINNICZKI
Kombatant
|
Wysłany: 2012-01-31, 16:38
|
|
|
Dziwne z podgrzewaniem szarej wody,jak czytaliśmy wiele wypowiedzi na forum ,najlepiej jest otworzyć zawór i podkładać wiadro.Nie wyobrażam sobie grzałki obklejonej bagnem ze zbiornika,Woda biała u mnie jest zbiornik wewnątrz kampera. A tam cały czas jest temperatura jest dodatnia. |
_________________ Sympatyk. Nie musisz mieć w życiu wszystkiego. Wystarczy , że masz osobę , która jest dla Ciebie wszystkim.
 |
|
|
|
 |
prezes1960
zaawansowany

|
Wysłany: 2012-01-31, 18:14
|
|
|
WINNICZKI, zbiornik czystej wody tez mam w środku ,ale szara to już na zewnątrz!.Swoją drogą, to niezła grzałka by musiała być aby podgrzać ścieki i to na zewnątrz! ,ciekawe jaka jest w tym ,z ogłoszenia ,gazowa a może na 230V?. |
|
|
|
 |
papamila
Kombatant

Twój sprzęt: ROLLER TEAM
Nazwa załogi: papamila
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Cze 2007 Piwa: 121/5 Skąd: Trójmiasto i okolica
|
Wysłany: 2012-01-31, 18:23
|
|
|
| WINNICZKI napisał/a: | | Dziwne z podgrzewaniem szarej wody |
dlaczego?, wszak często spotykane
| WINNICZKI napisał/a: | | Nie wyobrażam sobie grzałki obklejonej bagnem ze zbiornika |
ja też nie ale zwyczajowo jest to rozwiązane matą grzewczą
przyklejoną od spodu zbiornika w. szarej
działa po podłączeniu kampera pod 230V |
|
|
|
 |
WINNICZKI
Kombatant
|
Wysłany: 2012-01-31, 19:08
|
|
|
Czyli podczas drogi zawór otwarty ,na parkingu pod wyciągiem również i wiaderko. A tylko na kempingu zimą mata grzewcza Owszem udogodnienie ,ale trzeba uważać żeby nie zablokować wylotu,no chyba ,że ktoś będzie sie kąpał w borygo |
 |
|
|
|
 |
MAWI
Kombatant

Twój sprzęt: Carthago E-line L55 Yachting
Pomógł: 17 razy Dołączył: 19 Sty 2010 Piwa: 100/17 Skąd: Kutno
|
Wysłany: 2012-01-31, 19:33
|
|
|
| Są również wersje z podrzewaczami 12v.Jednak istnieją tzw.wersje zimowe zazwyczaj posiadają podwójną podłogę.w przestrzeni między podłogami zainstalowano wszelkie zbiorniki wody.Przestrzeń ta jest dodatkowo ogrzewana krążącym tam ogrzanym powietrzem ,podłogi są grubsze ,tak jak i ścianki ,również okna są inne.Ogrzewanie jest bardziej wydajne, i jeszcze kilka innych drobiazgów. |
_________________ Ważne są tylko te dni których jeszcze nie znamy.
MARZENKA i WIESIEK |
|
|
|
 |
ARCADARKA
Kombatant
Twój sprzęt: Pojazd specjalny
Pomógł: 7 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Piwa: 85/99 Skąd: STOLYCA
|
Wysłany: 2012-01-31, 19:40
|
|
|
| MAWI napisał/a: | | Są również wersje z podrzewaczami 12v.Jednak istnieją tzw.wersje zimowe zazwyczaj posiadają podwójną podłogę.w przestrzeni między podłogami zainstalowano wszelkie zbiorniki wody.Przestrzeń ta jest dodatkowo ogrzewana krążącym tam ogrzanym powietrzem ,podłogi są grubsze ,tak jak i ścianki ,również okna są inne.Ogrzewanie jest bardziej wydajne, i jeszcze kilka innych drobiazgów. |
porządek musi byś |
_________________ Darek |
|
|
|
 |
kazbar
weteran

|
Wysłany: 2012-01-31, 20:13
|
|
|
| WINNICZKI napisał/a: | | ...najlepiej jest otworzyć zawór i podkładać wiadro. |
Mój zacny kolega Robin (CamperNetClub) proponuje nie wiadro... ale mocny, plastikowy worek o dużej pojemności (np. na gruz) "przywiązany" do spustu wody (można takie cuś kupić w sklepach z art. budowlanymi).
Patent sprawdzony przez pomysłodawcę w warunkach zimowych i letnich. Spisywał się ponoć wyśmienicie.
Wadą wiadra jest wysokość tego naczynia. Często w stosunku do krzywizyny podłoża poziomujemy swój sprzęt tak, że wiadro nie wejdzie pod kampera czy przyczepę i...kicha a worek zmieści się w każdych warunkach terenowych.
Jakby nie patrząc, Robin strzelił chyba w dychę. Nieprawdaż? |
|
|
|
 |
WINNICZKI
Kombatant
|
Wysłany: 2012-01-31, 22:34
|
|
|
Prawdaż |
 |
|
|
|
 |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 246/618 Skąd: z głębokiego buszu
|
Wysłany: 2012-02-01, 07:34
|
|
|
Zbiornik wody szarej w moim kamperze ma podwójne ścianki . W przestrzeń między nimi jest wprowadzane ciepłe powietrze z kanałów grzewczych zabudowy.
Czy to jest kamper zimowy |
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
 |
|
|
|
 |
|
|