|
|
Montaż centralnego zamka wraz z alarmem Ducato 1989r. |
Autor |
Wiadomość |
tomek_lodz
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Dethletts Fiat Ducato 2,5 TD INTERGA
|
Wysłany: 2012-04-03, 13:04
|
|
|
kombinuje na głos a pod alkową. Zrobić wyjście na styku połączenia dachu z alkową i tam to uszczelnić, nie powinno zaciekać bo woda ma mniejszy dostęp a miejsce i tak fabrycznie przygotowane do uszczelniania i dalej kabelkiem ucierpi trochę estetyka ale coś za coś |
|
|
|
 |
Aimeiz
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Peugeot 290 2.5 TD Adria 1991
Nazwa załogi: Domek bez adresu
|
Wysłany: 2012-04-03, 17:24
|
|
|
W zasadzie to znalazłem dwa miejsca:
1. Przykleiłem rzepa taśmą dwustronną do przednij szyby w dolnej części i do GPS-a. GPS stoi oparty o deskę rozdzielczą a w pozycji pionowej trzyma go rzep do szyby. Odbiera przyzwoicie.
2. Gdybym potrzebował lepszego sygnału, to antenę GPS-a przykleiłem w górnym prawym rogu przedniej szyby alkowy. Sygnał z anteny jest o 2 działki mocniejszy.
Jak będę miał problem z zasięgiem satwelitów, to podłączę antenę. Poziom sygnału zależy od pogody, terenu przez który się jedzie i gdzie aktualnie znajdują się satelity.
Mój kamper ma podwójne szyby (chyba wszystkie tak mają) . i najchętniej przykleiłbym tę antenę od wewnątrz do zewnętrznej szyby, ale nie bardzo mam jak to zrobić.
Założyłem jeszcze soczewkę fresznela na tylne okienko i wreszcie w lusterku widzę czy coś za mną jedzie.
Jeszcze tylko ten alarnm, logo Camperteam przykleić i można jechać. |
_________________ Pozdrawiam.
Marcin |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|