Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Montaż centralnego zamka wraz z alarmem Ducato 1989r.
Autor Wiadomość
tomek_lodz 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Dethletts Fiat Ducato 2,5 TD INTERGA
Piwa: 4/3
Wysłany: 2012-04-03, 13:04   

kombinuje na głos :idea: a pod alkową. Zrobić wyjście na styku połączenia dachu z alkową i tam to uszczelnić, nie powinno zaciekać bo woda ma mniejszy dostęp a miejsce i tak fabrycznie przygotowane do uszczelniania i dalej kabelkiem ucierpi trochę estetyka ale coś za coś :?
Postaw piwo autorowi tego posta

Aimeiz 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Peugeot 290 2.5 TD Adria 1991
Nazwa załogi: Domek bez adresu
Piwa: 5/3
Wysłany: 2012-04-03, 17:24   

W zasadzie to znalazłem dwa miejsca:
1. Przykleiłem rzepa taśmą dwustronną do przednij szyby w dolnej części i do GPS-a. GPS stoi oparty o deskę rozdzielczą a w pozycji pionowej trzyma go rzep do szyby. Odbiera przyzwoicie.
2. Gdybym potrzebował lepszego sygnału, to antenę GPS-a przykleiłem w górnym prawym rogu przedniej szyby alkowy. Sygnał z anteny jest o 2 działki mocniejszy.
Jak będę miał problem z zasięgiem satwelitów, to podłączę antenę. Poziom sygnału zależy od pogody, terenu przez który się jedzie i gdzie aktualnie znajdują się satelity.
Mój kamper ma podwójne szyby (chyba wszystkie tak mają) . i najchętniej przykleiłbym tę antenę od wewnątrz do zewnętrznej szyby, ale nie bardzo mam jak to zrobić.

Założyłem jeszcze soczewkę fresznela na tylne okienko i wreszcie w lusterku widzę czy coś za mną jedzie.

Jeszcze tylko ten alarnm, logo Camperteam przykleić i można jechać.

Odpowiedz do tematu