|
|
Przesunięty przez: janusz 2012-08-09, 16:08 |
wyjazd na Kretę - wrzesień 2012 |
| Autor |
Wiadomość |
Ania i Zdzich
zaawansowany AiZ

Twój sprzęt: Fiat Ducato Dethleffs Globetrotter
Nazwa załogi: Ania i Zdzich
|
Wysłany: 2012-07-04, 07:36
|
|
|
To super Czekamy z niecierpliwością na wrzesień. O rowerach pomyślimy |
_________________ Carpe diem |
|
|
|
 |
Ania i Zdzich
zaawansowany AiZ

|
Wysłany: 2012-07-04, 21:55
|
|
|
a propos rowerów - pewnie bierzemy, ale czy będziemy mieli dość kondycji aby z nich skorzystać w górach i upale Krety? Ale mogą się przydać |
|
|
|
 |
eg19_62
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: iveco
Nazwa załogi: ewa radek
|
Wysłany: 2012-07-05, 08:07
|
|
|
do września sporo czasu przemyślimy jeszcz sprawe rowerów |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 23 Lip 2010 Piwa: 358/407 Skąd: krakow
|
Wysłany: 2012-08-11, 21:27
|
|
|
| Do Ani i Zdzicha,wrocilismy z Halkidiki,ale upaly nie dla nas.Co do Grecji to plany sa ze jedziemy po 15 wrzesnia,ale trasa tak jak teraz.Rumunia,Bulgaria,Grecja,musimy dokonczyc Halkidiki,drugi raz zajechac na wyspe,Evia/Erytrea/,odnosnie tej plazy kolo Pylos lub Romanos nie dojechalismy,chciaz mielismy koordynaty.Bardzo bam odpowiada spotkanie tam lub w lesie piniowym w Elea.Niestety na Krete nie plyniemy,bo daleko i drogo,za to wracamy Balkanami lacznie z Chorwacja i przebijemy sie do Wloch a potem jak pozwoli pogoda,czas i zdrowie.Rowery nie za bardzo sie przydaja w Grecji,same gory miasteczka tez nie plaskie,nie ma sciezek rowerowych.My wezmiemy skuter,a teraz na Halkidiki tez nie byl uzyty,pozdrawiam Barbara.Co z telewizja /jaka karta ma byc kupiona |
|
|
|
 |
Camper Diem
Kombatant

Twój sprzęt: Eura Mobil
Nazwa załogi: Camper Diem!
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Wrz 2007 Piwa: 59/73 Skąd: Gdańsk-Wrzeszcz
|
Wysłany: 2012-08-12, 13:44
|
|
|
| Zbigniew Muzyk napisał/a: | | Rowery nie za bardzo sie przydaja w Grecji,same gory miasteczka tez nie plaskie,nie ma sciezek rowerowych. |
Basia, my na tegorocznej wyprawie jednak dwa razy skorzystaliśmy z rowerów (a mogliśmy więcej)
zawsze warto mieć rowery, ale oczywiście skuter lepszy jak się go ma |
_________________ Camper Diem! |
|
|
|
 |
Ania i Zdzich
zaawansowany AiZ

|
Wysłany: 2012-08-13, 07:22
|
|
|
Rowery (lub skuter) zawsze warto mieć, zwłaszcza we włoskich nadmorskich kurortach (jak się już tam przypadkiem trafi, a czasami trzeba). My tego doświadczyliśmy w zeszłym roku na wyspie Grado. Ponad godzinę szukalismy miejsca do zaparkowania campera (wszedzie były zakazy parkowania dla camperów) a chcieliśmy pozwiedzać zabytkowe centrum wyspy. Parking przeznaczony dla camperów był w odległości kilku kilometrów - na rowerach to pestka. To samo jest w Lido di Jesolo, trzeba być na campingu aby wykąpać się w morzu, to samo w Cortina d'Ampezzo - zakaz parkowania camperów w całej miejscowości. Północne Włochy zdecydowanie nie są przyjazne dla camperowiczów. Jakbyście chcieli dokładniejszej wiedzy, gdzie można stać za darmo w północnych Włoszech to podamy szczegóły. Pozdrowienia dla Basi i reszty camperowiczów. My dalej obstajemy przy Krecie pod koniec września.
Ania |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

|
Wysłany: 2012-08-13, 17:19
|
|
|
| Wy sobie mozecie jechac na Krete a my mozemy z wami dojechac do samego portu i pomachac wam na pozegnanie,a czas na peloponezie mozemy razem czesciowo spedzic,przegadujac podroz do wloch,ale wlochy my troche znamy bo bylismy na Sycylii,teraz musi sie nam udac wjazd do Portofino i San Trope,tamto bylo w sierpniu a teraz w pazdzierniku,Barbara |
|
|
|
 |
Ania i Zdzich
zaawansowany AiZ

|
Wysłany: 2012-08-14, 07:35
|
|
|
| My też zjeździlismy Włochy bardziej wzdłuż niż wszerz, też bylismy na Sycylii. Telewizji w czasie wakacji nie oglądamy, to strata czasu. Za to wozimy masę płyt, słuchamy muzyki wieczorami, jak jest juz ciemno. Pojedziemy na Kretę jak będziemy mieć przynajmniej 3 tygodnie czasu. Szukamy tylko promu z Gythio do Kissamos, macie jakieś namiary na rozkłady jazdy i ceny? Pozdrawiam Ania |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

|
Wysłany: 2012-08-14, 12:08
|
|
|
| Wyslalam wam wiadomosc na pw,no wiec przygotowujmy sie,my bedziemy wiezc komputer ktory kurzy sie w domu, dla chlopca z Albani,ktory na niego czeka z utesknieniem,pozdrawiam Barbara |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

|
Wysłany: 2012-09-05, 21:24
|
|
|
| Ania i Zdzich co tam u was slychac z wyjazdem -Grecja Kreta,zrobil sie juz wrzesien.My pomalu konczymy prace w ogrodzie,jeszcze grusze i brzoskwinie.Pomodory zabierzemy ze soba,zerwane ze szklarni,a u was co? |
|
|
|
 |
chris_voyager
zaawansowany

Twój sprzęt: BUERSTNER Viseo I 690 G
Nazwa załogi: YaskY
|
Wysłany: 2012-09-22, 22:13
|
|
|
| Ania i Zdzich napisał/a: | | ...Drugie miejsce jest na Peloponezie, na jego wschodnim wybrzeżu, troszkę na północ od miasteczka Pylos, w północnej części zatoki Navarino - jest to piękna plaża - laguna o nazwie Voidokilia, trzeba tam pojechać, aby to zobaczyć, piękniejszej plaży ze świecą szukać. Nad laguną też jest miejsce do kamperkowania za darmo. ... Ania |
Proszę o namiary GPS na to miejsce o którym pisze Ania. Jesteśmy w pobliżu i chętnie byśmy tam spędzili nockę. (oczywiście chodzi o wspomniane miejsce do kamperkowania )
Pozdrawiam
Krzysztof |
_________________ https://picasaweb.google.com/yaskytour
http://camper.wschowa24.pl/
Nasz archipelag: Kreta, Thira, Thasos, Samos, Kos, Rodos, Kefalonia, Peloponez, Elefonisos, Naxos, Kithira, Amorgos, Lefkada, Skopelos ... |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

|
Wysłany: 2012-09-27, 15:38
|
|
|
| trzeba szukac,pytac Grekow,jedzie sie od Romanos,lub od Galiova.Ja tez nie trafilam.Teraz jestesmy w Nafplio,moze tam dotrzemy za 3 tygodnie.tem. 32 stopnie,wieczorem napisze wiecej,jak wroci Robert z Gizycka,bo podrozujemy razem,pozdrawiam wszystkich Barbara |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

|
Wysłany: 2012-10-01, 18:21
|
|
|
| dla jadacych do Grecji;dostalam wiadomosc od Ani i Zdzicha ze przejscia graniczne zamkniete,strajkuja,pozdrawiam z Nafplio Barbara Muzyk,sa z nami Robold. |
|
|
|
 |
paweł_ko
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2012-11-29, 13:11
|
|
|
Witam Wszystkich !
Po raz pierwszy jestem na tym forum i pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów i miłośników kempingowania! Mam na imię Paweł i jestem miłośnikiem szwędania się po południu Europy
A mam pytanko na które "wujek google" nie potrafił mi odpowiedzieć I właśnie dlatego zwracam się do prawdziwych fachowców w dziedzinie karawaningu
Otóż w lecie przyszłego roku, wiem - temat odległy ale już marzę , planuje Kretę. Ze względu na to że jadę z rodziną czteroosobową zamierzam zabrać tam własne auto. (Jedzenie, namiocik, macha do nurkowania i inne szpargały biorę z Polski i jest zdecydowanie taniej) Auto ma hak i dość mocy aby sobie poradzić z kempingiem który chciałbym wypożyczyć na miejscu. I tu mam problem
Chciałbym wypożyczyć przyczepę kempingową na krecie - ło matko, wiem. Nie mogę namierzyć wypożyczalni, kampery i owszem ... za 140e/doba - wole spać na plaży.
Czy ktoś mi może pomóc namierzyć wypożyczalnie przyczep kempingowych na Krecie
Bardzo proszę o pomoc,
Paweł |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|