|
|
Przesunięty przez: janusz 2009-10-05, 22:31 |
Antyradar |
Autor |
Wiadomość |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2008-02-16, 12:24
|
|
|
Jerzy napisał/a: | jakoś nie bardzo tego widzę za takie pieniądze... |
Mżze w środku jest PlayStation III albo V? |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
Tadeusz
Administrator CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Lis 2007 Piwa: 1595/2326 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 2008-02-16, 12:26
|
|
|
Jerzy napisał/a: | Tak więc, zwykły antyradar zmienia się w komputer z solidnym procesorem i końcówką mocy - jakoś nie bardzo tego widzę za takie pieniądze... |
Ja też.
A przy okazji niejako, tak sobie pomyślałem, czy nie prościej i bezpieczniej jechać z dozwoloną prędkością?
Jak widzicie, na żarty mi się zebrało. |
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze.
Ks. Jan Twardowski.
 |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

|
Wysłany: 2008-02-16, 12:33
|
|
|
Tadeusz napisał/a: | A przy okazji niejako, tak sobie pomyślałem, czy nie prościej i bezpieczniej jechać z dozwoloną prędkością? |
Pewnie, że lepiej. Ale są sytuacje kiedy trzeba zwiększyć nieco prędkość. Przecież muszę wiedzieć co potrafi moja fura trzeba wiedzieć "co mu fabryka dała" . A drugi powód, przecież w jakimś celu zamontowali mi w samochodzie taki ogromny motor, chyba nie po to by mnie jakiś taki wyprzedzał |
|
|
|
 |
antwad
stary wyga
Twój sprzęt: Dethleffs Advantage T5801
Pomógł: 5 razy Dołączył: 22 Sty 2007 Piwa: 17/66 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2008-02-16, 12:39
|
|
|
Jerzy napisał/a: | - jakoś nie bardzo tego widzę za takie pieniądze... |
Ja szczerze mówiąc też nie. Myślę, że rozwiązanie w postaci płyty CD pod lusterkiem (nie wiem czy DVD może być) jest tańsze i równie skuteczne. |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

|
Wysłany: 2008-02-16, 12:57
|
|
|
antwad napisał/a: | CD pod lusterkiem (nie wiem czy DVD może być) jest tańsze i równie skuteczne. | CD R- odejmuje predkość, a CD R+ podwyższa. Obie są jednorazowe. Aby ochrona była skuteczna trzeba CD RW |
|
|
|
 |
Tadeusz
Administrator CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Lis 2007 Piwa: 1595/2326 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 2008-02-16, 15:28
|
|
|
janusz napisał/a: | CD R- odejmuje predkość, a CD R+ podwyższa. Obie są jednorazowe. Aby ochrona była skuteczna trzeba CD RW |
No i tą receptą wyczerpałeś temat. |
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze.
Ks. Jan Twardowski.
 |
|
|
|
 |
Jacek M
weteran

Twój sprzęt: Dethleffs na J5 2,5D '89 - ciągle jeździ :)
|
Wysłany: 2008-02-16, 18:07
|
|
|
A ja bym jeszcze poknuł nieco: podoba mi się myśl, że policjant kontrolując nas na drodze nie powinien łamać prawa. Czy są na to sankcje?
Swego czasu krążył taki dowcip, że wystarczy powiedzieć suszarkowemu: a dokument legalizacji radaru posiada? - i po zawodach, bo radary nie były pono legalizowane
A dlatego się tak zaciekawiłem, bo pan posterunkowy tydzień temu dopadł mnie, niewinnego, na Wisłostradzie i uczęstował 400/10 sposobem "na dochodzenie" - oczywiście należało się ale gdyby tak się dało wyłgać |
_________________ "Najlepsze są amerykańskie koszule w kratę.
Bierzesz sobie winko, siadasz nad Wisłą, rozpinasz kołnierzyk.
Najlepsze są amerykańskie koszule w kratę"
M. Piwowski vel A. Krost |
|
|
|
 |
vampir
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: vw t4
|
Wysłany: 2008-02-29, 22:13
|
|
|
CD sa zupelnie nieskuteczne. a za dobry fotoradar trzeba zaplacic conajmniej 1500zl. kwestia naruszania prawa przez policje to sadze ze moga poniewaz wytlumacza sie iz scigali w celu zatrzymania a tak moga. co do legalizacja to fakt ale to tyczy sie glownie fotoradarow przenosnych poniewaz one nie wystepuja na stale w danej lokalizacji co jest niezbedne do legalizacji |
_________________ chwytaj chwile |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|