Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Dolomity, pytanie o kemping
Autor Wiadomość
terenowiec 
trochę już popisał

Twój sprzęt: Toyota LC + przyczepa 545
Piwa: 2/24
Wysłany: 2013-06-22, 22:37   

Dzięki Endi. Kopiuję rozpiskę i rano ruszam w drogę. :spoko
Postaw piwo autorowi tego posta

terenowiec 
trochę już popisał

Twój sprzęt: Toyota LC + przyczepa 545
Piwa: 2/24
Wysłany: 2013-07-16, 21:44   

Melduję się po powrocie z urlopu. Musze Wam podziękować za rady, a szczególnie Endiemu. Dotarłem do Cortina de Ampecco bez problemu. Co ciekawe, zostałem tam miło zaskoczony kempingiem. Duży, od cienia po pełnie nasłonecznienie, niezatłoczony, z dobrą, wręcz rewelacyjną infrastrukturą i do tego tani. Za zestaw auto+przyczepa + 2 dorosłe i dwója dzieci (cena z prądem) 30 Euro za dobę. To taniej niż w Chorwacji, a standard wyższy.
Dolomity w tym miejscu przepiękne (nie znam zresztą innych części tych gór).
Teraz ważna informacja. Za radą Endiego wybrałem najłagodniejszą i chyba najkrótsza drogę do Monachium. Niestety, ale większość z nas nie wie, że droga z Lienz w lewo (nr 108) do Mitterstill jest zamknięta, gdyż wielki obryw skalny dosłownie zmiótł kilkadziesiąt metrów drogi. Jest tam jeden plac budowy, ale odbudowanie tego, to gigantyczne zadanie, i jak patrzyłem ja tam układają się warstwy skalne, to bardzo odpowiedzialne i trudne zadanie. Kiedy zostanie otwarta? Trudno powiedzieć, ale na moje oko, nie szybciej niż za kilka miesięcy, i to raczej optymistyczna wersja. Tak wiec trzeba wybierać inną trasę.
Postaw piwo autorowi tego posta

Odpowiedz do tematu