Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Z przyczepki na kampera :)
Autor Wiadomość
wbobowski 
Kombatant
moder

Twój sprzęt: Dethleffs Globetrotter I-645 DB Ducato 2,5TDI
Nazwa załogi: Bobosie
Piwa: 353/135
Wysłany: 2014-02-15, 15:47   

Sisar napisał/a:
Czy podana tam cena jest normalna za takie auto? Czy może cos z nim byc nie tak...

Dla mnie zbyt niska jak na ten rocznik. Chyba, że właścicielowi bardzo zależy na szybkiej sprzedaży.

Nasze kamperki
Postaw piwo autorowi tego posta

Sisar 
trochę już popisał

Twój sprzęt: Przyczepa
Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2014-02-15, 17:20   

Dzis przejechałem sie LT 28 Karrman Mobil 2.4 D.... Czy te kampery z silnikami bez turbiny wszystkie ciągna tylko do 80 km/g i to w niesamowitym hałasie, a powyżej tej prędkości to już nie słychać własnych myśli? Czy benzyniaki chodzą ciszej....?

Kiedyś jeździłem róznymi dostawczakami, ale różnica była przeogromna. Prędkośc i hałas VW LT to chyba nie dla mnie :( a taki ładny był i podobał sie całej mojej rodzinie.....

Czy te króciótkie, malutkie FIATY Ducato Talento itp. tez tak hałasuja jak LT? Chodzi mi o taki jakiego poniżej załaczyłem zdjęcie.

Chyba zbytnio przyzwyczaiłem sie do wygody i tempa jazdy autem z przyczepka :)

Z góry dzieki za odpowiedzi.....

3916512728_4.jpeg
Plik ściągnięto 38 raz(y) 118,26 KB

yaro 65 
zaawansowany

Twój sprzęt: Sprinter 212D
Piwa: 10/9
Wysłany: 2014-02-15, 19:47   

Cytat:
Czy te króciótkie, malutkie FIATY Ducato Talento itp. tez tak hałasuja jak LT? Chodzi mi o taki jakiego poniżej załaczyłem zdjęcie.

Mój 37 pojazd / nie licząc motocykli / to pierwszy w życiu nie mercedes :haha: ,
LT 2,4 ryczy , Fiat 2,5 TDI beczy tak że radia nie używam , myśle ze Fiat 2,5 ze zdjęcia jest
trochę cichszy bo silnik na komorze wstepnej to miękko pracuje .
Generalnie cicho to masz o plaskaczu , ale uczucie które wystepuje po zakupie kampera
pozwala zapomnieć o lekkim dyskomforcie w porównaniu do osobówki :ok
Wiele nie pojeździłem kampiurem ale już mi się podoba , jak dojedziesz , spotkasz się z
''rodziną '' to te rzeczy będą mało ważne .

pozdr. Jarek

krimar
Kombatant

Twój sprzęt: Euramobil 460 - Mitsubishi L300 - DAHAK
Nazwa załogi: Poszukiwacze Zagininej Dyszy
Piwa: 58/6
Wysłany: 2014-02-15, 23:35   

wbobowski napisał/a:
Sisar napisał/a:
Czy podana tam cena jest normalna za takie auto? Czy może cos z nim byc nie tak...

Dla mnie zbyt niska jak na ten rocznik. Chyba, że właścicielowi bardzo zależy na szybkiej sprzedaży.

Cena niska mimo, że sprzedaje pośrednik (a może właśnie dlatego, bo zamroził w nim kasę i nikt go nie chce kupić)

Jest tak jak mówi krimar.

Brat napisał/a:
(...) mogę z pełnym przekonaniem potwierdzić, że rzeczywiście "jest tak, jak mówi krimar" ... ;)

Sisar 
trochę już popisał

Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2014-02-23, 19:18   

Wiecie co... :( Obejrzałem i jeździłem próbnie (razem z żoną i synem) wieloma kamperkami i ze wszystkich podoba nam się jednogłosnie ten mały krótki Fiacik, jakiego przykładowo zdjęcie dałem wyżej w tym poście... W nim czuliśmy sie wszyscy najlepiej, choć troche głośniej niz w Sceniku z przyczepą, ale po prostu było fajowo....

Czy on naprawdę jest aż taki słaby i do kitu? Jechaliśmy na płaskim, ale z tego co piszecie to w górkach czuje sie nie najlepiej :(

Mam dylemat.... :-/

Yans 
weteran
wielbiciel pieczonych pyrek, grilla i wędzenia

Piwa: 111/1826
Wysłany: 2014-02-23, 20:55   

Sisar napisał/a:
Wiecie co... :( Obejrzałem i jeździłem próbnie (razem z żoną i synem) wieloma kamperkami i ze wszystkich podoba nam się jednogłosnie ten mały krótki Fiacik, jakiego przykładowo zdjęcie dałem wyżej w tym poście... W nim czuliśmy sie wszyscy najlepiej, choć troche głośniej niz w Sceniku z przyczepą, ale po prostu było fajowo....

Czy on naprawdę jest aż taki słaby i do kitu? Jechaliśmy na płaskim, ale z tego co piszecie to w górkach czuje sie nie najlepiej :(

Kolego , wielu z nas jeżdzi takimi króciakami ze słabymi silnikami. I to prawda,że na wysokie góry nie bardzo się nadają ... Ale moje ulubione Świętokrzyskie zjeżdziłem dokładnie i to bez większego stresu... :bigok
Do tego silnika trzeba się przyzwyczaić i już wcześniej reagować na wiatr czy górkę... :haha:
Ale za to odwdzięcza się prostotą i niezawodnością... Odpukać , jeszcze nigdy mój nie odpalał póżniej niż po 3 sekundach , nawet przy duuużym mrozie...
Na cienki silnik mam niezawodny sposób... Kiedy wsiadam do mojego kampiórka , to zmieniam nastawienie...Jadę wtedy na zlot, urlop, weekend... Czy muszę gonić do upadłości?... :chytry Luuuzik i spoko.... :ok Pozdrawiam.... :spoko

Każdy, kto porzuci kota w następnym wcieleniu jest myszą.

Tomek

makdrajwer 
weteran
Artur,Ola,Zosia,Zuzia

Twój sprzęt: Bezdomny
Piwa: 50/75
Wysłany: 2014-02-23, 21:26   

Sisar napisał/a:

Jak masz ochote na wycieczke 80 km to wpadnij do mnie. Mam takiego króciutkiego. Kamperka oczywiście :lol: Pojeździsz , posiedzisz i będziesz mądrzejszy o nowe doświadczenia. Możemy zaliczyć przegibecz czy salmopol to zobaczysz na ile go stać ( lub nie stać ) w terenie górzystym.
Jak coś to zapraszam :bigok

biloowa 
trochę już popisał

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2014-02-23, 22:47   

Pod koniec tygodnia przywioze Transita Hehn 540 2.5 Td 1999 rok z nowa pompa wtryskowa uszkodzony lekko w kabine lewy przod. Bedzie do sprzedania za okolo 30000zl. Moze Cie zainteresuje.

Taki jak ten:

http://suchen.mobile.de/w...Features=EXPORT

Sisar 
trochę już popisał

Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2014-02-24, 08:08   

Dzięki za ofertę ale jak to w życiu bywa budżet
skurczył mi się do max 21 tys. Zł.

PS: Czy takie uszkodzenie poszycia na rogu to poważna sprawa czy nie przejmować się?:

T4194485_6.jpg
Plik ściągnięto 38 raz(y) 48,38 KB

Odpowiedz do tematu