|
|
|
Z przyczepki na kampera :) |
| Autor |
Wiadomość |
wbobowski
Kombatant moder

Twój sprzęt: Dethleffs Globetrotter I-645 DB Ducato 2,5TDI
Nazwa załogi: Bobosie
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Lut 2008 Piwa: 353/135 Skąd: Lublin - Dąbrowica
|
Wysłany: 2014-02-15, 15:47
|
|
|
| Sisar napisał/a: | | Czy podana tam cena jest normalna za takie auto? Czy może cos z nim byc nie tak... |
Dla mnie zbyt niska jak na ten rocznik. Chyba, że właścicielowi bardzo zależy na szybkiej sprzedaży. |
_________________ Włodek i Ela
Nasze kamperki
 |
|
|
|
 |
Sisar
trochę już popisał
Twój sprzęt: Przyczepa
|
Wysłany: 2014-02-15, 17:20
|
|
|
Dzis przejechałem sie LT 28 Karrman Mobil 2.4 D.... Czy te kampery z silnikami bez turbiny wszystkie ciągna tylko do 80 km/g i to w niesamowitym hałasie, a powyżej tej prędkości to już nie słychać własnych myśli? Czy benzyniaki chodzą ciszej....?
Kiedyś jeździłem róznymi dostawczakami, ale różnica była przeogromna. Prędkośc i hałas VW LT to chyba nie dla mnie a taki ładny był i podobał sie całej mojej rodzinie.....
Czy te króciótkie, malutkie FIATY Ducato Talento itp. tez tak hałasuja jak LT? Chodzi mi o taki jakiego poniżej załaczyłem zdjęcie.
Chyba zbytnio przyzwyczaiłem sie do wygody i tempa jazdy autem z przyczepka
Z góry dzieki za odpowiedzi.....
3916512728_4.jpeg
|
 |
| Plik ściągnięto 38 raz(y) 118,26 KB |
|
|
|
|
 |
yaro 65
zaawansowany

Twój sprzęt: Sprinter 212D
Pomógł: 3 razy Dołączył: 09 Gru 2013 Piwa: 10/9 Skąd: Chełmek / Kraków
|
Wysłany: 2014-02-15, 19:47
|
|
|
| Cytat: | | Czy te króciótkie, malutkie FIATY Ducato Talento itp. tez tak hałasuja jak LT? Chodzi mi o taki jakiego poniżej załaczyłem zdjęcie. |
Mój 37 pojazd / nie licząc motocykli / to pierwszy w życiu nie mercedes ,
LT 2,4 ryczy , Fiat 2,5 TDI beczy tak że radia nie używam , myśle ze Fiat 2,5 ze zdjęcia jest
trochę cichszy bo silnik na komorze wstepnej to miękko pracuje .
Generalnie cicho to masz o plaskaczu , ale uczucie które wystepuje po zakupie kampera
pozwala zapomnieć o lekkim dyskomforcie w porównaniu do osobówki
Wiele nie pojeździłem kampiurem ale już mi się podoba , jak dojedziesz , spotkasz się z
''rodziną '' to te rzeczy będą mało ważne . |
_________________ Życie zaczyna się po pięćdziesiątce,
czasami po dwóch .
pozdr. Jarek |
|
|
|
 |
krimar
Kombatant

Twój sprzęt: Euramobil 460 - Mitsubishi L300 - DAHAK
Nazwa załogi: Poszukiwacze Zagininej Dyszy
|
Wysłany: 2014-02-15, 23:35
|
|
|
| wbobowski napisał/a: | | Sisar napisał/a: | | Czy podana tam cena jest normalna za takie auto? Czy może cos z nim byc nie tak... |
Dla mnie zbyt niska jak na ten rocznik. Chyba, że właścicielowi bardzo zależy na szybkiej sprzedaży. |
Cena niska mimo, że sprzedaje pośrednik (a może właśnie dlatego, bo zamroził w nim kasę i nikt go nie chce kupić) |
_________________ Krawat dodaje szyku.
| Tadeusz napisał/a: |
Jest tak jak mówi krimar. |
| Brat napisał/a: | (...) mogę z pełnym przekonaniem potwierdzić, że rzeczywiście "jest tak, jak mówi krimar" ... |
|
|
|
|
 |
Sisar
trochę już popisał
|
Wysłany: 2014-02-23, 19:18
|
|
|
Wiecie co... Obejrzałem i jeździłem próbnie (razem z żoną i synem) wieloma kamperkami i ze wszystkich podoba nam się jednogłosnie ten mały krótki Fiacik, jakiego przykładowo zdjęcie dałem wyżej w tym poście... W nim czuliśmy sie wszyscy najlepiej, choć troche głośniej niz w Sceniku z przyczepą, ale po prostu było fajowo....
Czy on naprawdę jest aż taki słaby i do kitu? Jechaliśmy na płaskim, ale z tego co piszecie to w górkach czuje sie nie najlepiej
Mam dylemat.... |
|
|
|
 |
Yans
weteran wielbiciel pieczonych pyrek, grilla i wędzenia

Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Sty 2009 Piwa: 111/1826 Skąd: Pobiedziska
|
Wysłany: 2014-02-23, 20:55
|
|
|
| Sisar napisał/a: | Wiecie co... Obejrzałem i jeździłem próbnie (razem z żoną i synem) wieloma kamperkami i ze wszystkich podoba nam się jednogłosnie ten mały krótki Fiacik, jakiego przykładowo zdjęcie dałem wyżej w tym poście... W nim czuliśmy sie wszyscy najlepiej, choć troche głośniej niz w Sceniku z przyczepą, ale po prostu było fajowo....
Czy on naprawdę jest aż taki słaby i do kitu? Jechaliśmy na płaskim, ale z tego co piszecie to w górkach czuje sie nie najlepiej
Mam dylemat.... |
Kolego , wielu z nas jeżdzi takimi króciakami ze słabymi silnikami. I to prawda,że na wysokie góry nie bardzo się nadają ... Ale moje ulubione Świętokrzyskie zjeżdziłem dokładnie i to bez większego stresu...
Do tego silnika trzeba się przyzwyczaić i już wcześniej reagować na wiatr czy górkę...
Ale za to odwdzięcza się prostotą i niezawodnością... Odpukać , jeszcze nigdy mój nie odpalał póżniej niż po 3 sekundach , nawet przy duuużym mrozie...
Na cienki silnik mam niezawodny sposób... Kiedy wsiadam do mojego kampiórka , to zmieniam nastawienie...Jadę wtedy na zlot, urlop, weekend... Czy muszę gonić do upadłości?... Luuuzik i spoko.... Pozdrawiam.... |
_________________ Praca jest najgorszą formą spędzania wolnego czasu....
A każdy dzień jest raz w życiu...
Każdy, kto porzuci kota w następnym wcieleniu jest myszą.
Tomek
 |
|
|
|
 |
makdrajwer
weteran Artur,Ola,Zosia,Zuzia

Twój sprzęt: Bezdomny
Pomógł: 9 razy Dołączył: 29 Maj 2011 Piwa: 50/75 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2014-02-23, 21:26
|
|
|
| Sisar napisał/a: | Wiecie co... Obejrzałem i jeździłem próbnie (razem z żoną i synem) wieloma kamperkami i ze wszystkich podoba nam się jednogłosnie ten mały krótki Fiacik, jakiego przykładowo zdjęcie dałem wyżej w tym poście... W nim czuliśmy sie wszyscy najlepiej, choć troche głośniej niz w Sceniku z przyczepą, ale po prostu było fajowo....
Mam dylemat.... |
Jak masz ochote na wycieczke 80 km to wpadnij do mnie. Mam takiego króciutkiego. Kamperka oczywiście Pojeździsz , posiedzisz i będziesz mądrzejszy o nowe doświadczenia. Możemy zaliczyć przegibecz czy salmopol to zobaczysz na ile go stać ( lub nie stać ) w terenie górzystym.
Jak coś to zapraszam |
_________________ keep calm and dance
 |
|
|
|
 |
biloowa
trochę już popisał
Pomógł: 2 razy Dołączył: 10 Maj 2011 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Czw
|
Wysłany: 2014-02-23, 22:47
|
|
|
Pod koniec tygodnia przywioze Transita Hehn 540 2.5 Td 1999 rok z nowa pompa wtryskowa uszkodzony lekko w kabine lewy przod. Bedzie do sprzedania za okolo 30000zl. Moze Cie zainteresuje.
Taki jak ten:
http://suchen.mobile.de/w...Features=EXPORT |
|
|
|
 |
Sisar
trochę już popisał
|
Wysłany: 2014-02-24, 08:08
|
|
|
Dzięki za ofertę ale jak to w życiu bywa budżet
skurczył mi się do max 21 tys. Zł.
PS: Czy takie uszkodzenie poszycia na rogu to poważna sprawa czy nie przejmować się?:
T4194485_6.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 38 raz(y) 48,38 KB |
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|