|
Kamper dla dwojga |
| Autor |
Wiadomość |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2014-03-19, 23:34
|
|
|
| Bronek napisał/a: | | Proponuje omówić garaże. |
| Cytat: | | Ideał wg mnie, to taki co elektrycznie zmienia wysokość . |
Dla mnie przerost formy nad treścią.
Generalnie to też nie takie do końca funkcjonalne. Jeżeli ma być garażem na rowery, skuter to trudno wozić tam coś innego bo wyjmowanie roweru zza bagażu jest niewygodne. Jeżeli ma pełnić funkcję szafy to do kitu jest to, że trzeba na zewnątrz wychodzić by przynieść czyste majtki.
Motocykla nie przewiezie się bo mało który ma taką nośność.
Załadowany garaż bardzo zmienia kinematykę samochodu. Podjazd pod większą górkę staje się problematyczny, doświadczyłem tego na własnej skórze.
Moim zdaniem garaż fajne i modne rozwiązanie ale żeby było warunkiem zakupu samochodu to myśklę, że nie koniecznie. |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
Edward
zaawansowany

Twój sprzęt: C-line SUPERIOR z gwiazdką
Nazwa załogi: EDIR
Pomógł: 1 raz Dołączył: 31 Gru 2009 Piwa: 23/7 Skąd: Kłodzko
|
Wysłany: 2014-03-19, 23:44
|
|
|
| Ja, gdy w zeszlym roku sprzedawalem swojego kampera w Niemczech to potencjalni klienci ktorzy byli zainteresowani kupnem zadawali mi pierwsze pytanie; czy w kamperze byl wozony pies lub kot.Ja zawsze myslalem ze samochod w ktorym sie pali papierosy jest nie do sprzedania poniewaz okropnie smierdzi nikotyna, ele w Niemczech powiedzieli mi ze usunac zapach nikotyny to pikus w porownaniu do usuniecia zapachu pozostawionym po sympatycznych i kochanych naszch czworonogach. |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
Pomógł: 31 razy Dołączył: 06 Cze 2013 Piwa: 475/981 Skąd: Ooo
|
Wysłany: 2014-03-20, 06:42
|
|
|
Wstałem. Aktualizuję rożne oprogramowania i czytam ...........
Jeszcze nie myślę , ale..... pracując rano na rdzeniu kręgowym, mogę nieśmiało zauważyć:, że nie ma najlepszego campera, tak jak nie ma najlepszej żony/męża.
Wiadomo ,że przy opuszczonym wyrku garaż jest niższy , ale mamy wybór Z elektryka przesadziłem , lecz patrząc na współczesne pojazdy . to normalka . Łózka opuszczane tak ,że można po nimi funkcjonować . Prawie nie widoczne po złożeniu . Napatrzyłem sie na wystawie i jeden miał to a drugi tamto ... Żaden nie był idealny.
Problemu nie ma przy "wielkiej krowie ".
Skuter czy rowery na rampie , to jeszcze gorzej niż w garażu . Ciężar ten sam , ale dalej od tylnej osi.
No dobra jeszcze jedno dla mnie ważne , kibelek na burcie lewej. Mniej krępujący i w razie posiadania SOG z wyjściem w drzwiczkach lub pod podłogą.
Ps Nie pisze tego by się wymądrzać czy postawić na swoim , ale by podzielić sie rozterkami jakie sam miałem . I to jest najlepsze , fajna sprawa mieć możliwość wyboru a samo szukanie to najlepsze z tego interesu.... ZAZDRASZCZAM
Wg, założyciela watka o ile camper nowy to nowy , problemu zwierząt inie ma .
Koty się myją same . Psy należy myć , i to na ogół właściciele robią . Często jednak zapominają o sobie.
Zapaszek przyczep i camperow w środku jest niekiedy .................... dziwny. Nie dość ,że same w sobie te pojazdy lekko inaczej pachną- specyficznie . Jak domki kepingowe za komuny + latryny na obozie harcerskim . A to mile wspomnienia |
|
|
|
 |
zbyszekwoj
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Kwi 2013 Piwa: 329/223 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2014-03-20, 08:49
|
|
|
Muszę się wtrącić i podpowiedzieć Panom, że najlepszy kamper byłby taki,żeby sam się odkurzał , czyścił toaletę ,przyrządzał posiłki i podawał kawkę osobom zasiadającym w obrotowych fotelach,którym nie chce się nawet nogi przełożyć własnym wysiłkiem. Dodała bym jeszcze windę do łóżeczka...
Pozdrawiam Krysia |
|
|
|
 |
Cross Demons
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: adria adriatik 550
Nazwa załogi: Camperowa Rodzina z Koszalina
|
|
|
|
 |
Fux
Kombatant
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Sie 2007 Piwa: 29/96 Skąd: ze wsi
|
Wysłany: 2014-03-20, 09:19
|
|
|
| Fajny. Jeszcze troszkę szerszy bagażnik na skuter. |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2014-03-20, 09:46
|
|
|
| zbyszekwoj napisał/a: | | Muszę się wtrącić i podpowiedzieć Panom, że najlepszy kamper byłby taki,żeby sam się odkurzał , czyścił toaletę ,przyrządzał posiłki... |
Bezsprzecznie masz rację. Wątek jednak jest jakby poradnikiem dla szukających swojego kamperka. Tak to już jest, że dopiero drugi a najczęściej trzeci w miarę spełnia marzenia.
Zmieniają się też predyspozycje użytkowe. Dorastają dzieci i przestają jeździć z rodzicami. Pojawiają się wnuczki i zaczynają jeździć z dziadkami. Nie ma jedynego dobrego przepisu na wygodny samochód. Są jednak pewne rozwiązania które generalnie nie sprawdzają się albo nie sprawdzają się w pewnych warunkach. Skąd adept kamperowania ma o tym wiedzieć? Moim zdaniem dobrze, że ludzie przedstawiają wady i zalety pewnych rozwiązań bo znają to z praktyki. Kupujący może wziąć sobie do serca te rady i szukać takiego auta które w jego sytuacji byłoby najmniej upierdliwe lub iść na kompromis z pewnymi wadami. Ja już na przykład nigdy nie kupię takiego auta w którym żeby zjeść śniadanie trzeba składać łózko. I to z rożnych względów to łóżko trzeba składać. Na przykład bo śpi się na stole. Bo jak łóżko rozłożone to nie przejdzie się do kuchni. Albo jest tak mało szafek, że dużo rzeczy leży na stole a w dzień przenoszona jest na łóżko.
Wiadomo że auto ma ograniczoną powierzchnię i to jest jedyna rzecz której później nie da się dokupić ale te powierzchnie w różnych autach są różnie zagospodarowane i czasami zagospodarowywał je ktoś kto nie miał pojęcia o kamperowaniu. |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
Pomógł: 31 razy Dołączył: 06 Cze 2013 Piwa: 475/981 Skąd: Ooo
|
Wysłany: 2014-03-20, 10:09
|
|
|
Tyle zachodu i co ????
Nie zauważyłem pozytywnego finału .
Fajny , ale przez te łóżka nie doszło do konsumpcji ........a tyle się bidule nagotowali nagotowali.
Facet w ciemnej koszulce sie zmył wczesniej , ten w jasnej nic .
Może Ci faceci byli razem , a ta panienka to gosposia ???? |
|
|
|
 |
Cykada
weteran
Twój sprzęt: Sprinter 2.9TD
Nazwa załogi: RodzinkaPL
Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Lip 2009 Piwa: 12/9 Skąd: Dzierżoniów
|
Wysłany: 2014-03-20, 10:51
|
|
|
grill mam podobny |
_________________ Nie wolno pić alkoholu , bo potem człowiek jest z siebie za bardzo zadowolony |
|
|
|
 |
Rawic
Kombatant

Twój sprzęt: Hymer Tramp CL 698
Nazwa załogi: Ewa,Karolina,Zbyszek
Pomógł: 3 razy Dołączył: 11 Wrz 2010 Piwa: 53/3 Skąd: Gorzkowice
|
Wysłany: 2014-03-20, 11:13 Re: Kamper dla dwojga
|
|
|
| Bies13 napisał/a: | Witam,
kilka lat temu sprzedaliśmy naszego kampera , ale długo nie wytrzymaliśmy( choroba jaka, czy co? ).
Szukamy NOWEGO kampera dla dwojga starszych ludzi, co związane jest z koniecznością wygodnego spania i dotarcia do łoża.
Jaki model radzicie kupić? Jaką firmę z wielu
Pozdrawiam
Konrad |
Obojętna marka czy model najważniejsze żeby miał łóżko królewskie, na załączonym zdjęciu sypialnia Hymer Tramp 698 CL, ale podobne rozwiązania widziałem w innych markach,
images[2].jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 5349 raz(y) 6,92 KB |
|
_________________ Stacja Kontroli Pojazdów przyjazna pojazdom specjalnym z przeznaczeniem kempingowym. |
|
|
|
 |
Witek G
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: CHAUSSON Flash08 2009
Nazwa załogi: RED CAMP
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Gru 2012 Otrzymał 4 piw(a) Skąd: Łomianki
|
Wysłany: 2014-03-20, 14:34
|
|
|
My kupiliśmy dla dwojga 60-cio latków CHAUSSON FLASH 08
Jest super. Wybieraliśmy z różnych m.in:
BURSTNER NEXXO T 660
CARADO T 345
CHALLENGER GENESIS 38
INTERNATIONAL ELLIOT 55P
ROLLER TEAM AUTO ROLLER 255P
KNAUS SKY TI 650 MF
PILOTE P670LPA
RAPIDO 645
RIMOR EUROPEO 91
SUNLIGHT T63
WEINSBERG TI650MFH
Wszystkie z francuskim łóżkiem zgrabne nie za długie i nie za wysokie w sam raz dla dwojga choć można wziąć jeszcze 2 wnuczki.
Pozdrawiam |
_________________ Witek |
|
|
|
 |
Bies13
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Fiat Ducato 2.5 TD
|
Wysłany: 2014-03-23, 14:29
|
|
|
Bardzo dziękuję za wszystkie podpowiedzi!
Mam nadzieję, że już niedługo będę mógł pochwalić się nowym nabytkiem.
Pozdrawiam
Konrad |
|
|
|
 |
Bies13
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Fiat Ducato 2.5 TD
|
Wysłany: 2014-07-02, 18:12
|
|
|
Witam,
czy mógłbym prosić kolegę Witka G. o kontakt na mój adres e-mail: kond@wp.pl?
Pozdrawiam
Konrad |
|
|
|
 |
Johny_Walker
Kombatant

Twój sprzęt: Był Nowiutki Hymer Tramp prosto z fabryki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Wrz 2012 Piwa: 45/20 Skąd: zielonogórskie
|
Wysłany: 2014-07-02, 19:09 Re: Kamper dla dwojga
|
|
|
| Rawic napisał/a: | Obojętna marka czy model najważniejsze żeby miał łóżko królewskie, na załączonym zdjęciu sypialnia Hymer Tramp 698 CL, ale podobne rozwiązania widziałem w innych markach, |
Straszne marnowanie miejsca. Dla dwóch osób wolałbym żeby był krótszy lub integral. No chyba że to dwoje niedołężnych staruszków, co nie mają siły wejść po schodach to inna sprawa. |
|
|
|
 |
Rawic
Kombatant

Twój sprzęt: Hymer Tramp CL 698
Nazwa załogi: Ewa,Karolina,Zbyszek
Pomógł: 3 razy Dołączył: 11 Wrz 2010 Piwa: 53/3 Skąd: Gorzkowice
|
Wysłany: 2014-07-04, 05:23
|
|
|
| Johny_Walker napisał/a: | | No chyba że to dwoje niedołężnych staruszków, co nie mają siły wejść po schodach to inna sprawa. | może i Ty dożyjesz sędziwego wieku, na razie mam przewagę nad Tobą bo ja już dożyłem i jestem jeszcze dołężny. Co do sypialni królewskiej to muszą być i takie i dla dworu. | Johny_Walker napisał/a: | | Dla dwóch osób wolałbym żeby był krótszy lub integral | co Ty piszesz, że wolałbyś, przecież Ty już masz na stałe, w marzeniach. |
_________________ Stacja Kontroli Pojazdów przyjazna pojazdom specjalnym z przeznaczeniem kempingowym. |
|
|
|
 |
|
|