Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: janusz
2007-04-27, 07:42
Grecja wakacje 2006
Autor Wiadomość
tatkog 
weteran
Camperomaniak

Twój sprzęt: Ducato 1994 1,9 TD
Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2007-03-08, 16:26   

jacol napisał/a:
Trzy tygodnie to razem z dojazdem.
Z dojazdem i to nawet drogą lądową. Wszystko zależy od tego jak chcesz jechać na Peloponezie. Jeśli objechać cały-to musisz jeździć codziennie. A wycieczka Elindy też całkiem fajna(tylko co najmniej 2 dni wypadną).Przy okazji Litochoro jest warte wizyty. Jak tam będziesz to pójdź do kanionu Enipeas(malownicze)i wodospadu(Withos)-podobno kąpała się tam Afrodyta. A i wcześniej jest tawerna godna polecenia(przy wejściu)
jacol napisał/a:
najdalej się da (Agiou Dionysiou),
Nie jestem pewny, czy to(końcówka) droga dla campera, ale........Ja całej trasy nie przejechałem.
Do pewnej wysokości jadą nawet autokary.

jacol 
trochę już popisał

Twój sprzęt: Przyczepa Hobby 420 Classic
Wysłany: 2007-03-08, 20:24   

tatkog napisał/a:
Z dojazdem i to nawet drogą lądową. Wszystko zależy od tego jak chcesz jechać na Peloponezie. Jeśli objechać cały-to musisz jeździć codziennie.

Co według ciebie jest warte odwiedzenia na Peloponezie?
tatkog napisał/a:
A wycieczka Elindy też całkiem fajna

Rozwiń, bo nie rozumiem.
tatkog napisał/a:
Jak tam będziesz to pójdź do kanionu Enipeas(malownicze)i wodospadu(Withos)-podobno kąpała się tam Afrodyta.

Nie wiem czy dam radę w jednym dniu, droga piesza na Pantheon to ok. pięciu godzin w jedną stronę.
tatkog napisał/a:
A i wcześniej jest tawerna godna polecenia(przy wejściu).

Wcześniej, tzn w którym miejscu?
Postaw piwo autorowi tego posta

tatkog 
weteran
Camperomaniak

Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2007-03-08, 20:58   

jacol napisał/a:
Rozwiń, bo nie rozumiem
Dziewczyna weszła na Mitikas(najwyższy szczyt Olimpu)-fajna wyprawa, ale w sumie długa( a Ty musisz jeszcze zaparkować campera).
jacol napisał/a:
Co według ciebie jest warte odwiedzenia na Peloponezie?
Byłem tam 3 razy(i objechałem go prawie w całości) trudno opisać to w paru zdaniach-górki?,plaże?, zwiedzanie?( ja np. wręcz uwielbiam Elafonissos www.elafonissos.gr , zatoka Voidokilia jest niezła-tabuny camperów na dziko ).
jacol napisał/a:
Wcześniej, tzn w którym miejscu?
Jeśli dobrze pamiętam to w okolicy jak droga z Litochoro przechodzi w ścieżkę(pod górę) nie sposób ją ominąć.
jacol napisał/a:
Nie wiem czy dam radę w jednym dniu, droga piesza na Pantheon to ok. pięciu godzin w jedną stronę.
Być może trzeba będzie wybierać(he,he)

jacol 
trochę już popisał

Wysłany: 2007-03-10, 10:40   

tatkog napisał/a:
Dziewczyna weszła na Mitikas(najwyższy szczyt Olimpu)-fajna wyprawa, ale w sumie długa( a Ty musisz jeszcze zaparkować campera).

Przeczytałem, bardzo pouczający opis wart zapamiętania, a co do kamperka to jeszcze jestem na niższym szczeblu ewolucji-zaczynam jeździć z przyczepą (do tej pory preferowałem namiot, kamper jest następny w kolejce-ale to zależy od żony-uważa, że będziemy mniej mobilni)
tatkog napisał/a:
Byłem tam 3 razy(i objechałem go prawie w całości) trudno opisać to w paru zdaniach-górki?,plaże?, zwiedzanie?( ja np. wręcz uwielbiam Elafonissos www.elafonissos.gr , zatoka Voidokilia jest niezła-tabuny camperów na dziko ).

Mam czas, możesz pisać (planuję wyjazd w połowie lub pod koniec czerwca). Ja lubię wszystkie formy wypoczynku opisane przez Ciebie. Elafonissos - czy to miejscowość na Krecie, bo stronka którą podałeś nie otwiera się u mnie. Zatoka Voidokilia - czy ona znajduje się w okolicach miasta Pilos?

tatkog 
weteran
Camperomaniak

Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2007-03-10, 12:47   

jacol napisał/a:
na niższym szczeblu ewolucji
eeeeeeeeeee
jacol napisał/a:
preferowałem namiot
ja też, potem przeskok namiot-camper
jacol napisał/a:
kamper jest następny w kolejce
yes, yes,yes
jacol napisał/a:
że będziemy mniej mobilni
eeeeeeeeeeee
(moim zdanie to przyczepa w porównaniu z namiotem i camperem jest mniej mobilna. Ale....................).
Jeżeli nie czytałeś to poczytaj Filip był w Grecji przyczepą http://www.forum.karawani...p?t=316&start=0
jacol napisał/a:
Elafonissos
wysepka przy wschodnim palcu Peloponezu
jacol napisał/a:
stronka którą podałeś nie otwiera się u mnie
próbuj na pewno się otwiera, otwierałem z mojego linku na camperteam.pl -warto, przepiękne zdjęcia i tam tak jest.
jacol napisał/a:
Zatoka Voidokilia - czy ona znajduje się w okolicach miasta Pilos?
tak - by pocamperować warto odwiedzić jej pn. stronę.
Piękne są okolice pł. Mani, Githio,Koroni, Methoni,Pylos,ok. Zakhintos, właściwie to trudno się zdecydować-przy dużym samozaparciu i mobilności (raczej z namiotem-he,he- niż z przyczepą)można objechać całość.

janusz 
Kombatant
Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Piwa: 420/147
Wysłany: 2007-03-10, 13:51   

Zmieniłem mój album. Teraz jest tam kilkanaście zdjęć z wyprawy na Peloponez 2006r. Tylko tydzień 18.06 do 25.06.

jacol 
trochę już popisał

Wysłany: 2007-03-10, 18:39   

Przyczepę kupiłem we wrześniu 2006, więc będzie to jej dziewicza wyprawa ze mną (dużo wcześniej jeździłem z niewiadówką i polonezem), więc wyjdzie w praniu (może zmiana nastąpi szybciej niż przypuszczam). Karawaning.pl czytam równolegle i z drogą Filipa się już zapoznałem, ale dzięki za podpowiedź; im więcej poczytam tym więcej będę wiedzieć i mam większą możliwość planowania.
janusz napisał/a:
Zmieniłem mój album. Teraz jest tam kilkanaście zdjęć z wyprawy na Peloponez 2006r. Tylko tydzień 18.06 do 25.06.

Super zdjęcia, ale wcześniejsze mi się bardziej podobały :lol: .Jestem pod wrażeniem. Jak długo dojrzewałeś do tego pomysłu z "dawcą" i jak długo w czasie był rozciągnięty przeszczep?

kazbar 
weteran

Piwa: 36/4
Wysłany: 2007-03-10, 22:00   

jacol napisał/a:
(dużo wcześniej jeździłem z niewiadówką i polonezem)

Tak na marginesie.
Polonezem z niewiadówką (N126E) zwiedziliśmy (dwoje dorosłych + dwoje dzieci w dorastającym wieku) "kawał świata".
Poldek duży i przestronny (1,6 MPI- z wielopunktowym wtryskiem paliwa) nigdy mnie nie zawiódł a niewiadówka, choć mała...ale dawła nam wiele radości! Czasem było ciasno, czasem niewygodnie ale...koszty! Koszty- Panowie! Poldek spalił 7,5 - 8,5 l/100 km ciągnąc 750 kg przyczepę- a to ważne w długich bądź co bądź wyjazdach.

Pozdrawiam wszystkich fanów niewiadówek!

PS. Otwarłem ten temat w dziale "Kamperowanie" by nie zaśmiecać "Grecji". Tam zapraszam do dyskusji.

janusz 
Kombatant
Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Piwa: 420/147
Wysłany: 2007-03-10, 23:02   

jacol napisał/a:
.Jestem pod wrażeniem. Jak długo dojrzewałeś do tego pomysłu z "dawcą" i jak długo w czasie był rozciągnięty przeszczep?

Odpisałem w Technice - Amatorska budowa kampera.

Odpowiedz do tematu