|
|
Zlot uważamy za rozpoczęty |
Autor |
Wiadomość |
baja02
weteran "Mała Karawana" CT-Pomorze

Twój sprzęt: Fiat Ducato LMC
Nazwa załogi: baja
|
Wysłany: 2008-05-18, 22:51
|
|
|
Wszystko co dobre szybko się kończy! Tak też stało się z II Zlotem CT w Pajęcznie.
Decyzję o udziale w zlocie podjęłem dosyć dawno, ale miałem sporo wątpliwości czy zrobiłem dobrze. Słowo się rzekło ............... Jest piatek 16. 05. 2008 godz. 12.00 i tablica "Pajęczno" informacja bardzo dobra o miejscu zlotu, a do tego załapałem się na ogon 2 kamperów prujących z Radomska. Najpierw zobaczyłem niewielkie jeziorko i sporo wędkarzy, objazd prawie w koło i widać pojedyncze kampery ustawione wokół boiska. Teren ogrodzony. oświetlony (o tej porze jeszcze nie) i "Recepcja" Tu wita nas Halszka i Tadeusz. Przywitanie serdeczne, garść informacji i - wybieraj sobie miejsce. Stanęliśmy zaraz koło recepcji. Miało to swoje dobre i złe strony. Tuż za ogrodzeniem była polna droga po której hasali sobie koledzy z klubu 4x4, ale az to mieliśmy informacje o wszystkim z pierwszej ręki. Po prawej miałem przemiłe towazrustwo @ndrzeja, a po lewj JaWa. Za chwilę zaczęły przyjeżdżać inne zalogi po 1, 2, 3 iwiecej kamperów. Wydawało się, że miejsca będzie pod dostatkiem, ale już wieczór wokół boiska stały kampery i zaczął formować się drugi rząd, a do tego jeszcze byli 4-kołowcy zajmujący środek boiska. Krótki rekonesans po terenie. Teren postoju utwardzony, trawiasty - super. Organizatorzy właśnie kończyli instalację przyłączy do prądu i zaraz było 230V - bez lipy pomiary wykonywał @ndrzej i Mierek Matulewicz, który działał tu już od wczoraj nad doprowadzeniem do pelnej sprawności naszych kamperów. Organizatorzy (Janusz, Tadeusz, Jerzy, Paf) kręcili się jak w ukropie. Witali zalogi (osobiście i z każdą zamienili choć parę słów), przygotowywali cereminię otwarcia, odpowiadali na setki pytań odnośnie programu zlotu i imprezy towarzyszącej 4x4. Czas zleciał mi do późnego popołudnia bardzo szybki i było ogłoszenie, że zbieramy się przy namiocie (już właćicielem jest CT) i nastąpi uroczyste otarcie zlotu. Otwarcie było zupełnie nietypowe! Tadesz w "krótkich żołnierskich słowach" ogłosił OTWARCIE II ZLOTU CT i zaprosił do kuchni polowej. Tu była niespodzianka! 40 kg swieżo przygotowanej kaszanki z kuchni polowej. Kaszanka "niebo w gębie", a po jej zjedzeniu było jeszcze uczucie "piekielnego ognia" i w zasadzie uczucie to gasił tylko czysty spirytus (tu trochę przesadziłem, bo zjadłem dwie i jestem cały i zdrów - krótko - pyszna !!!. Kawy w namiocie było ile dusz zapragnęła. Po otwarciu, kaszance i kawie - wieczorową porą rozpoczęły się zajęcia w podgrupach. Tych podgrup nie sposób wymienić, bo zmieniały się ich konfiguracje i w zasadzie tak był do białego rana. Uroczystość umilał bardzo przyjemny zespół, którego niestety nazwy nie zapamiętałem,ale naprawę świetni (takie było moje zdanie jeszcze przed degustacją różnych napojów. Jakież było moje zdziwienie widząc organizatorów "w pełnym biegu" już o 7.00. Zastanawialiśmy się jaki mają doping. W południe 17-go zaczęli powoli opadać z sił i zaczęli jeżdzić rowerami z tablicą "Organizator"
(Janusz i Tadeusz), a pod wieczór Tadeusz nie miał już siłu kręcić (pedałami) i wozili Go czterokołowcem. W sobotę rozpoczęły się zawody-konkursy tych "piekielnych" maszyn. Co Oni wyprawiali to niech opiszą inni i jeszcze dodadzą dokumentację foto. W południe podjechał autobus i chętni do zwiedzenia kopalni odkrywkowej "Bełchatów" pojechali. Po południu przyszedł czas na osobiste poznawanie się. Wszyscy uczestnicy łącznie z psiakami mieli "tablice rejestracyjne" i chyba 90% pomarańczowe koszulki zlotowe z emblematem. Było w Pjęcznie "pomarańczowo". Poznałem osobiście kilka fantastycznych załóg i teraz już wiem kto kryje się pod nickami. I tu muszę powiedzieć, że są o wiele fajniejsi na jawie, niż w internecie. Rozmowom nie było końca i dlatego przeciągały się do późna w nocy. Organizatorzy rozpieszczali nas i nasze podniebienia. W sobotę był żurek z jajkiem, grochówka i "Zakopane" dzieliło gulaszem. Jakie to wszystko było nie będę pisał bo ci co byli wiedzą, a ci co nie byli to ich strata. Jak by tego było mało to jeszcze były śledzie. Ja naliczyłem ich chyba 4 rodzaje i tu problem - które były najlepsze. Były konkursy bez ograniczenia wieku (slalom na rowerach i bez rowerów itp.) Nie wiem jednak kto wygrał, ale tacy byli. Laureatką konkursu na rozpoznanie wykonawcy piosenki została Joanna od @ndrzeja, a wykonawcą był Tadeusz z czasów "Stodoły". Może były jeszcze inne mini konkursy, ale nie ogłaszano ich rodzaju i zwycięzców przez urządzenia audiowizualne (ładnie powiedziane). Tak upłynęła sobota, ale wcale nie skończyła się o 24.00. Niedziela była już bardzo krótka. Załogi powoli zaczęły pakować się i w drogę. Najbardzie z zakończenia chyba cieszyli się organizatorzy. Kazdy chciał osobiście podziękować za "wszystko", uścisnąć i wycałować i teraz wyobraźcie sobie co z nich zostało jak ponad 80 załóg wyjeżdżało. Tu mam pytanie? Czy Tadeusz jeszcze istnieje? Może da głos.
Rozpisałem się zaraz po przyjeździe, na gorąco i kończę, ale jeszcze tylko dodam:
1. Organuizacja i organizatorzy wspaniali
2. Bardzo udana impreza i z inicjatywy Pana Burmistrza ma wejść do kalendarza jako impreza cykliczna - osobiście wizytował.
3 Impreza 4x4 bardzo fajna, można było pomacać i oglądnąć przez chwilę te błotołazy
4. Atmosfera wspaniała na zlocie i wokół - mieszkańcy bardzo sympatyczni
5. Pogoda bardzo dobra.
Co do dokumentacji fotograficznej to niech martwią się inni. Ja zdjęcia mam, ale .......
nie wychodzi mi ich przesłanie na forum)
Pozdrawiam serdecznioe spracowanych organizatorów i zadowolonych uczestników - BaJa |
_________________ O wiele lepiej spotkać się na szczycie niż nad brzegiem przepaści. |
|
|
|
 |
ARCADARKA
Kombatant
Twój sprzęt: Pojazd specjalny
Pomógł: 7 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Piwa: 85/99 Skąd: STOLYCA
|
Wysłany: 2008-05-18, 23:10 ARCADARKA
|
|
|
Zespół muzyczny, grał bardzo dobre kawałki , szkoda , że taka niewielka grupka osób z naszego teamu dała upust swojej wyobraźni i fantazji klepiska
[ Dodano: 2008-05-18, 23:59 ]
w drodze powrotnej nasze najmłodsze dziecko usnęło bardzo szybko
11001.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 76 raz(y) 136,05 KB |
1105.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 77 raz(y) 111,76 KB |
|
_________________ Darek |
|
|
|
 |
bonusik
weteran

Twój sprzęt: Hobby 600...w marzeniach..:))
Pomógł: 4 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Piwa: 10/15 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2008-05-19, 11:36
|
|
|
Ja chyba naprawdę nie mam szczęśćia do imprez Camperteamowych.Już drugi raz zamiast się "integrować" i poznawać wspaniałych ludzi muszę zajmować się mniej "przyjemnymi rzeczami.
Cóz...pozostaje tylko pozazdrościć,posiłkować się Waszymi relacjami i mieć nadzieję,że następnym razem uda mi się byc choć na jeden dzień tam "gdzie kamperowcy szczęśliwi"...
Pozdrawiam wszystkich |
|
|
|
 |
Tadeusz
Administrator CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Lis 2007 Piwa: 1602/2335 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 2008-05-19, 12:04
|
|
|
Serdecznie dziękuję Koleżankom i Kolegom za spędzone z Wami chwile, których nie da się zapomnieć. Wraz z Halszką jesteśmy szczęśliwi, że mogliśmy poznać osobiście wielu spośród Was, których znaliśmy tylko z forum. Raduje nas każda chwila spędzona ze "starymi" przyjaciółmi.
Teraz, nadal w Pajęcznie, wspominamy Was wraz z Januszem i Halinką. Mamy nadzieję, że Wasze odczucia podobne są do naszych. To był radosny i udany zlot. Dzięki Wam.
Organizatorzy mogą dać z siebie wszystko, ale i tak ostateczny efekt zależy od uczestników.
Byliście wspaniali. Dziękujemy.
Pozdrowienia z pozlotowego Pajęczna. |
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze.
Ks. Jan Twardowski.
 |
|
|
|
 |
kimtop
Kombatant
Twój sprzęt: CARTHAGO C-TOURER
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Wrz 2007 Piwa: 144/44 Skąd: Opoczno
|
Wysłany: 2008-05-19, 12:21
|
|
|
Kilka zdjęć tak "na gorąco"
psiapsiaciółki.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 4248 raz(y) 68,06 KB |
Pajęczno polonezy.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 4248 raz(y) 69,04 KB |
Pajęczno2008 błotko 1.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 4248 raz(y) 92,71 KB |
Pajęczno2008 błotko.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 4248 raz(y) 79,6 KB |
Pajęczno2008 po zlocie.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 4248 raz(y) 58,54 KB |
Pajęczno2008 błotko 3.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 4248 raz(y) 81,01 KB |
|
_________________ Pozdrawiam.
Polak gorszego sortu
Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko. |
|
|
|
 |
maga
weteran

Twój sprzęt: Roller Team Granduca Garage P
Nazwa załogi: Ewa i Maciek
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Maj 2007 Piwa: 79/187 Skąd: Zaniemyśl (Wlkp)
|
Wysłany: 2008-05-19, 12:25
|
|
|
Kilka zdjęć,które udało mi się zrobić.
[ Dodano: 2008-05-19, 12:38 ]
i jeszcze znalazłem kilka ujęć
P1020754.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 4238 raz(y) 105,51 KB |
P1020757.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 4238 raz(y) 111,21 KB |
P1020759.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 4238 raz(y) 104,76 KB |
P1020760.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 4238 raz(y) 122,42 KB |
P1020762.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 4238 raz(y) 96,54 KB |
P1020763.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 4238 raz(y) 90,31 KB |
P1020769.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 4238 raz(y) 94,6 KB |
P1020770.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 4238 raz(y) 83,87 KB |
P1020776.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 4238 raz(y) 77 KB |
P1020753.jpg kamperki z Zaniemyśla |
 |
Plik ściągnięto 4222 raz(y) 118,44 KB |
P1020778.jpg opowiadań o wojażach,nie było końca |
 |
Plik ściągnięto 4222 raz(y) 90,3 KB |
P1020781.jpg scena w sobotni wieczór |
 |
Plik ściągnięto 4222 raz(y) 75,98 KB |
P1020788.jpg pamiątkowe zdjęcie grupy Zaniemyskiej |
 |
Plik ściągnięto 4222 raz(y) 65,68 KB |
|
_________________ Pozdrowienia z Pyrlandii !
Czołem wiaruchna kochana !!
 |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2008-05-19, 13:07
|
|
|
kimtop napisał/a: | Czy Wy w ogółe robicie w tym Pajęcznie coś innego?
Raz dwa- namiot rozkładać!!! |
Byłeś, zobaczyłeś, przeżyłeś |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
STRUSIE
zaawansowany

Twój sprzęt: Boxer - bus
Nazwa załogi: andrzej
|
Wysłany: 2008-05-19, 18:13
|
|
|
Na zdjęciach radość i zabawa ,no no widać że się działo .Grupa zaniemyska na czele
Niestety mimo chęci nie przyjechaliśmy , ważniejsze były wnuczki i tort urodzinowy |
|
|
|
 |
STRUSIE
zaawansowany

Twój sprzęt: Boxer - bus
Nazwa załogi: andrzej
|
Wysłany: 2008-05-19, 18:16
|
|
|
Na zdjęciach radość i zabawa ,no no widać że się działo .Grupa zaniemyska na czele
Niestety mimo chęci nie przyjechaliśmy , ważniejsze były wnuczki i tort urodzinowy |
|
|
|
 |
MirekM
weteran Piękny inaczej

Twój sprzęt: Bürstner Quadro IT674G
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Lis 2007 Piwa: 17/9 Skąd: Stettin
|
Wysłany: 2008-05-19, 18:53
|
|
|
Tadeusz napisał/a: | Pozdrowienia z pozlotowego Pajęczna. |
Dla Ciebie Tadziu zlot jeszcze się nie skończył. Wypadałoby go zakończyć jakąś relacją fotograficzną, którą namiętnie przygotowywałeś. A gdyby ją połączyć z relacją opisową Czarnej Mambuni, toby wszystkim dech zaparło, kapcie pospadały i sztuczne szczęki poluzowały. Postarajcie się wspólnie wyczarować jakieś Post Scriptum zlotu. |
_________________ Mirek ze Szczecina
I znowu jeden post więcej
Nie kłóć się z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swego poziomu, a później pokona doświadczeniem.
www.shippol.pl www.uszczelki-cnc.pl
 |
|
|
|
 |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 241/606 Skąd: z głębokiego buszu
|
Wysłany: 2008-05-19, 20:57
|
|
|
Arnik napisał/a: | Przecież ten zlot to totalna porażka |
Czy Ty byłeś na zlocie, czy masz informacje z kosmosu? |
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
 |
|
|
|
 |
louis_cypher
stary wyga

Twój sprzęt: a co dadzą
Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Mar 2007 Otrzymał 10 piw(a) Skąd: skąd chce
|
Wysłany: 2008-05-19, 21:28
|
|
|
Proponuję zrobić zrzutę na lekarza dla kolegi Arnika i to na specjalistę ponieważ wypowiedź nie rokuje poprawy w zdrowiu psychicznym |
_________________ Siema , Heyka , Narka , ITD ITP |
|
|
|
 |
eeik
Kombatant "Mała Karawana"

Twój sprzęt: Dethleffs
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 22 Lut 2007 Piwa: 13/7 Skąd: Śląsk-Wodzisław Śl.
|
Wysłany: 2008-05-19, 21:28
|
|
|
Arnik napisał/a: | Ludzie o czym Wy piszecie. Przecież ten zlot to totalna porażka. Gorąco jak 150, kurz i hałas ze wszystkich stron. Pędzące i warczące maszyny nie dawały spać w nocy a w dzień wzniecały tumany kurzu. Co wy widzicie w takim wypoczynku? Wszędzie wałęsające się grupki wścibskich "oglądaczy" penetrujących wzrokiem każdy zakamarek placu i wpychających się do środka kampera. |
Ale mnie to rozbawiło i jednocześnie bezczelnie wpraszam się na zlot zorganizowany przez Arnik - chcę osobiście zobaczyć jak wygląda książkowy zlot.
A tak OT ja umiem czytac i doczytałam przed wyrażeniem chęci uczestnictwa , że to wspólna impreza kamperowo-4x4 - dla mnie to było jasne.
Nie wiem czego sie spodziewałeś , głuszy i koników z bryczkami ????
Ale oczywiście masz prawo wyrazić swoje niezadowolenie )
Wyjątki zawsze potwierdzają regułę. |
_________________ Ewa
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. |
|
|
|
 |
eler1
Kombatant

Twój sprzęt: kamper
Nazwa załogi: elerki
Pomógł: 12 razy Dołączył: 15 Sty 2007 Piwa: 52/129 Skąd: mazowieckie
|
Wysłany: 2008-05-19, 21:44
|
|
|
Arnik napisał/a: | Co wy widzicie w takim wypoczynku? | arnik tobie się coś pomerdało to nie urlop ani wypad na grzyby to byli ludzie którzy dwa lub raz w roku się spotykają w realu i muszą się wyszumieć, poznać itp............. |
_________________ Pierwsza MAŁA KARAWANA na CT
Życie jest jak pudełko czekoladek nigdy nie wiadomo na co się trafi.
 |
|
|
|
 |
louis_cypher
stary wyga

Twój sprzęt: a co dadzą
Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Mar 2007 Otrzymał 10 piw(a) Skąd: skąd chce
|
Wysłany: 2008-05-19, 21:48
|
|
|
Wybaczcie mu Arnik myślał że jak kupił kampera to już jest fajny
Ale kurdelebelek nie wyszło |
_________________ Siema , Heyka , Narka , ITD ITP |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|