Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: janusz
2008-09-01, 20:13
"Caravaning Ekspert"
Autor Wiadomość
Kasia M.
[Usunięty]

Wysłany: 2008-08-28, 17:46   

Dziwnie panowie piszecie do mnie. Że wymagam merytorycznej dyskusji?! Nie wymagam.
Wszyscy tu chwalą to pismo przechodząc na porządku dziennym nad amatorską i żenującą stroną internetową, nad używaniem nie swoich materiałów i pomysłów.
A jak o tym piszę, to słyszę "kto pierwszy jest bez winy"... :(
To już jakieś pomieszanie pojęć zupełne. Bardzo przepraszam, ale mi się nie zdarza korzystać z czyichś rzeczy bez pytania.
A do tej pani nie mam co pisać. Poznałam ją w czerwcu w Borkach i dziękuję. Opowiadała tam m.in. że pan Darek już nie pracuje w "Polskim Caravaningu" i inne takie. Teraz już wiem dlaczego :(

A wracając do innego pytania z kilkoma wykrzyknikami: może nie było warto, a może było się zarejestrować. Chciałam wyrazić swoje zdziwienie i niedowierzanie. Wyraziłam.
A czytać Was i tak dalej będę :) bo lubię

Tadeusz 
Administrator
CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Piwa: 1610/2356
Wysłany: 2008-08-28, 17:57   

Dyskutowanie o czymś, czego jeszcze nikt na oczy nie widział, może być ciekawą propozycją nowej forumowej zabawy. :-P
A swoją drogą bardzo chciałbym, aby konkurencja wpłynęła pozytywnie na oba pisma. Na razie czekam. Czekam, tak jak my wszyscy z CT, na zainteresowanie obu redakcji naszymi kamperowymi sprawami.
I życzę sukcesów obu redakcjom. Dla naszej frajdy. :spoko

louis_cypher 
stary wyga

Twój sprzęt: a co dadzą
Otrzymał 10 piw(a)
Wysłany: 2008-08-28, 18:00   

Kasia M. napisał/a:
nad amatorską i żenującą stroną internetową,

pokaż nam swoją profesjonalną stronę , lub strony które opublikowałaś i są Twojego autorstwa

Kasia M. napisał/a:
nad używaniem nie swoich materiałów i pomysłów.

To już chyba za wiele, jesteś szpiegiem z PC czy co :haha: :haha: :haha:

Kasia M. napisał/a:
może nie było warto, a może było się zarejestrować.

nie było warto , jesteś zbyt agresywna a tego nie tolerujemy

Kasia M. napisał/a:
że pan Darek już nie pracuje w "Polskim Caravaningu" i inne takie. Teraz już wiem dlaczego :(

nic Kasiu ale to naprawdę nic nie wiesz i aź przykro się Ciebie czyta, jad ocieka zza monitora :spoko

Kasia M. napisał/a:

jakoś tego nie okazujesz, więc radzę zmień forum albo załóż swoje :bajer

AUTOJUR 
Kombatant

Twój sprzęt: TRANSIT-RIVIERA 1996
Piwa: 9/1
Wysłany: 2008-08-28, 18:06   

No i następny laik w osobie Kasi :gwm
Postaw piwo autorowi tego posta

janusz 
Kombatant
Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Piwa: 420/147
Wysłany: 2008-08-28, 18:29   

Kasia M. napisał/a:
Spodziewałam sie zresztą jakiejś merytorycznej odpowiedzi na moją uszczypliowść

A uszczypliwość kierowana do nas nie miała najmniejszego sensu. Na jakiej podstawie mamy poprzeć Twoje słowa że CE to plagiat PC, lub stwierdzić coś przeciwnego. Co to za argument że lista zlotów jest taka sama jak w PC, Przecież to są te same zloty, to co Pani Dorota ma wymyślać swoje żeby o nich pisać.

Proszę, merytoryczna odpowiedź.

Cytat "Taa... zapewne został wysłany" masz jakiś dowód, że nie został wysłany.
Cytat " Tak jak to, że jest dostępny w Relay, InMediao i Kolporterze, w których nikt o tym nie słyszał :bigok " Czy przepytałaś wszystkich w tych firmach, że piszesz, że nikt nie słyszał. Moze kogoś pominęłaś, a on akurat słyszał.
Cytat "No i pewnie jest 10 tysięcy nakładu :lol: " Powiedz nam skąd wiesz, że nakład jest inny i jaki jest?
Cytat "I pewnie pisemko jest tak fajne jak jego strona internetowa z niedziałającymi linkami" Mało trafne porównanie, pismo nie ma linków, a czy fajne ocenimy jak poczytamy.
Cytat " i artykułami wyjętymi z "Polskiego Caravaningu" :lol: " I tu może być pomówienie, które artykuły skopiowane (wyjęte) są z PC ?
Cytat "Profesjonalizm pełną parą :lol: " Wyjaw nam jeszcze na jakiej podstawie oceniasz profesjonalizm pisma. Czy jesteś zawodowym krytykiem prasy, że ferujesz tak śmiałe wyroki.
.

Kasia M.
[Usunięty]

Wysłany: 2008-08-28, 19:31   

Nie czytacie ze zrozumieniem, albo... w ogóle nie czytacie. ;(
To, że lubię "Polski Caravaning" widać nawet w moim podpisie... A Loius-cypher to już w ogóle dziwny pan, który zarzuca mi, że mam pokazać własną stronę, bo inaczej nie mogę się wypowiadać o czyjejś... Ja jestem agresywna? Jad zza monitora?

A teraz na jedyną próbę odpowiedzi merytorycznej. Nakład nie będzie monitorowany (mąż się pytał tej pani o to). To można napisać od razu 100 tysięcy ;)
Jak ktoś pisze, że numer jest dostępny, a nie jest - to nie wzbudza mojego zaufania (jeśli chodzi o wysłanie)
Prawda, nie wiem czy nigdzie w tych punktach nie ma tego pisma i mogę się mylić.
Przed chwilą policzyłam: na 5 artykułów na stronie "Eksperta" 4 były opublikowane w "Polskim Caravaningu" w tym roku! To też pewnie według was w porządku?

To przede wszystkim miałam na myśli pisząc o korzystaniu z cudzej własności. Lista zlotów dziwnym trafem obejmuje tylko ten przedział czasowy (do końca września), który jest wydrukowany w ostatnim numerze "Polskiego Caravaningu". Cóż za przypadek ;)

A nie oceniam pisma, tylko stronę internetową. Linków co prawda nie ma, ale banerki są - bez linkowania. Tak się robiło strony 10 lat temu ;) Poza tym spis treści pierwszego numeru nieczytelny, z błędem w numeracji stron itd. Ale po co to pisać, jak to was nie interesuje i "wszystkich traktujecie równo"?

Jutro wcześnie rano wyjeżdżam do Dusseldorfu z mężem. Raczej już dziś tu nie zajrzę. Albo w ogóle, korzystając z nieociekających jadem rad ;)
A zostanę i tak przy PC :)

Tadeusz 
Administrator
CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Piwa: 1610/2356
Wysłany: 2008-08-28, 19:32   

Dawno,dawno temu, w klubie studenckim Uniwersytetu Warszawskiego "Hybrydy", Jonasz Kofta wygłosił ze sceny kabaretu to zdanie:

Czy świat coś to zmieni, gdy młodych gniewnych zastąpią starzy wk....rwieni?

A ja dziś po wielu latach zastanawiam się nad tym samym problemem.
Acha! Do której grupy, Kasiu, Ty należysz? :-D

czarna_mamba 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Frankia Frankjunia Frankuśka
Wysłany: 2008-08-28, 20:06   

Kasieńko,

artykuł napisany jest własnością autora; jeśli podpisze odpowiednią umowę z czasopismem, przenosi na niego część lub całość posiadanych do artykułu praw autorskich; ale jeśli redakcja nie zstrzeże sobie praw autorkich do całości lub części to artykuł pozostaje w gestii autora;
jeśli redakcja nie zastrzeże sobie wyłączności na działalność pisarską - autor (gdy nie zachodzą przesłanki jak wyżej) ma prawo umieścić swój artykuł w kaźdej tylko redakcji, która zechce go opublikować; dziennikartstwo jest wolnym zawodem, im więcej sprzeda się arykułów tym więcej ma się funduszy na realizację marzeń;

tematyka, którą poruszają obydwa pisma jest na tyle podobna by umieścić je na wspólnym mianowniku i ujęta nieco odmiennie by na rynku było miejsce nie tylko dla dwóch ale nawet pięciu takich czasopism;

każdy ucząc się popełnia błędy i walczy ze swoją niedoskonałością, ale - repetitio est mater studiorum - mamy nadzieję, że będzie coraz lepiej usuniemy błędy, poprawimy grafikę, tylko zapał będzie ten sam;

nas interesuje treść pisma (a na pewno już wiesz po dokładnej lekturze, źe w przeciwieństwie do PC mamy tu własną rubrykę) a nie sposoby rozstania, to nie jest Fakt ani Superexpress;

przyjmiemy każdą krytykę - jesteśmy jak rodzice - czasem nie potrafimy być obiektywni - ale niech będzie profesjonalna i obiektywna, subiektywny zachwyt jest tak samo mało przydatny jak subiektywna krytyka;

pozdrawiam serdecznie

Małgorzata Goc - jedna ze współtworzących CE

eeik 
Kombatant
"Mała Karawana"

Twój sprzęt: Dethleffs
Pomogła: 1 raz
Piwa: 13/7
Wysłany: 2008-08-28, 20:29   

Kasia M. napisał/a:
A wracając do innego pytania z kilkoma wykrzyknikami: może nie było warto, a może było się zarejestrować. Chciałam wyrazić swoje zdziwienie i niedowierzanie.

Gwoli wyjasnienia, to były pytajniki nie wykrzykiniki - czytaj to co napisane, a nie to co chcesz czytać.

Kasia M. napisał/a:

Lubisz czytać nas - hmmmmm - moja teoria że służymy jako gazetka do kawy ciągle się potwierdza - mnie osobiście sie to coraz bardziej nie podoba.
A zamiast dołączyć do nas, napisać coś co i my również byśmy chętnie przeczytali to już nie .

Do krytyki za to pierwsza -

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Ostatnio zmieniony przez eeik 2008-08-28, 20:31, w całości zmieniany 1 raz  

janusz 
Kombatant
Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Piwa: 420/147
Wysłany: 2008-08-28, 20:30   

czarna_mamba napisał/a:
współtworzących CE

Kurcze, skrót nazwy i od razu bez starania się certyfikat europejski CE :haha:

JaWa 
Kombatant
Pierwsza "Mała Karawana"

Twój sprzęt: Fiat Ducato Roller Team Granduca
Piwa: 366/234
Wysłany: 2008-08-29, 11:36   

Mam nadzieję, że pismo w postaci papierowej nie będzie stosować mikrodruku jak na stronie www. :shock:

M-k 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: był, niema, i nie będzie
Piwa: 11/1
Wysłany: 2008-08-30, 19:06   

JaWa napisał/a:
Mam nadzieję, że pismo w postaci papierowej nie będzie stosować mikrodruku jak na stronie www. :shock:

W dniu dzisiejszym metodą zakupu w saloniku prasowym nabyłem pisemko.
O wielkość druku możesz być spokojny :ok , jak dla mnie to nawet jest za duży.

pilocik 
zaawansowany

Twój sprzęt: peugeot J5 PILOTE R640 1988 2,0
Nazwa załogi: Ala i Maciej
Piwa: 3/150
Wysłany: 2008-08-31, 21:06   

W piątek kupiłem miesięcznik w saloniku Ruchu . Ciekawe i bardzo podobne do PC .Cena atrakcyjna ale mniejsza objętość.Zobaczymy co dalej. Pozdrawiam :lol:

caravaningmen 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Fiat Ducato 2,5 TDI :)
Wysłany: 2008-09-01, 11:25   

Witam,
dziś kupiłem gazete Caravaning Ekspert. Spodziewałem się czegoś lepszego. gazeta wygląda tak samo jak strona www. jest to nieudolna kopia polskiego karawaningu.

AUTOJUR 
Kombatant

Twój sprzęt: TRANSIT-RIVIERA 1996
Piwa: 9/1
Wysłany: 2008-09-01, 11:33   

Już się zaczyna :gwm Nowy w pierwszych słowach krytykuje i skromne dzień dobry powiedzieć nie umie :gwm

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi